Zoekactie naar vermiste 76-jarige Zwollenaar stopgezet

Zwolle – Aan het begin van zondagavond 27 mei is de zoekactie naar de vermiste zwemmer in de Wythmenerplas stopgezet. Na het pinksterweekend wordt bekeken welke middelen er verder kunnen worden ingezet om de man alsnog te vinden. Zolang zullen medewerkers van het beheer van de plas op gezette tijden op en aan het water surveilleren.

Zondag is het laatste gedeelte van de plas, waarin de man vrijdag jl. halverwege de middag verdween, systematisch met speciale apparatuur afgezocht en is er gedregd door duikers van de Stichting Opsporing Apparatuur Drenkelingen uit Urk. Hiermee was zaterdagmiddag jl. al een aanvang gemaakt. De locatie in de plas waarin de man verdween varieert in diepte van tussen de 15 en 20 meter en heeft een grillige bodemgesteldheid. In overleg met de familie van het slachtoffer wordt nu pas vermeld dat de vermiste man een 76-jarige Zwollenaar is. De man zwom al vele jaren regelmatig in deze plas.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. weet je wat ik niet snap. gister was het bij hvnl en er was nog ergens een plas met zelfde geval. alleen die plas was nog 3x zo groot als de wythemerplas. en daar was de vermiste persoon met een uur gevonden. waarom duurt het in deze relatiefe kleine plas zonder stroming al 4dagen? even goed sterkte voor wie hem kennen.


  Maak melding

 2. Heftig! Sterkte aan de familie.
  Ik duik daar de plas niet in eer die man gevonden is en ga daar ook niet aan de kant liggen het idee dat er een man ligt. 😮


  Maak melding

 3. Niet elke plas is hetzelfde. De W’plas is een zandafgraving met een heel ongelijke bodem. Er zitten veel kuilen en ook veel waterplanten.


  Maak melding

 4. Blaagje, omdat het misschien een makkelijkere en ondiepere plas is, beter plaats bepaling of kwestie van geluk.. Elk geval is anders


  Maak melding

Reageer