VV Berkum ziet kansen tegen Ter Leede

Zwolle – VV Berkum speelt op dinsdag 29 mei thuis de eerste halve finale in de play-offs om een plek in de Topklasse en wel tegen Ter Leede uit Sassenheim. Dat betekent een voor de thuisclub relatief onbekende maar ongetwijfeld sterke tegenstander, al denkt de Berkum-selectie zeker kansen te zullen krijgen.

“Het zal in het begin van de wedstrijd wel aftasten worden omdat we weinig van dat team weten. Maar als we zo gedisciplineerd en geconcentreerd spelen als we zaterdag tegen ACV hebben gedaan moeten er ook tegen Ter Leede wel mogelijkheden zijn,” aldus Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Berkum bereikte zoals bekend de halve finale van de play-offs door zaterdag met 1-2 te winnen bij ACV, waarmee de Zwollenaren een mooi vervolg gaven aan een seizoen met een vreemd verloop. De jaargang 2011-2012 begon goed met aansprekende successen in het KNVB-bekertoernooi, waarbij onder meer de profs van Veendam werden uitgeschakeld. De ploeg zakte daarna ver weg op de ranglijst van de Hoofdklasse C maar zette na de winterstop een indrukwekkende eindsprint in die resulteerde in een periodekampioenschap en schakelde daarna in de nacompetitie gerenommeerde tegenstanders als WHC en ACV uit.

Ter Leede eindigde het afgelopen seizoen op een fraaie tweede plaats in de Hoofdklasse A, waarbij het forse aantal gescoorde doelpunten (46 stuks!) duidelijk maakte dat de ploeg van trainer Paul van der Zwaan over een sterke voorhoede beschikt. Pim Spaargaren en Tristan Buchinhoren werden dit seizoen clubtopscorer met elk 14 goals, waarmee ze ook gedeeld eerste werden bij de topscorers in de Hoofdklasse A. Volgens de website van Ter Leede komt Buchinhoren overigens dit seizoen niet meer in actie in verband met zakelijke verplichtingen. Bij Ter Leede was ook Vincent Ammerlaan dit seizoen productief met negen doelpunten en Gert-Jan Tamerus wist acht keer te scoren. De laatste kent Berkum nog van zijn periode bij SVZW waar hij speelde na een mislukt avontuur in Griekenland, dat volgde op liefst 10 seizoenen betaald voetbal bij onder meer Heracles en NAC.

Ter Leede begon de nacompetitie met een valse noot door thuis met 0-1 te verliezen van ODIN, maar herstelde zich afgelopen zaterdag meer dan goed door Huizen op eigen terrein met 0-5 af te straffen. Dat die overwinning geen incident was blijkt wel uit het feit dat de selectie uit Sassenheim enkele weken eerder met liefst 0-6 won bij Huizen. Volgens coach Van der Zwaan had zijn team tegen ODIN niet laten zien wat het kon maar ging dat in de laatste wedstrijd tegen Huizen beter. “We hebben ze kapot gespeeld in de kleine ruimte en ook compact naar voren gespeeld, vanuit een goed georganiseerde verdediging,” liet de trainer aan Voetbal op Zaterdag weten. “Ik durf daarom met een gerust hart aan de volgende klus te beginnen want je hebt vanmiddag kunnen zien dat we heel aardig kunnen voetballen.”

Ook Berkum heeft de laatste maanden laten zien goed te kunnen spelen dus die ‘volgende klus’, het duel Berkum-Ter Leede, kan heel wat spanning en hopelijk aantrekkelijk voetbal opleveren. De wedstrijd op sportpark De Vegtlust begint dinsdag om 20.00 uur.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer