Politiek Log 49

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 50 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 504
 1. Dat heb ik al zo vaak gedacht, maar zie weinig alternatieven. Bovendien vind ik Samsom een hoopvol begin hebben gemaakt. Jammer van dat stomme ideetje over bevallingsverlof. Hij kan het beter houden bij de zaken die er Ć©cht toe doen.


  Maak melding

 2. Begin langzaam de balen te krijgen van wethouder de Heer. Mooie sprookjes maar helaas geen draagkracht en gevoel voor de inwoners van Zwolle en omgeving. Het enige wat telt is het opleuken van zijn CV om de overstap te maken naar de landelijke politiek, waarbij hij, net als de meeste politici, een chaos achterlaat waar Zwolle de komende jaren mee opgezadeld zit. Wat moeten wij met deze gast?


  Maak melding

 3. Blok vs Samsom. Blok begint met framing en clichĆ©’s en luistert selectief. Zou het nog werken? Zo goed is de staat van dienst van de VVD niet de laatste anderhalf jaar. En het Lenteakkoord deugt niet op de cruciale hervomingsvoorstellen. Alle woningmarktpartijen (koepel woningcorporaties, vereniging eigen huis, makelaars etc) geven aan dat de voorstellen voor hervorming van de woningmarkt averechts werken. Idem wat de voorstellen voor de arbeidsmarkt betreft. Mijn analyse is dat de VVD met CDA een stomme zet hebben gedaan door met de gedoogsteun van de PVV te gaan regeren. Daardoor konden ze geen samenhangend pakket maatregelen nemen. De PVV wilde immers haar eigen ‘dingetjes’. Nu wanhopig snel een akkoord in elkaar gedraaid met CU, GL en D66. En dat leidt aan hetzelfde euvel: geen consistent pakket maar wel een waar iedereen zijn ‘dingetjes’ in herkent (beetje hervormingen, beetje groen, beetje sociaal).


  Maak melding

 4. ‘Rutte blunderde met val kabinet’ (Nos & Joop o.a. volgens link onderin)

  Oud-VVD leider Wiegel: ‘Coalitie had zelf begroting moeten opstellen’ … ‘Delen Kunduz-akkoord na verkiezingen terugdraaien’ … Bevreesd voor de stille kracht van Roemer

  Hans Wiegel, voormalig VVD-leider en levendig liberaal mastodont, is erg ongelukkig met het Kunduz-akkoord. Hij stelt in de betaalde editie van het AD dat het akkoord tot stand is gekomen als gevolg van ‘een grote strategische fout’, namelijk de in zijn ogen nodeloos snelle val van het kabinet.

  Er gaat iets met met de partij van de altijd goedlachse premier Mark Rutte. De VVD duikelt in alle peilingen alsof het de introductiekoers van Facebook is. Bij Maurice de Hond worden de liberalen in grootte (24 zetels) alweer met een zetel gepasseerd door de PVV.

  De daling komt nu begint door te dringen wat het Kunduz-akkoord allemaal inhoudt, zoals de afschaffing van de belastingvrije kilometervergoeding. Wiegel stelt dat die maatregel niet alleen de vermogenden maar ook de bouwvakker ‘een hap centen’ gaat kosten.

  Hij stelt tegelijkertijd dat het akkoord niet in de rotsen staat gebeiteld. “Er moet perspectief geboden worden: een aantal maatregelen kan straks weer teruggedraaid of gecompenseerd worden.”

  Volgens Wiegel heeft Rutte geblunderd door na het klappen van het Catshuis-overleg meteen ontslag in te dienen. Hij noemt dat ‘buitengewoon onverstandig’. VVD en CDA hadden volgens hem gewoon zelf tot half september de miljoenennota moeten schrijven. Nu is het akkoord vooral het werk van D66 en is de coalitie het initiatief kwijt. Hij roemt de alertheid van Alexander Pechtold die het Kunduz-akkoord uit de grond stampte: ‘knap gedaan’.

  Hi ziet SP en PVV als grote concurrenten van zijn partij, daar moeten de kiezers weggehaald worden. De VVD-prominent vindt tegelijkertijd dat de PVV niet als regeringspartner moet worden uitgesloten: ‘Dan lever je jezelf over aan links.’ Hij waarschuwt ook voor de stille kracht van SP-leider Roemer.

  “Roemer zegt niet zoveel. Da zou wel eens heel verstandig kunnen zijn. Want hoe minder je zegt, hoe minder mensen aanstoot aan iets kunnen nemen.”

  Van dat laatste devies lijkt hij zich zelf overigens weinig aan te trekken.

  Hans in het AD: Kunduz-akkoord ‘strategische fout’ van VVD

  Stijllozen: De VVD schiet door naar een begrotingsobsessie. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom in het tv-programma Knevel en Van den Brink. Samsom ging in het programma in debat met VVD-leider Stef Blok.  Maak melding

 5. @Dame op 28 mei om 23:17

  Ik heb gisterenavond de discussie tussen Blok en Samsom ook gezien. Blok doet de werkelijkheid voorkomen alsof het Kunduzakkoord/de 3% eis het enige alternatief was terwijl Samsom meerdere alternatieven op tafel legt. Het werd daarom nooit een echt gesprek om tot oplossingen richting de toekomst te komen. Het is duidelijk dat met een dergelijke opstelling van de VVD een Paars Plus coalitie uitgesloten is. Dit werd ook nog eens bevestigt door de opstelling van Hans Wiegel die een hernieuwde samenwerking met de PVV ten allen tijde prefereert boven samenwerking met links. Met de krimp van het CDA, versmalt het ooit zo stabiele politieke midden steeds verder.

  De laatste opiniepeilingen van 27 mei jl. laten het volgende beeld zien:
  SP 30 (+15)
  PVV 25 (+1)
  VVD 24 (-7)
  PvdA 21 (-9)
  D66 16 (+6)
  CDA 14 (-7)
  Groen Links 6 (-4)
  ChristenUnie 6 (+1)
  SGP 3 (+1)
  Partij voor de Dieren 2 (+1)
  Overige partijen 2 (+2)

  VVD+CDA+D66+Groen Links+ChristenUnie 66
  Paars Plus 67
  SP+PvdA+Groen Links+D66 73
  VVD+PvdA+CDA 59
  VVD+PVV+CDA 63

  Ipsos Synovate laat op 25 mei jl. een ander beeld zien:
  VVD 30
  SP 27
  PvdA 25
  PVV 20
  CDA 16
  D66 16
  Groen Links 5
  ChristenUnie 5
  Partij voor de Dieren 3
  SGP 2
  50Plus 1

  Als deze lijn zich voortzet tot aan 12 mei stevent Nederland af op een Griekse situatie in die zin dat het politieke midden krimpt als gevolg van de groei op rechtse en linkse uitersten van het politieke spectrum. En dat is een hele slechte zaak, maar ook verklaarbaar als het midden zichzelf oplost door maatregelen als het belasten van het woon-werkverkeer etc.


  Maak melding

 6. Mark Verheijen, VVD-gedeputeerde uit Limburg over de formatie bij de provincie, waarbij ze weer met de PvdA in zee willen. Dat kan daar ook omdat de provincie geen staatsschuld heeft en er geen zaken vooruit geschoven kunnen worden… Lekkere teksten om een andere partij te verleiden mee te doen. Hij is ook kandidaat-Tweede Kamerlid en zegt doodleuk dat de VVD maatregelen uit het Lenteakkoord na de verkiezingen gaat terugdraaien. Elke geloofwaardigheid raakt zoek. Ongelooflijk.


  Maak melding

 7. Elrey, ik vind dat Samsom het niet slecht doet, maar wel dat het sterker zou zijn wanneer hij de grote lijnen van zijn visie beter vasthoudt, toelicht en zich minder laat verleiden tot details. Het Lenteakkoord geeft genoeg voer om tegen te opponeren, zeker nu de VVD er ook al afstand van neemt. Deze gelegenheidcoalitie lijkt er alles aan gelegen om het maatschappelijk middenveld te schofferen, zowel vakbond en werkgevers (pensioenakkoord) als de woningmarktpartijen (gezamenlijk plan om problemen woningmarkt op te lossen). Daar snap ik niks van. Zeker niet met oog op Regeerakkoord waarin staat dat de kracht van de samenleving benut gaat worden (“we geven Nederland terug aan de Nederlanders”).


  Maak melding

 8. @Dame

  Ik vind juist dat Samsom teveel op de inhoud zit. Effectiviteit = deskundigheid x acceptatie. Kortom iets meer acceptabele verkiezingsretoriek en iets minder inhoud dan wint de PvdA de verkiezingen. Het is een gotspe dat eenderde van het electoraat volgens de peilingen op extremistische partijen stemt.


  Maak melding

 9. In aanvulling op de kritiek van Kees op meneer de heer heb ik wel wat dingen die aan te merken zijn op deze non-valeur. De VVD heeft bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen beloofd de problematiek rondom “de verkeersknip” in Stadshagen op te lossen. De VVD was niet weg te slaan uit het Winkelcentrum om campagne te voeren. Als inwoner van Stadshagen snap ik niets van die hele discussie, maar dat terzijde. Nu, 2 jaar later is dat zogenaamde probleem nog steeds niet opgelost. Wel is er door meneer de Heer een onderzoek gedaan (wat om en nabij de 100.00 euro heeft gekost) wat hetzelfde heeft opgeleverd als wat al eerder was onderzocht. Weggegooid gemeenschapsgeld dus! Nu komt meneer de heer met de “brilante” oplossing om de parkeergarage onder het winkelcentrum in de spits te gebruiken als sluiproute. Te belachelijk voor woorden, want daarmee wordt de luiheid van sommige Stadshagenezen beloond en onveilig bovendien! Ik spreek uit ervaring, want de automobilisten crossen werkelijk als idioten door de parkeergarage heen. Enkele overtredingen; Parkeren op plekken waar dat niet mag, tegen de rijrichting inrijden, veel te hard rijden, geen voorrang verlenen aan mensen die van de roltrap af het zebra-pad oplopen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een parkeergarage is geen doorgaande weg volgens mij dus is dit hele plan een farce! Tegelijkertijd wil meneer de Heer de onveiligheid aanpakken op het oversteekpunt aan de Belvederelaan, vlak naast de basisschool. Inderdaad een erg gevaarlijk kruispunt. Echter door toe te staan dat er door de parkeergarage gereden mag worden, wordt de drukte op deze oversteekplaats en dus ook de onveiligheid alleen maar groter! Een compleet idioot voorstel dus van een partij met een hele grote mond, maar daden ho maar! En hier is meneer de Heer verantwoordelijk voor! Verder moet die hele discussie omtrent de de knip nu eens de wereld uit. De knip was er, is er en blijft er. Iedereen die in Stadshagen woont of is gaan wonen weet/wist dat. Dus niet piepen en gewoon wat vaker de benenwagen of de fiets pakken. Moest ik vroeger ook van mijn ouders. Niks mis mee dus!


  Maak melding

 10. @Stadshagenees Over de ‘knip’ zijn we het helemaal eens. Staaltje van onnadenkende kiezersbeloftes doen om nadien de onmogelijkheid ervan te ontdekken. Ik meende dat de gemeente die sluiproute door de garage wilde belemmeren en dat mensen eerst boven een uitrijkaart moesten halen, maar hoor van mensen dat ze zo door kunnen rijden. Idioot. Het zijn niet de kinderen die lui zijn, maar de ouders. Hoor ook verhalen dat ouders met de geparkeerde auto ’s de toegang tot instellingen blokkeren, wat ook gevaarlijk kan zijn omdat hulpdiensten er niet bij kunnen.
  Dat is het enige feit dat ik ken en dat wethouder De Heer persoonlijk aangerekend kan worden. Is wel een wat belegen feit. Kees doet voorkomen alsof er nieuwe zaken zijn die hij verkeerd aanpakt. Welke dan?


  Maak melding

 11. Hier lees ik weleens een andere suggestie… Mis nog wel de andere partijen die inmiddels eenzelfde omvang hebben.

  Het CDA levert nog altijd de meeste burgemeesters. De christendemocraten hebben in de afgelopen 14 jaar echter wel flink wat posten moeten inleveren.

  Dat blijkt uit de jongste cijfers over de samenstelling van het lokaal bestuur die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag heeft gepubliceerd. In 1998 had 44 procent van de gemeenten een burgemeester van CDA-huize. In 2012 is dat percentage gedaald naar 34 procent.

  De VVD staat op de tweede plaats. De positie van de liberalen is door de jaren heen versterkt. In 1998 had 20 procent van de gemeenten een VVD-burgemeester, nu is dat 26 procent. De PvdA volgt de VVD op de voet met een aandeel van 25 procent. In 1998 was dat nog 29 procent.  Maak melding

 12. @Dame

  De VVD is kampioen verkiezingsbeloftes doen niet alleen op lokaal niveau maar ook op nationaal niveau. De partij voor ‘hardwerkend Nederland’ zadelt dezelfde harde werkers op met een reiskostenbelasting en een BTW verhoging na 1,5 jaar flauwekulpolitiek met als hoogtepunten/wapenfeiten 130 Km/uur en een dierenpolitie. 1,5 jaar lang de crisis, de crisis laten en zich nu profileren als Ć©Ć©n van de vijf redders des vaderlands. En dan durft VVD-corryfee en rechts reactionair Hans Wiegel nog te stellen dat een hernieuwde samenwerking met extern gesponsorde haatzaaier Geert Wilders te prefereren is boven samenwerking met links.

  Vandaag ook nog wat ‘aanbevelingen’ uit Brussel. Het Kunduzakkoord wordt als een stap in de goede richting beschouwd, maar voert volgens Brussel nog niet ver genoeg. De hypotheekrenteaftrek moet worden afgeschaft, de huren moeten worden verhoogd, de pensioenleeftijd moet nog verder worden verhoogd en de 3% is heilig.

  En begrijp ik nou goed dat in Knevel en Van den Brink werd gesteld dat Olli Rehn en de Europese Commissie ons adviseren om op 12 september niet op PVV, SP of PvdA te stemmen?

  Opmerkelijk trouwens dat in het Kunduzakkoord relatief mineure bezuinigingen op kunst, cultuur en natuur zijn omgezet in zwaardere bezuinigingen die elke Nederlander direct in de portemonnee (dagelijkse kosten levensonderhoud) treffen (bv. eigen risico zorg in twee jaar tijd zo goed als verdubbelen) alsof steeds meer Nederlandse huishoudens al steeds meer moeite hebben om aan de stijgende lasten te voldoen!

  Ik vrees dat op 12 september het politieke midden zichzelf heeft opgelost aangezien het extremistische partijen als de PVV en de SP wel heel makkelijk wordt gemaakt. Beide partijen zijn in de huidige peilingen nu al goed voor 1/3 van de Tweede Kamerzetels…


  Maak melding

 13. ELRey / De politieke ā¤½zwaargewichtenā¤ in Den Haag (en ook hier niet) snappen het nog steeds niet, het gros van de kiezers stemt naargelang de vulling van hun portemonnee. Ideologische prietpraat werkt niet, als de kiezer ziet dat minieme bezuinigingen op kunst, cultuur en natuur omgezet worden in forse lastenverzwaring als b.v. de forensenbelasting, dan zijn de rapen gaar.

  Partijen en politici als b.v. Samsom, Rutte, Pechtold, Sap en anderen worden niet door het volk achterna gelopen, maar de kiezer gaat op zoek naar de partij en politici die zijn portemonnee het best gevuld houdt, en daarmee zijn standpunten het best verwoord.

  Dat is het beste te zien bij Wilders en Roemer: Zij lopen achter het volk aan, zij laten het volk horen, wat zij graag willen horen. Geen zweverige ideologische prietpraat, waar ze na drie minuten bij in slaap vallen, maar zij verwoorden wat er onder het volk leeft. Dat is volgens andere partijen populisme, maar je kan ook zeggen ā¤½Politiek op maat!ā¤ šŸ˜‰  Maak melding

 14. Elrey, ik weet niet of je analyse klopt dat relatief mineure bezuinigingen op natuur en cultuur zijn omgezet in zwaardere bezuinigingen die iedereen raken. Mijn beeld is dat die zwaardere bezunigingen er sowieso zouden komen om de 3% volgend jaar te kunnen halen. Dat staat los van de bezuinigingen op natuur en cultuur. En zo “mineur” waren die bezuinigingen niet wanneer je het afzet tegen de uitgaven op die terreinen. Op cultuur werd 20% bezuinigd en op natuur maar liefst 75%. Van de rijksuitgaven gaat ca een kwart naar zorg, voor cultuur minder dan 1% en natuur minder dan 0,5%. Daar valt niet genoeg te halen om tot de 3% te komen, ook al zou je de hele post schrappen.


  Maak melding

 15. Vanmiddag Tof Thissen op de radio over de situatie dat steeds meer mensen (50%) buiten de hypotheek een lening hebben. Zijn verklaring was dat we nog niet veel hebben gemerkt van de crisis en dat dit zichtbaar is in het ongewijzigde uitgavenpatroon, nu deels gefinancierd met een lening. Hoe is dit verhaal te rijmen met het scherp dalende consumentenvertrouwen?
  Ook grappig dat hij aangaf pas vorig jaar zijn studielening te hebben afbetaald. Vreemd, want deze moet binnen 10 of 15 jaar zijn afbetaald en zo jong is Thissen toch niet meer?


  Maak melding

 16. Ziek van je mobieltje – Straks in Zembla
  De straling die ons mobieltje uitzendt is mogelijk kankerverwekkend zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die vorig jaar onderzoek deed naar gezondheidsrisico’s en mobiel bellen.

  Ben benieuwd.


  Maak melding

 17. Duidelijk. De journalistiek is volledig ingepakt door door voorlichters etc. Politicy stellen de voorwaarden. Als daar niet aan voldaan wordt komen ze niet. Dat is mijn conclusie van ‘De waan van de dag’


  Maak melding

 18. DES, Asbest, Roken, Q-koorts… Bij alles werd in Nederland steeds gewacht met maatregelen op onomstoten bewijzen.. en dus te laat. In alle landen om ons heen wordt gewaarschuwd dat je maar beter voorzichtig kunt zijn met straling van mobiele telefoons. In Nederland niet. – (Zembla)
  Alle onderzoeken van de industrie zeggen dat er niets aan de hand is.

  Eenvoudige aanbevelingen:
  – Handsfree bellen
  – SMSjes sturen.
  – Draag de telefoon niet op je lichaam.  Maak melding

 19. Vind K&vdB hƩlemaal nixxx. Maar heb Wester/Smeets-moment ook gezien bernard. Mooi, vind Mart ook heel goed. Voor Frits komt het natuurlijk ook beter uit Mart als zijn voorbeeld te noemen, dan andere CDA-spindocters.

  Slap lulverhaal van Wester over CDA-plannen. Moest tussen 23:00 en 0:00 iemand ophalen uit onze mooie binnenstad….nou die dame die beschouwde op radio 1 had wel wat (zo te horen) onmisbaars en negatiefs gevonden! Met name iets ronduit skofferends mbt “intergratie”….dan durven ze hun programma “Iedereen” te noemen. :):):) Waarom kwam niemand anders met die bevindingen šŸ˜® Ok dat ex-CDA-spindoctor Frits daar niet mee kwam, kan ik nog begrijpen.


  Maak melding

 20. Forenzentaks lijkt van de baan

  Vier van de vijf Kunduz-partijen trekken hun handen van het plan af
  Het een van de meest omstreden onderdelen van het Kunduz-Lente-akkoord: het plan om de reiskostenvergoeding te gaan belasten, ook voor de ov-reiziger. Naar nu blijkt willen alle partijen er weer van af. Alleen D66 heeft zich er nog niet tegen uitgesproken.

  De Volkskrant schrijft:

  De VVD zal in haar concept-verkiezingsprogramma afstand nemen van de maatregel uit het Lenteakkoord, die de vergoeding voor reiskosten belast. Dit bevestigen bronnen binnen de partij, die eraan toevoegen dat er in het najaar nog tijd genoeg is om de begroting aan te passen. Het CDA kiest in het vrijdag gepresenteerde verkiezingsprogramma in plaats van afschaffing voor verlaging van het onbelaste deel van de reiskostenvergoeding. GroenLinks-leider Jolande Sap zei donderdag dat ze de maatregel niet wil laten gelden voor treinforensen. Iets vergelijkbaars zal staan in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.  Maak melding

 21. Hmm, vind het nogal smakeloos, Bernard, die tekst die er bij staat. Heb gisteren naar Apocalypse WOII zitten kijken en dan komt die vergelijking van die wietpas met een jodenster helemaal rauw binnen.


  Maak melding

 22. Tja Dame, Je moet echt zoeken naar goede tv.

  Brandpunt is het ook “niet helemaaal meer”, als zelfs de stijllozen de gisteravond-uitzending zo recenseert

  Koffieautomaat/Zomergasten Momentje gisteravond bij de collega’s sensatiezoekers van KRO’s Brandpunt. Fons de Poel des Verderfs ging met camerateam een paar dagen logeren in het Groningse Oude Pekela. Om te kijken hoe het staat met de rassenrellen tussen de lokale Pekelthalers en de Homo Importicus in het AZC aldaar. Want het broeit. Veel usual suspects: Plat Proatende Pekelders, Rutger van Castricum, de best wel okĆ© overkomende PvdA-burgemeester Meindert Schollema, het galama galama meisje en heel veel Fons die heel vaak het woordje “veenbrand” (paddabum tsjing) gebruikt. Niettemin, kijkenswaardige repo over De Rest van Nederland [skippen naar 25m35s]. Maar de kern, de crux, de glanzende kiemcel, de gulden snede, jawel The Geert Particle van de reportage zat aan het eind van de uitzending, als de dorpsfilosofen eens ondertiteld mogen zeggen hoe het is als DitIsNederland de multiculti droplul in den reedt gepropt krijgt.  Maak melding

 23. Die wietster gaat inderdaad te ver, Dame. Had het daarom hier inderdaad beter niet neer kunnen zetten.
  Het ging mij om het feit dat de invoering van de wietpas averechts lijkt te werken.


  Maak melding

 24. Chat of pollog? Nou ja, hier maar. Omdat de TTTTT nogal een spreekbuis is gebleken van rechtsevingersaflikkend NL.

  Adjunct Telegraaf op non-actief wegens duistere bijverdiensten
  Topman ontving geld van boekenuitgeverij … Krant maakt schoon schip: bordeelbezoek niet langer vergoed
  NRC Handelsblad onthult dat een medewerker van De Telegraaf die tot begin dit jaar deel uitmaakte van de hoofdredactie op non-actief is gesteld wegens schending van de interne integriteitsregels. Paul Rijpkema ontving van een uitgever duizenden euro’s per titel over boeken die journalisten van de krant, zoals misdaadverslaggever John van den Heuvel, schreven.

  Hoe de kwestie precies in elkaar steekt is onduidelijk. Wel staat vast dat bij de krant niemand op de hoogte was van de betalingen. Een Telegaaf-journalist die de betalingen uiteindelijk ontdekte durfde dat niet aan de hoofdredactie te melden omdat Rijpkema daar zelf deel van uit maakte.

  Na de onthullingen van Zembla over de belangenverstrengeling van ster-verslaggever Martijn Koolhoven is de zaak alsnog aan het rollen gekomen. De krant voert nu een interne operatie uit om schoon schip te maken en accepteert geen dubbelrollen meer. In het verleden was dat geen enkel probleem. Zo kon entertainmentjournalist Henk van der Meijden op zijn PrivƩ-pagina theaterproducties aanprijzen die door zijn eigen privƩbedrijf werden gemaakt. Ook journalist Martijn Koolhoven ging verder dan tot nu toe bekend was. Hij prees onder meer bij herhaling een bungalowpark aan waar hij zelf een vakantiewoning bezat en verhuurde.

  De krant wil af van die cultuur en ook geen onduidelijke betalingen meer.

  NRC Handelsblad (betaalde toegang) citeert plaatsvervangend hoofdredacteur Arno Reekers:

  ā¤øBordeelbezoek declareren zullen wij nooit meer goedkeuren.ā¤ Als lid van de hoofdredactie kreeg Reekers de afgelopen jaren duizenden declaraties onder ogen. Daar zaten een enkele keer bonnetjes van bordelen tussen, zegt hij. En ook die werden goedgekeurd. Dat is straks verleden tijd. Binnenkort gaan er voor journalisten van de grootste krant van Nederland (oplage 600.000) strengere gedragsregels gelden. (…) Koolhoven was een van de journalisten die bonnetjes van een bordeel indienden, vertelt Reekers in het hoofdkantoor van de Telegraaf in Amsterdam. Daar ging Koolhoven met relaties heen. Hij trainde ook VVD-politici, gaf pr-adviezen, schreef onder schuilnamen (Martin Choucours en Pierre Dubois) voor bladen van bevriende ondernemers, over wie hij in De Telegraaf berichtte en met wie hij privĆ© zaken deed.

  Koolhoven stelt in een reactie dat de bonnen drank betroffen en geen seksuele diensten. Koolhoven kwam in opspraak omdat hij, zo toonde Zembla aan, iemand de grond in schreef die een zakelijk conflict had met een bevriende ondernemer. Kort na de onthullende uitzending van Zembla is Koolhoven vertrokken bij De Telegraaf, volgens eigen zeggen ‘in goed overleg’.

  Ten tijde van die Zembla-aflevering gold nog het oude zwijgbeleid van de krant – ‘geen commentaar’ – maar ook dat is verleden tijd. In NRC Handelsblad vertelt de hoofdredactie over de pogingen af te rekenen met de sjoemelcultuur op de redactie. Rijpkema is op non-actief gesteld nadat duidelijk werd dat hij nevenactiviteiten verzwegen had:

  Bronnen binnen en buiten de redactie melden dat met Rijpkema meer aan de hand was. Hij zou privĆ© verdiend hebben aan boekenuitgaven waarvoor hij als adjunct eindverantwoordelijk was. Het ging volgens bronnen om zo??n 5.000 euro per boek. De betalingen van een externe uitgever waren niet bekend bij auteurs of hoofdredactie, stonden niet in contracten en werden gedaan zonder dat er facturen gestuurd werden. (…) Rijpkema informeerde de andere leden van de hoofdredactie niet over zijn bijverdiensten, wordt duidelijk in het gesprek met de adjuncten Reekers en De Haas. Zij zeggen dat ze niets wisten van de betalingen buiten de royalty??s om. Rijpkema is op non-actief gesteld. De Telegraaf is een intern onderzoek begonnen. Reekers: ā¤øHet wordt nu onderzocht. Voorlopig is hij vrijgesteld van werk.ā¤ De zaak wordt, conform de nieuwe aanpak, niet op zijn beloop gelaten.

  NRC Handelsblad:Journalist Telegraaf op non-actief gesteld
  [/url] NRC zelf overigens ook niet altijd even positief in ’t nieuws. Zie o.a. de Youp van zaterdag op ’t chatlog.


  Maak melding

 25. Vond dit, van ’t weekend, interessant op sargasso (Steeph):

  PvdA 25% zuiniger dan VVD in de laatste 40 jaar

  Eergisteren, PvdA & Begrotingen[/url], lieten we zien dat de uitspraak van VVD fractievoorzitter Stef Blok als zou de PvdA niet zuinig kunnen zijn al voor de periode 1996-2011 geen stand hield.
  Dankzij het noeste werk van Wouter Leenders (VWO6-scholier…lege link naar Twitter maar via Google vanalles over te lezen) hebben we nu een overzicht van ruim 40 jaar te pakken. En de conclusie is dat PvdA gewoon 25% zuiniger is dan de VVD tijdens het regeren.
  Wilt u zelf proberen een veel genuanceerder beeld uit de gegevens te halen, hieronder de spreadsheet. Laat ons vooral het resultaat weten.  Maak melding

 26. Ik snap die spreadsheet niet: de PVV heeft toch nooit geregeerd? En wat is nu uitgezocht: het saldo van regeringen of is het saldo toebedeeld aan de minister van financiƫn?


  Maak melding

 27. @Bernard Dat snapte ik. Ik hoorde laatst Armand (weet je wel, van “Ben ik te min”) die op een vergelijkbare maniet ageerde tegen de wietpas. Beetje jaren 70-stijl, meteen met het zwaarste geschut komen.
  @Dick, Apocalypse World War II is een heel mooie documentairereeks met veel authentiek filmmateriaal van soldaten en burgers. Het voelt alsof je er midden in zit. Gruwelijk. We mogen ons gelukkig prijzen dat wij geen oorlog hebben meegemaakt.
  Wat Brandpunt betreft, dat heb ik ook gezien. Vond het best een aardig item. Het schetste scherp de sociaal-economische problematiek van Oude Pekela en de effecten die dat heeft op de tolerantie naar de mensen uit het asielzoekerscentrum (“loop ik met een tasje uit de Aldi, zie ik hun met 3 tassen lopen”, “ze lopen allemaal op nikies, die kan ik niet betalen”). Toch stof tot nadenken? Ik associeer OP altijd nog met die clown en de massahysterie, hoewel ik laatst uit een artikel over de arts die het destijds aanzwengelde begreep dat er wel degelijk iets aan de hand is geweest wat misbruik betreft. De reactie in Nederland daarop spoort dan weer met wat iemand zei, namelijk dat er geen aandacht is voor de problemen in Oude Pekela waarbij hij stelde “dat ze toch ook Nederlanders zijn”.


  Maak melding

 28. @ Dame, lijkt me terecht dat die VWO-6 scholier PVV meetelt als dĆ© partij om wie dit drama-demissionaire Kabinet draaide…dĆ© gedoger die mee onderhandelde over het regeerakkoord en 7 weken mee mocht praten over de bezuinigingen en hervormingen De conclusie is dus dat PvdA gewoon 25% zuiniger is dan de VVD tijdens het regeren.
  Let op de toevoeging: Wilt u zelf proberen een veel genuanceerder beeld uit de gegevens te halen, hieronder de spreadsheet. Laat ons vooral het resultaat weten.
  —————-Andere invalshoek (plaatje krijg ik niet gekopieerd (zie de SP-georiĆ«nteerde site sargasso.nl——————————-
  De partijen die tijdens hun regeerperiode gemiddeld het laagste begrotingstekort realiseerden waren respectievelijk D66 en PvdA. Niet VVD, niet CDA.

  Vandaag kwam Steeph (1 van de kanjers daar) met nog meer feiten
  CDA :o[/url]
  Nog niet genoeg? Dan een rijtje met het percentage jaren met een begrotingsoverschot (volgens Eurostat) gedurende regeerperiodes:
  CU: 67%
  PvdA: 44%
  CDA: 33%
  D66: 30%
  VVD: 27%


  Maak melding

 29. Ik kon die spreadsheet niet openen, Dick. Wel is volgens mij algemeen bekend dat de PvdA degelijke en zuinige ministers van financiĆ«n levert. Lieftinck, Vondeling, Duisenberg, Kok en Bos. Geldt trouwens ook voor die van andere partijen, Zijlstra, Andriessen, Ruding en Zalm. Van der Stee (CDA) was een negatieve uitzondering. Nu kan een minister van financiĆ«n in zijn eentje weinig uitstukken (denk maar aan Andriessen die aftrad omdat hij te einig steun kreeg voor zijn bezuinigingsplannen), maar het geeft wel aan dat de meeste partijen goed doordrongen zijn van het belang van een goed beheer van ’s Lands schatkist.
  Het historisch nieuwsblad heeft een verkiezing onder financieel deskundigen gedaan van de beste minister van financiƫn van de 20e eeuw:

  1. Zalm 33,1 %
  2. Lieftinck 19,2 %
  3. Zijlstra 11,3 %
  4. Duisenberg 9,9 %
  5. Pierson 5,9 %
  6. Kok 5,2 %
  7. Bos 4,6 %
  Ruding 4,6 %
  9. Treub 1,3 %
  Witteveen 1,3 %
  Andriessen 1,3 %

  Lezenswaardig artikel http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/25202/verkiezing-van-de-beste-minister-van-financien.html


  Maak melding

 30. Hoe interpreteer je dit citaat van GS, Dick?

  Niettemin, kijkenswaardige repo over De Rest van Nederland [skippen naar 25m35s]. Maar de kern, de crux, de glanzende kiemcel, de gulden snede, jawel The Geert Particle van de reportage zat aan het eind van de uitzending, als de dorpsfilosofen eens ondertiteld mogen zeggen hoe het is als DitIsNederland de multiculti droplul in den reedt gepropt krijgt.

  Komt wel overeen (in grove termen weliswaar) met mijn interpretatie.


  Maak melding

 31. Dacht ik ook Dame: degelijke en zuinige ministers. De aanleiding voor diverse stukjes was de ongenuanceerde aanval van Blok in het zeker niet onafhankelijke K&vdB. Samsom ging er niet eens op in.

  Ja hoor, daar was hij weer tijdens het debat over het lente-akkoord, het rechtse riedeltje dat socialisten alleen maar kunnen uitgeven. Dit keer sprak VVD fractievoorzitter Blok:
  ā¤½Het is altijd lastig uit te leggen aan socialisten dat je niet meer moet uitgeven dan je binnenkrijgtā¤

  In het verleden hebben we al eens met cijfers duidelijk gemaakt dat je gerust hele grote vraagtekens kunt plaatsen bij de mythe dat links meer uitgeeft dan rechts. Maar kennelijk helpt dat niet. Dus dan maar een nog eenvoudigere (en gevaarlijkere) uitleg.
  Men neme de laatste 15 jaar. Men vinkt aan welke partij in ieder jaar tenminste een half jaar geregeerd heeft (niet demissionair) en pakke de cijfers van Eurostat erbij (want het gaat immers om Europa). Goed schudden en dan krijg je dit:

  Klaar.

  De partijen die tijdens hun regeerperiode gemiddeld het laagste begrotingstekort realiseerden waren respectievelijk D66 en PvdA. Niet VVD, niet CDA.

  (zie slot 21:51)
  Nog niet genoeg? Dan een rijtje met het percentage jaren met een begrotingsoverschot (volgens Eurostat) gedurende regeerperiodes:
  CU: 67%
  PvdA: 44%
  CDA: 33%
  D66: 30%
  VVD: 27%

  Goh, dat is naar, VVD onderaan.
  Lijkt me leuk als Samsom Blok de volgende keer met feiten om de oren slaat.

  Bedankt voor de link.


  Maak melding

 32. @ Dame, haha ja helemaal in de stijlloze geenstijl stijl. Dat moment (foto 9:30) was voor ons aanleiding om te zappen. Tjonge jonge het spul moet zelf ook ondertiteld worden. Lachen ook dat het CDA “het Fries als erkende taal” oid in haar program heeft opgenomen. Stijllozen en voorkeur….vandaag, na al die jaren van steun een anti-Geert topic gelijk ook 1245 reacties šŸ˜€


  Maak melding

 33. Dick, als je wat verder naar beneden al de reacties had gelezen, was je misschien tot een andere conclusie gekomen. Of komt jou conclusie je beter uit?
  Steeph onderstreept de conclusie van Johannes met ā¤½Hulde!ā¤

  Johannes | 30 mei 2012 | 19:24
  Jammer dat Sargasso een bron heeft gekozen waar alleen cijfers van de afgelopen 15 jaar beschikbaar zijn. Wat meer historische data zou interessant zijn, nu is de steekproef nogal klein.
  Wat Sargasso nogal negeert is dat daden van een kabinet natuurlijk pas op langere termijn effect hebben. Sargasso kijkt simpelweg naar jaar X en rekent het overschot/tekort van dat jaar aan de partijen die dan in het kabinet zitten. Ik heb de berekeningen van Sargasso wat uitgebreid. Volgens mij heb je als kabinet weinig invloed hebt op de begroting van dat lopende jaar, die is immers al bij de Algemene Beschouwingen van het jaar daarvoor vastgesteld. Wel heeft een kabinet invoed op de begroting van het jaar daarna. Zat een partij in jaar X in de regering, dan heb ik daarom steeds gekeken naar het begrotingstekort/overschot van jaar X+1. Dit heb ik verder op dezelfde manier gedaan als Sargasso hierboven.
  En dat levert het volgende op:
  Het gemiddelde begrotingstekort in het jaar nadat een partij in de regering zat:
  PvdA -1.36
  CDA -2.13
  VVD -0.57
  D66 -0.33
  CU -3.40
  PVV -3.00
  Hier scoren VVD en D66 dus het best, CU en PVV niet (maar eigenlijk is dat die laatste twee imo niet zo heel erg aan te rekenen: ze zaten maar 1x in de regering en toevallig net in slechte periodes, wrong place, wrong time). Er kan mijns inziens nog steeds niet gezegd worden dat de PvdA aan het potverteren is, want 0,8% meer begrotingstekort is nou ook weer niet zo dramatisch.
  Dan net als bij Sargasso het percentage regeringsjaren met een begrotingsoverschot (volgens Eurostat) in het opeenvolgende jaar:
  PvdA 33%
  CDA 33%
  VVD 36%
  D66 40%
  CU 33%
  PVV 0%
  Hier bijna een vrij evenwichtig beeld, waar wederom VVD en D66 wat beter scoren.
  En natuurlijk zegt dit nog steeds niet zoveel, omdat je als kabinet beleid initieert dat gevolgen heeft voor meerdere jaren. En komende kabinetten bouwen daar weer op voort, etcetera. Maar dat in kaart brengen is een beetje onbegonnen werk, ook omdat beleid weer bijgestuurd wordt etc.

  Steeph | 30 mei 2012 | 20:32
  Hulde!
  Overigens zitten er in het stuk twee linkjes naar eerdere artikelen die wel een langjariger beeld laten zien (mn mbt de staatsschuld).
  Het is dat eurostat niet verder terugging, anders had ik het graag gedaan.  Maak melding

 34. Dus VVDer, hoe je het ook wendt of keert, de poging tot framing van de PvdA door VVD/CDA als ‘spending party’ vindt geen grond in de cijfers. Ik heb zelf de pest aan deze goedkope manier van politiek bedrijven. Er zijn genoeg inhoudelijke verschillen van inzicht om de discussie over aan te gaan. Dat is interessanter en illustratiever voor de verschillende posities dan de telkenmale herhaling van oneliners.


  Maak melding

 35. Goeiemorgen VVD-er, ook Steephs reactie lezen en niet alleen de enkele reactie plaatsen die je past

  Overigens zitten er in het stuk twee linkjes naar eerdere artikelen die wel een langjariger beeld laten zien (mn mbt de staatsschuld).
  Het is dat eurostat niet verder terugging, anders had ik het graag gedaan.

  Reken maar dat http://www.sargasso.nl en de VWO-6 leerling weten waar ze het over hebben. Kijk anders eens wat vaker op Sargasso? Dit was (dank Dame) idd het doel: hoe je het ook wendt of keert, de poging tot framing van de PvdA door VVD/CDA als ‘spending party’ vindt geen grond in de cijfers. Er zijn inmiddels minstens 4 topics over. VVD lijkt net als bij vorige verkiezingen, het debat in de richting van de cijfers te willen drukken. Alsof hun de economie hebben uitgevonden. Maar cijfers zijn, zoals we weten, vaak voor meerdere uitleg vatbaar.


  Maak melding

 36. Vervolg op 10:19 plan 3

  De Raad van State vreest dat ouderen met een kleine beurs in de problemen komen door de snellere verhoging van de AOW-leeftijd. De overgangsregelingen die minister Henk Kamp van Sociale Zaken voorstelt, bieden volgens het belangrijke adviesorgaan van de regering ‘geen oplossing’ voor mensen met weinig financiĆ«le reserves die de komende tijd 65 jaar worden of al met vroegpensioen zijn. Ook al gaat het om ‘slechts Ć©Ć©n maand’ AOW dat ze in een jaar moeten overbruggen.

  Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd advies van de Raad van State over de AOW-plannen van Kamp op basis van het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie. In dit wetsvoorstel gaat de AOW-leeftijd sneller omhoog dan eerder is afgesproken met werkgevers en de vakbeweging in het pensioenakkoord. De Raad van State zei in een advies over het pensioenakkoord al dat de AOW-leeftijd sneller omhoog moet. De nieuwe plannen noemt het adviesorgaan dan ook wenselijk. Wel moet volgens de raad meer worden gedaan om financiƫle problemen te voorkomen.

  Offers

  Kamp is het daarmee niet eens. Hij noemt ‘het redelijk om van iedereen offers te vragen’ bij het oplossen van de nijpende situatie van de overheidsfinanciĆ«n. Daarbij wordt volgens hem wel degelijk geprobeerd de inkomensgevolgen beperkt te houden door in het begin de AOW-leeftijd met kleine stapjes te verhogen. De pensioenleeftijd van 65 jaar gaat vanaf 2013 jaarlijks met Ć©Ć©n maand omhoog en daarin treedt vanaf 2016 een versnelling op. Verder wijst de minister op een voorschotregeling, waarbij de uitbetaling van uitkeringsgeld naar voren kan worden gehaald. Dat wordt later weer verrekend.

  Maar volgens de Raad van State is dit een lening, die problemen met een inkomensgat opschuift. Het is volgens de raad ‘zeer de vraag’ of ouderen die aan het begin van hun pensionering het missen van een maand AOW niet kunnen opvangen, later in staat zijn om uitkeringsgeld terug te betalen. Voor deze groep moet bijvoorbeeld een ‘kwijtscheldingsbeleid’ komen en een goede toegang tot de bijstand.  Maak melding

 37. CDA en de tabakslobby

  Lekker handige eigenschap ook voor iemand met zoveel commissariaten…iets niet kunnen herinneren:

  Elco Brinkman, tevens fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer. Hij zegt zich niet te kunnen herinneren of De Jager in dat gesprek iets gezegd heeft over het veranderen van zijn standpunt.  Maak melding

 38. Tweet van de dag
  di 05 juni 2012

  Maar goed dat ā¤Ŗ#vijfpartijenakkoordā¤¬ geen vijfpuntenakkoord was. Anders hadden we de naam regelmatig moeten bijstellen

  Ron Fresen  Maak melding

 39. Twee tweets van Dibi Tofic:

  Stemming gesloten. Belangrijkste boodschap nu: iedereen die er voor me was deze weken zoveel dank (!). Zal ik nooit vergeten #meenik 1/2

  Aan de leden die mij hun stem hebben geschonken dank voor jullie vertrouwen en de steun. Betekent veel. Nu tijd voor eenheid #GroenLinks 2/2

  Ik hoop dat Groenlinks nog de weg omhoog kan op pakken.


  Maak melding

 40. Het zou mooi zijn, maar ik geloof het niet:
  Pechtold heeft zicht op 20 zetels.
  D66 blijft volgens mij hangen rond de 15 zetels en zakt zoals in ieder geval de laatste keer de laatste week onder het aantal van wat de peilingen aangaven.
  Ik vind Pechtold eigenlijk helemaal niet zo sterk. In bijna elke toespraak van hem vind je wel sneren naar andere partijen. Irriteer ik me aan. Een partij als D66 heeft dat niet nodig.


  Maak melding

 41. Sinterklaas is niet links[/url] vanuit een heel andere hoek dan de diverse topics eergister.

  Mooi setje tabacs-promotors. Jan-Kees de J. en Elco B. vanuit de Christelijke hoek. De minister van tabak zelve Edith S. vanuit de neo-Liberale hoek. En maar met droge ogen blijven zeggen: “Roken is slecht en kost ONS, via de Zorgrekeningen, veel geld”. >:(>:(>:(


  Maak melding

 42. Hoe kun je hier nu nog voor zijn?

  JSF wƩƩr duurder

  Problemen met productie aan het licht… Bouw van vliegtuigen in testfase gaat gewoon door
  De defensiecommissie van de Amerikaanse Senaat maakt zich zorgen over de kwaliteit van het productieproces van de Joint Strike Fighter. Er zijn inmiddels al problemen met de productie aan het licht gekomen, maar de bouw van het gevechtsvliegtuig gaat gewoon door.

  Het testen van de toestellen is nog in volle gang, maar Lockheed is toch van start gegaan met de bouw van de vliegtuigen. Dit kan als gevolg hebben dat de vliegtuigen later alsnog moeten worden omgebouwd, wat de prijs weer kan doen stijgen.
  Verschillende landen hebben al aangekondigd minder toestellen te zullen afnemen als de vliegtuigen steeds duurder worden. Italiƫ heeft vanwege de economische crisis de bestelling deels al afgezegd.

  De prijs per toestel is eind vorig jaar berekend op 64,4 miljoen euro, dat heeft minister Hans Hillen de Tweede Kamer bericht.

  Reuters: F-35 production quality worries Senate panel
  & Nu: Per toestel WEER duurder

  – Is de behoefte er uberhaupt of word ie gecreeerd?
  – Zo ja, kunnen we niet met minder uit?
  – Is er een goedkoper alternatief?
  – We kunnen onze order nog annuleren maar hoe ver/diep zitten we in afspraken met het bedrijfsleven?
  – Is er een limiet aan het (altijd fors naar boven) bijstellen van de verwachte JSF-kosten….het zal nu al een keer of 15 zijn gebeurd.
  – Is dit allemaal verantwoord, zeker in een recessie? Gaat de mens dan niet boven oorlogsmaterieel?
  – Wat kunnen we leren van de diverse landen die hun bestelling hebben bijgesteld/geannuleerd?
  – Gaan “politieke spelletjes” alle argumenten te boven?


  Maak melding

 43. Het komt bij mij over als prestige en gelijk willen krijgen.
  Het is moeilijk zo niet onmogelijk om alleen op basis van argumenten te kijken naar de aanschaf van de JSF. De stellingen zijn betrokken. Bovendien zullen er ook nog wel wat lobbyisten actief zijn.
  Die JSF komt er en het gaat ons heel veel geld kosten.:'(


  Maak melding

 44. Begreep dat in de komende Kabinetsperiode beslissingen zullen worden genomen. Wat dat betreft is de grotere aanwezigheid van de SP nog niet zo verkeerd. Zgn actiegroepen/anti-militaristen/pacifisten van GL zijn er na Kunduz volgens mij niet meer. Die draaien zo met Draai’66 en het Christelijk Draai-appel richting pluche; principes? Misschien bij de buren?


  Maak melding

 45. Dat akkoord bevat veel groffe bezuinigingen. En iedereen denkt dat ie het hardst gepakt wordt. Dus moet er voor de verkiezingen gezegd worden dat er na de verkiezingen heel wat teruggedraaid moet worden, wat vervolgens niet zal gebeuren.

  Het wordt even slikken. En volgend jaar nog een keer slikken, maar dan voorzichtig weer gaan bouwen. Intussen Europa democratischer maken. (EC-leden gekozen/benoemd door het EP, Partijen in het EP niet meer nationaal, maar Europees. Ik wil op een Italiaan of een Fin kunnen stemmen.)


  Maak melding

 46. We zullen zien wat nog teruggedraaid/veranderd kan worden. Hoop doet leven, want ik vind het een bezuiniginsgedrocht van CDA-VVD. Waaraan de andere 4 maanden de tijd hebben gehad iets kleins toe te voegen. Wat ik het meest mis zijn de hervormingen. In de zorg, mbt de hele belangrijke arbeidsmarkt, de huizenmarkt etc.

  Maar Rutte-1 (incl met gedoger, demissionair Kunduzbezuinigingen) staat bekend als visieloos, rechtsevingersaflikkend en Ć©igen koopkracht eerst. Dus daar kun je niet heel veel van verwachten.

  Europa democratischer maken…ben ik ook voor…dan komt dit wel heel slecht uit (ook zo voor de verkiezingen):

  * Bondskanselier Merkel vindt dat de lidstaten van de Europese Unie stap voor stap meer bevoegdheden moeten overdragen aan Europa. Van een monetaire unie moeten we overgaan naar een politieke unie, zei ze vanochtend voor de Duitse televisie.

  Ze wil daarbij niet wachten op landen die die stap nog niet willen maken. De zogenoemde bereidwillige landen zouden een kopgroep kunnen vormen om de integratie in Europa te versnellen.

  De lidstaten moeten volgens Merkel toegroeien naar een meer gezamenlijk begrotingsbeleid. Een monetaire unie alleen is in haar ogen niet voldoende.

  Geen doorbraak
  Merkel waarschuwde voor te hoge verwachtingen voor de Europese top van eind deze maand. Dan staat opnieuw de economische crisis bovenaan de agenda. Tot een grote doorbraak zal de top niet leiden, zei ze.

  De Duitse bondskanselier krijgt kritiek uit andere landen omdat ze te veel op bezuinigingen zou hameren. Haar reactie daarop is dat economische groei alleen bereikt kan worden met een solide begrotingsbeleid.  Maak melding

 47. Premier Rutte en kroonprins Willem-Alexander brengen definitief geen bezoek aan de wedstrijden van het Nederlands elftal in OekraĆÆne. Dat hebben bronnen vanavond gemeld aan RTL Nieuws.

  ————————————-
  Waar zijn deze snuiters bang voor en/of weten “we” het weer beter? En als we later in Polen spelen, dan gaan ze wel? Stelletje schijnheiligen.  Maak melding

 48. Klopt, schijnheilige en achterbakse politiek. Geen vuist durven maken tegen heule grote landen waar je economische relaties mee hebt. Dan kijk je gewoon massaal weg. Een handvol demonstrerende landgenoten werd uitgelachen. In OekraĆÆne gingen er zelfs veel stemmen op om door WEL te gaan een statement te maken.

  WK voetbal 2018 in Rusland….tja, dat is natuurlijk veel te groot om in een slecht daglicht te vallen. Bij zulke landen moet je slijmen. Dit moet kunnen:
  * De federatieraad in Rusland heeft woensdag een wetsverandering goedgekeurd waarmee demonstreren in de straten van Rusland aan banden wordt gelegd.
  * Vandaag: ‘Rusland zou SyriĆ«-resolutie nog steeds vetoĆ«n’ ASTANA – De recente slachtpartijen in SyriĆ« hebben Rusland, een oude bondgenoot van het Assad-bewind, niet van mening doen veranderen.

  2022 in Qatar…Zou het er wat mee te maken hebben dat daar enorm veel geld zit? Dat (Zwitserse voorzitter) Blatter alleen maar corruptie aan zijn kont heeft hangen? Gekocht kampioenschap? Het hoeveelste en vinden we dat allemaal wel goed?

  De Olympische Zomerspelen van 2020 worden gehouden in Tokio, Madrid of Istanbul. De drie steden zijn woensdag door de eerste selectieronde van het Internationaal Olympisch ComitƩ gekomen.
  – Hoe zwaar moet de politieke situatie en de wel of niet wil van Turkije om bij de EG te horen, meespelen?

  Reken maar dat bij de verantwoordelijken voor toewijzingen van megagrote sporttoernooien….principes niet meetellen. De overleden Samaranch was voortdurend omgeven door schandalen. Allemaal gerelateerd aan zelfverrijking.

  Ach ja, principes. Politiekleiders huilen krokodillentranen……als het kan, anders lachen ze wel (weg). Zeker het opperhoofd van NL, waar de pleepotsmijtende kroonprins ook voornamelijk koopman is. En als het moet natuurlijk een ‘beetje dom’ doet over zijn schoonvader. Zomaar een werkstuk over de OS en corruptie

  Wim-Lex heeft een IOS-match (van wiki)

  IOCIn 1998 werd Willem-Alexander lid van het Internationaal Olympisch ComitĆ©. Wouter Huibregtsen, die ook in de race was voor het lidmaatschap van het IOC, zou Willem-Alexander hierna in een interview voor de Volkskrant een “saboteur, judas en een lafaard” hebben genoemd, omdat Willem-Alexander eerder had beloofd geen functie bij het IOC te zullen aanvaarden. Huibregtsen ontkende later deze termen gebruikt te hebben en werd door de rechtbank grotendeels in het gelijk gesteld.[5] Hoewel aanvankelijk de Nederlandse politiek niet onverdeeld enthousiast was over het lidmaatschap van de Nederlandse kroonprins bij een door corruptie en schandalen geplaagde organisatie, mocht Willem-Alexander lid worden van het IOC. Binnen het IOC zet hij zich vooral in voor het stimuleren van sport in Afrika.

  Afrika waar hij een puisant optrekje kocht….die ie ook weer als de bliksem moest verkopen.  Maak melding

 49. Tjonge jonge wat een klucht toch, wat een de marchandeer met mensen en hun gevoelens en wat een diskwalificatie weer van DE POLITIEK:

  NOS: Advies Raad van State in la weggestopt… COC: Spies past vertragingstechniek toe om weigerambtenaar te handhaven
  Demissionair minister Liesbeth Spies houdt het advies van de Raad van State over de weigerambtenaren bewust achter. Dat melden bronnen aan de NOS. Spies zou al weken in het bezit zijn van het langverwachte advies, maar deze willens en wetens achterhouden.  Maak melding

 50. Ook Bleker stapelt afgang op afgang.

  Het briefje
  Zijn draaien
  Zijn mediageilheid
  Het meedoen aan CDA-verkiezingen met (lotgenoot die ook voor een groen blaadje koos) Pipo Sjek

  Leek ie gister even op het goede spoor: Compromis over ritueel slachten….Bleker gaf daar toen aan dat hij liever afspraken maakt met de betrokken joodse en islamitische organisaties en de slachthuizen dan dat hij de vrijheid van godsdienst beperkt. MAAR:
  De Eerste Kamer wacht sindsdien op de nu gemaakte afspraken. Het vervolg van het in december afgebroken debat in de Senaat staat voor 12 juni op de agenda.

  Weet nog dat ie zijn 1e plan over Hedwige…hoe allemachtig lang geleden al wel niet!?….bracht alsof het al rond was. Nu kost het alleen al aan proceskosten met Europa en BelgiĆ« skeepies extra. Tja Bleeker, moet je als goed Christen je afspraken maar nakomen.

  Nu wil ie voor het vallen van het mes nog ff “scoren”. Het onderwerp kan in elk geval al niet meer voor de verkiezingen door beide Kamers worden geloodst. Wel een aardige aanzet tot discussie.

  GroenLinks is blij dat Bleker een bovengrens gaat stellen aan het aantal dieren dat op een bedrijf mag worden gehouden. Maar Kamerlid Rik Grashoff van die partij vindt de toegestane aantallen veel te hoog. Hij wil ook dat gemeenten en provincies aanvullende eisen kunnen stellen voor dierenwelzijn. Ook Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) vindt de aantallen te hoog. ā¤øHoe kan Ć©Ć©n boer nou goede zorg geven aan 175.000 kippen? Dat zijn nog steeds enorme hoeveelheden dieren.ā¤ Milieudefensie en WakkerDier delen deze bezwaren.

  LTO Nederland kan zich evenmin vinden in de plannen van de staatssecretaris, maar dan om de tegenovergestelde reden. De landbouworganisatie vindt het niet zinvol een grens te stellen aan het aantal dieren in een bedrijf. Dat kan het draagvlak verkleinen voor grotere stallen en daarmee van de veehouderij in het algemeen.

  Dierenquotum

  Maar ik dacht dat de Kamer uberdruk was en zelfs geen tijd voor Ć©cht belangrijke zaken als 9:48 heeft šŸ˜®


  Maak melding

 51. @ drama 6:”52. Ze zullen inderdaad wel naar Polen gaan >:(>:(>:(

  Racistische leuzen bij EK-training Oranje?
  KNVB en de UEFA organisator van EK doen alsof hun neus bloedt
  Klonken er nou een racistisch leuzen en apengeluiden tijdens de EK-training van Oranje? De KNVB en UEFA houden vol van niet. Maar andere bronnen, waaronder de BBC, melden dit wel degelijk het geval was. Ook spelers van het Nederlands elftal zoals Mark van Bommel en Ibrahim Affelay bevestigen de berichten.

  Zowel de Nederlandse voetbalbond KNVB als de UEFA, die het toernooi in Polen en OekraĆÆne organiseert, ontkent dat Oranje-spelers met een kleurtje zijn uitgejoeld toen ze in het stadion van Wisla Krakau aan hun training begonnen, zo schrijft het AD. Toch verschenen op een aantal voetbalwebsites berichten dat er iets racistisch geroepen was tijdens de bewuste training.

  De internationals besloten zelfs hun oefeningen op een andere plaats van het veld te houden. Ze stonden aanvankelijk vlak voor een tribune gevuld met de harde kern van Wisla Krakau. Die jongens protesteerden luidkeels en met een spandoek tegen de UEFA, die het gewaagd heeft aan Krakau voorbij te gaan bij het bepalen van de speelsteden, aldus het AD.

  De BBC citeert Mark van Bommel die het voorval een “schande” noemt. “Open je oren. Als je het wel hebt gehoord, maar het niet wĆ­lt horen is dat nog erger.”

  Ibrahim Afellay noemt in de Telegraaf de oerwoudgeluiden die te horen waren “triest”. “Zeker omdat we vlak daarvoor een heel indrukwekkend bezoek aan Auschwitz hadden gebracht en zagen hoe relatief voetbal eigenlijk is.”

  Het onderwerp ligt gevoelig door een aantal zaken waarin spelers, met name in de Britse Premier League, van racisme op het veld zijn beschuldigd. Een documentaire van de BBC die het racisme in het Europese voetbal aan de kaak wilde stellen werd volledig afgebrand als ‘sensatie’. De Britse krant The Guardian wijdde daar woensdag een artikel aan.

  AD: Oranje-relletje moest kop ingedrukt

  BBC: Euro 2012: Netherlands ‘subjected to racist chant while training’

  The Guardian: Panorama attacked over ‘sensationalist’ Euro 2012 racism claims

  Hypocriete angsthazen: gewoon wegkijken, misschien heb je er later nog wat aan.


  Maak melding

 52. SP en PvdA sturen aan op een lijstverbinding voor de verkiezingen. Eerder liet PvdA-leider Diederik Samsom al weten een lijstverbinding met de SP wel te zien zitten.

  Het SP-partijbestuur vergadert vanavond over de kwestie. Partijsecretaris Hans van Heijningen verwacht dat het bestuur instemt.
  —–  Maak melding

 53. Stoelendans bij PVV

  Laurence Stassen wordt leider Europese fractie … Barry Madlener komt terug naar Den Haag Laurence Stassen, de vrouw die eerder dit jaar de coalitie met CDA en VVD liet klappen omdat ze het vertrouwen van het CDA verspeelde, stapt op als leider van de PVV-fractie in de provincie. Ze wil zich meer concentreren op Europa luidt de officiĆ«le verklaring. Haar salaris als Statenlid raakt ze niet kwijt omdat ze de dubbelfunctie naast het drukke werk in Brussel officieel gewoon aanhoudt.  Maak melding

 54. Politieke invloed op gevoel van inwoners

  Minder criminaliteit, maar meer angst door media en politiek

  Criminoloog Jan van Dijk onderzoekt al twee decennia criminaliteit in de Westerse wereld: Die is de afgelopen tien jaar overal sterk afgenomen
  De criminaliteit in de Westerse wereld is de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van de criminoloog en hoogleraar victimologie Jan van Dijk. Toch hebben veel mensen het gevoel dat criminaliteit juist toeneemt. Dat komt volgens Van Dijk mede door berichtgeving in de media en politici die angsten aanwakkeren. De Volkskrant interviewde hem, omdat hij dit jaar de Stockholmprijs krijgt, de hoogste onderscheiding in zijn vak.

  Dankzij het onderzoek van Van Dijk zijn cijfers over criminaliteit internationaal te vergelijken, schrijft de Volkskrant (papieren editie).

  Van Dijk:

  “Al twintig jaar bevragen wij de inwoners van verschillende landen over hun ervaringen met misdaad, naar hoe ze door de politie zijn behandeld en wat ze vinden van de straffen die worden opgelegd. Zo kun je gegeven over criminaliteit verzamelen en internationaal vergelijken. Bij officiĆ«le criminaliteitscijfers kan dat niet, omdat de wetgeving en de werkwijze van politie en rechtbanken per land verschillen.”

  Over de resultaten van zijn onderzoek zegt Van Dijk:

  “In het juryrapport staat dat de mist rond criminaliteitscijfers dankzij het onderzoek is opgetrokken. Nu staat vast dat overal in de Westerse wereld criminaliteit de afgelopen tien jaar sterk is gedaald.”

  “Helaas is het zo dat de bevolking van veel landen de daling onvoldoende beseft, mede als gevolg van sensationele berichtgeving in de media en politici die op die angsten inspelen. Maar de perceptie wordt beter; men schat het risico op straatroof of inbraak wereldwijd lager in dan twintig jaar geleden. Uitzonderingen daargelaten.”  Maak melding

 55. Bericht door dick, op 8 juni 2012 om 10:50
  …Haar salaris als Statenlid raakt ze niet kwijt omdat ze de dubbelfunctie naast het drukke werk in Brussel officieel gewoon aanhoudt.

  Dat dat zo maar kan. Zo’n baan wil ik ook!


  Maak melding

 56. Misschien is het volgende statement van de PVV in de PS van Limburg dan wel het gevolg van het vertrek van Stassen:

  De PVV maakt een statement: Arabische olie is niƩt vreselijk. #danweetudat #PSLB

  Een tweet van Marijke Zijp die voor D66 in de PS van Limburg zit.
  Die uitspraak werd gedaan in verband met de uitbreiding van het petrochemische bedrijf SABIC uit Saudi-Arabiƫ in Geleen waar een investering van 135 miljoen mee gemoeid is.


  Maak melding

 57. Haha alles is poulebaar. Al lijkt dit een “omkopingsgevoelige” pot. Daar zit minister Schippers eindelijk achteraan. Ze dacht dat wij het braafste jochie van de klas waren. De schijnheiligste, ok dat had gekund. Maar in elk Europees land werd matchfixing al onderzocht. Behalve hier. Nu gebeurt dat toch op advies van de PvdA.

  Zet in op een door de scheids gemeld Pools (doel)punt. 1-0

  Later zal het een reglementaire 3-0 overwinning voor Polen worden. De Grieken worden uit het toernooi genomen omdat ze al sinds mensenheugenis geen contributie aan de UEFA betalen. Onder het mom “Waarom zouden we wel contributie betalen en geen belasting?”


  Maak melding

 58. Ondertussen in Afganistan. In het land waar ook nog een vecht-,verkeerde mannenopleiders-, ordehandhavings-, politie weet ik veel wat voor missie bezig is. Dit in elk geval 3 plucheruikers aan de demissionare regering heeft gekoppeld, onder de naam “Kunduzcoalitie”…in Afganistan dus

  Vorige week oa ook nog doden bij een bomaanslag op een Amerikaans kamp.
  Een stuk of wat hulpverleners bevrijd….etc. etc. Wil eigenlijk niet eens meer de aanleiding weten en het antwoord op de vraag: “waarom hier wel ingrijpen en daar niet; wat kost het eigenlijk allemaal (niet eens alleen in materiĆ«le zin)?”.  Maak melding

 59. Aardige VK-opinie

  ‘Weg met de koopkrachtplaatjes, we moeten weer waarden en idealen als uitgangspunt nemen’

  Politici moeten hun potentiƫle kiezers niet aanspreken op de koopkrachtplaatjes. Om verder te kijken dan onze neuzen lang zijn, moeten we weer waarden en idealen als uitgangspunt nemen, in plaats van belangen. Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen en Dorien Konst van Tien Organisatieadvies pleiten er daarom voor koopkrachtplaatjes te verbieden. .

  Verkiezingstijd. Nederlanders maken zich boos over bezuinigingen op kinderopvang, ivf-behandelingen en dieetadviseringsvergoedingen. Politici agenderen onderwerpen die de belangen van hun potentiƫle kiezers aanspreken: ouderen, jongeren, gezinnen, beneden-modalen, boven-modalen. En straks kunnen we weer lezen hoe de koopkrachtplaatjes voor al die groepen eruit zien, zodat mensen stemmen op de partij die hun belangen het best behartigt. Geen wonder dat het land verdeeld is.

  Zoals socioloog Schinkel eerder opmerkte in de Volkskrant, politici lijken te denken dat ze moeten spiegelen wat mensen willen. Ten onrechte: bewindslieden moeten juist boven al die privƩbelangen uitstijgen. Daarom zeggen wij nu alvast: weg met koopkrachtplaatjes. Een politieke partij kiezen op die basis maakt niet het beste in de mens los en leidt tot kortzichtige keuzes die uiteindelijk in niemands belang zijn.

  Ooit konden politici rekenen op de stemmen in hun ‘zuil’. Door de stabiliteit en rust die dit verschafte, konden ze hun ideologie trouw blijven en hun aandacht richten op collectieve belangen en langetermijndoelen. Nu de zekerheid van de zuilen verdwenen is, zien partijen zich genoodzaakt kiezers te verleiden door hun belangen aan te spreken. Dit heeft twee gevolgen:

  1) de gehele politiek ontaardt in een populistische platte strijd tussen groepen met verschillende belangen.

  2) de meeste politici zwijgen over feiten die het plezier van iedereen vergallen – bijvoorbeeld dat de zorg onbetaalbaar wordt; dat ons land massaal dierenleed toestaat ten behoeve van goedkoop vlees en zuivel; en dat we leven alsof er nog twee reserve-aardbollen zijn.

  Bij de keus voor een partij vragen veel kiezers zich af: wat is het beste voor mij? Net als alle dieren denken we instinctief aan eigenbelang en korte termijn. Dat was ooit van overlevingswaarde. Daarop baseren we nu belangrijke beslissingen met grote consequenties. Met dit simpele gegeven kan de kredietcrisis, energiecrisis, voedselcrisis en klimaatcrisis verklaard worden.

  Om verder te kijken dan onze neuzen lang zijn, moeten we weer waarden en idealen als uitgangspunt nemen, in plaats van belangen. Niet: wat willen we hebben, maar: wat/wie willen we zijn. Hiervoor hebben we hersengebieden nodig die in de evolutie van de mens als laatste zijn ontstaan, die reflectie vergen, die minder rudimentair zijn en onbenut blijven als we varen op onze ‘gut feeling’.

  Regeren is vooruitzien, en bij het kiezen voor een partij zouden burgers aangemoedigd moeten worden om dat ook te doen. In welke wereld wil je dat je (klein)kinderen leven? Hoe wil je dat zij dan met elkaar omgaan? Wil je dat de aarde dan nog voldoende bronnen heeft voor voedsel, water en energie? Hoe moeten de zorg en het onderwijs geregeld zijn? En wat zouden we nu moeten doen om dat te bereiken?

  Op basis van zulke vragen kunnen burgers zinnige politieke keuzes maken. Wij pleiten er daarom voor koopkrachtplaatjes te verbieden. Als men echt niet zonder kan, dan zijn koopkrachtplaatjes voor de kleinkinderen van de kiezers geoorloofd. Hierin dienen natuurlijk ook de kosten van vervuiling en uitputting van de aarde verdisconteerd te zijn. De huidige pogingen om de boekhoudkundige balans van landen op orde te brengen, zijn vanuit een ruimer perspectief volstrekt futiel, zolang de balans in geven en nemen van de aarde nog zo dramatisch scheef is.  Maak melding

 60. ach ja, zo’n krant moet ook vol. Waarden en idealen? Theoretisch geleuter in deze tijden, waarin iedereen bezig is met overleven. Momenteel deelt het rode kruis voedselpakketten uit in een buitenwijk van Madrid! Volgens de VK natuurlijk helemaal fout: ze kunnen beter boekjes uitdelen met waarden en idealen…


  Maak melding

 61. Precies: iedereen…voor zichzelf. Maar uh, hierboven staat een opinie. Heeft net zo weinig met het beleid van de VK te maken als de opinie van Youp met het NRC… Maar natuurlijk kan ik het mis hebben.

  Las gister 15:53 meer als “moet het weer de hele verkiezingen over de economie gaan”? Zet 10 top-economen op een rij, krijg je zeker 9 verschillende meningen. Mag het OOK over investeringen gaan in de toekomst? Heb hier zelf vaak over koopkracht en consumentenvertrouwen gerept…..maar wanneer gebeurt er nu eens wezenlijk iets aan de motoren van NL? Aan de bouw (woningmarkt) werk (hoe meer hoe beter).
  We kennen ook allen de verhalen over vergrijzing en de gevolgen.

  Welke kant gaan we op met Nederland? Heb onder Rutte nixxx van een koers/een duidelijke keuze gezien.
  Moet Nederland zijn beleid stoelen op ego’s die enkel voor zichzelf willen zorgen. Moet Nederland weer een solidair land worden?

  Vind de overweging van de 2 dames (1 van een Universiteit) nog niet zo gek.


  Maak melding

 62. Nog eens wat, wij schijnen het land te zijn met de grootste schulden. Of ze nu volgens schema of versneld afgelost moeten worden…alle schulden moeten worden afgelost. Niemand vraagt meer hoe of waarom de schulden zijn aangegaan…..vrees dat niet aflossen gewoon niet snel zal gebeuren. Dus vallen er slachtoffers zou je denken: mensen die beneden het bestaansminimum komen. Moet de overheid hen er weer bovenop helpen? Op (hoop het!) loopt het niet zo’n vaart.

  Het contrast blijft vreemd: we zijn ook een uiterst spaarzaam volk.

  Laat politici maar eens duidelijk elkaar plannen in “straattaal” aan de kiezer voorleggen. Deze verkiezing mag NIET ALLEEN over Europa gaan. Maar daar hebben WIJ nou net nixxx over te zeggen. Kom je bij de media-vooral de samenstellers van tv-verkiezingsuitzendingen (en opiniemakers ;)) terecht.


  Maak melding

 63. “De kans lijkt me reeel dat we ons verkiezingsprogramma terugdraaien bla bla Ja, ook de forenzentaks” zei Mark net op het Journaal. oorspronkelijk uit het sjooprogramma van Eva en haar man (las ik in de aankondiging). Mooi dat Joop.nl er is, hoefde ik het vanochtend niet te kijken.[/url]

  KunduzKlucht…accijnsverhoging op tabak: Nu reportage over de grensstreek….”sigaretten haal ik in BelgiĆ«!”

  Sneuvelt er weer zo’n “fictieve/theoretische Kunduzklucht-maatregel?”


  Maak melding

 64. Ik hoop niet dat er veel mensen zijn die hun keuze laten bepalen door een Stemwijzer oid. De partijprogramma’s stellen minder voor dan ooit.:o Eerst samen een akkoord maken door “over de eigen schaduw heen te springen” en andere partijen te beschuldigen dat zij “niet hun verantwoordelijkheid nemen”. Dan blijkt dat veel voorstellen averechts (hervormingen huizenmarkt en arbeidsmarkt) werken, heel negatief uitpakken (forensentax) of bij de achterban slecht vallen (subsidie zonneenergie, terugdraaien bezuinigingen op natuur, eigen bijdrage ziekenhuis). En dan een voor een afstand nemen van het akkoord. Ongelooflijk. Slecht voor het vertrouwen in de politiek. Misschien hadden ze toch iets langer moeten nadenken.


  Maak melding

 65. Lijkt me wel een leuke voor een poll:
  “heeft u nog vertrouwen in de politiek?”
  “gaat u 12 september stemmen?”
  “zo ja, weet u al op welke partij?”

  en elke week herhalen; en met het dalen van de percentages krijg je weer meer media-aandacht…


  Maak melding

 66. Weet jij het al, Drama?
  Mijn antwoorden zouden zijn:
  1. Hmmm, minder en minder,
  2. Ja, ik laat anderen niet vĆ³Ć³r mij beslissen, maar liever namens mij.
  3. Ja, meer afstrepen van van ik per se niet wil dan voluit een positieve keuze.


  Maak melding

 67. @Dame, ik heb geen vertrouwen meer in het huidige lappendeken-/partij-eerst systeem.
  Maar, 2, en 3: ja, op de SP.

  SP wordt groter dan de PvdA. Ben benieuwd of Diederick zich wil voegen naar MP Roemer. Maar iig de pvv buiten elk beeld.


  Maak melding

 68. Zijn bij geavanceerdere pols simpele vragen. Bij vraag 1 kun je dan met een schuifbalk aangeven hoe groot je vertrouwen is. Bij het ontbreken van die schuifbalk wordt het een stuk ingewikkelder.

  1. In het opinie-artikel uit de Volkskrant dat Dick op 9 juni 2012 om 15:53 hier neerzette wordt goed uitgelegd waarom de huidige verkiezingsstrijd om korte-termijn issues zal gaan. Die korte termijnvisie is mij bij de laatste paar kabinetten ook opgevallen. Ik maak me daar best veel zorgen over. Zo beschouwd heb ik heel weinig vertrouwen heb in de politiek. Het vijf-partijen-accoord was even een lichtpuntje, maar nu vier van die vijf partijen hun best doen om er weer afstand van te nemen is dat lichtpuntje ook alweer flink geslonken. Maar ik blijf optimistisch!
  Antwoord derhalve: Ik heb nog steeds een beetje vertrouwen in de politiek. Die schuifbalk zou ik op 55% zetten.

  2. 99% kans dat ik ga stemmen op 12 september.

  3. Ja, ik ben vrij zeker over de partij waar ik op ga stemmen. De uitzending van buitenhof vanmiddag heeft mijn voornemen nog meer versterkt. Zekerheidspercentage 98%


  Maak melding

 69. Nou dat weer….Parlementaire Enquete=populair…zeker in verkiezingstijd. Moet de club hebben gedacht die “vreemd ging met de inmiddels ontrafelde KunduzKlucht”….de club waar Dibi (hoorde het op radio 1) op plaats TIEN wil!

  Wordt een mogelijk links blok in de kamer te dreigend TEGEN de JSF?[/url] Is een Parlementaire Enquete alle moeite, tijd en geld wel waard?


  Maak melding

 70. Verbaas me er over dat Dibi op plaats 10 wil. Zou alle kritiek en gescheld die hij de afgelopen tijd te verduren heeft gekregen toch iets met zijn zelfvertrouwen gedaan hebben? Het blijven mensen hƩ.


  Maak melding

 71. Hij heeft vast, misschien maar een miniem, en signaal vanuit het almachtige partijbestuur gehad. Dat ze em eigenlijk niet meer moeten….eigenlijk al niet wilden dat ie meedeed. Kiest ie eieren voor zijn geld en is druk aan het solliciteren. Als ze er wel 10 halen, wat ik nooit geloof, heeft ie wel een k*tsmoes. “Iets van: Ik wou nog heel graag, zag nog zoveel uitdagingen om elkaar sterker te maken. Maar ik kan het niet meer opbrengen (niet uitgesproken: met die mensen)”.


  Maak melding

 72. Hoera! De PvdA-Zwolle heeft een eigen pand!

  Op 22 juni a.s. nemen we ons nieuwe PvdA campagnekantoor feestelijk in gebruik. Dan verricht partijvoorzitter Hans Spekman de openingshandeling. Tussen 17.00 en 19:00 uur hebben we een gezellig programma.

  U komt toch ook?
  De PvdA-Zwolle doet mee aan een landelijk experiment voor regionale campagnekantoren. Het landelijke partijbureau wil in het kader van de permanente campagne binnen alle regio??s met zo??n kantoor gaan werken. Maar de PvdA-Zwolle wil dit uiteraard zelf ook. Het past uitstekend in onze ambitie meer wijkgericht te werken. Een campagnekantoor is een uitvalsbasis voor de regionale campagnecoƶrdinatoren en voor acties die de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de PvdA vergroten. De PvdA-Zwolle zal het campagnekantoor uiteraard gebruiken voor lokale campagne-acties en als ??basiskamp?? voor ons ombudsteam.

  Activiteiten voor leden.
  We gaan het pand Diezerplein 33 intensief benutten! Er komen ook meer (nieuwe) bijeenkomsten overdag. Het plan is om elke vrijdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur een ??praatje pot?? te houden. U kunt dan een bezoekje aan de markt combineren met een gratis kopje koffie of thee op ons campagnekantoor.


  Maak melding

 73. Van Hart Gefeliciteerd!

  Dan verricht partijvoorzitter Hans Spekman de openingshandeling.

  De man die hier tot 2x toe bliksemsnel reageerde op het befaamde “Politiek Log van het onvolprezen www. weblogzwolle.nl” :D:D:D

  Hmmm 22 juni: kwartfinale 1B – 2A (Gdansk, 20.45).

  elke vrijdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur

  Je zou er bijna vrij voor nemen.

  Succes en wens Nico ook even succes als je em ziet Zwolse!
  Nico was 1 van de eregasten bij 75 jaar WVF.  Maak melding

 74. Mooi, anders vraag je ook even aan wethouder Piek of ie (speciaal voor de WLZ-foto) zijn unieke fiets tegen de buitengevel wil parkeren netjes op de standaard voor het pand wil parkeren?


  Maak melding

 75. Middelbare scholieren scoren massaal onvoldoende bij rekentoets.

  Het is slecht gesteld met de taal- en rekenvaardigheid van scholieren in het voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Uit de resultaten van een landelijke toets, die minister Van Bijsterveldt naar de Kamer heeft gestuurd, blijkt dat vmbo-, havo- en mbo-scholieren grote moeite hebben om het vereiste niveau te halen.
  Bij de test die dit voorjaar werd afgenomen, ging het om een pilotproject. In het voortgezet onderwijs deden 50.000 leerlingen mee, in het mbo 30.000. Belangrijkste resultaten:

  ā¤¢Van de havo-leerlingen haalde 72 procent een onvoldoende voor de rekentoets.
  ā¤¢Op het vwo haalde 32 procent een onvoldoende.
  ā¤¢Op het laagste vmbo-niveau scoorde 84 procent een onvoldoende. Op het hoogste niveau, dat van de oude mavo, was dit 28 procent.
  Taal- en rekentoets straks verplicht
  Vanaf het schooljaar 2013/2014 moeten alle scholieren in het voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs deelnemen aan een taal- en rekentoets, die deel uitmaakt van het eindexamen. Leerlingen leggen de toets af in het laatste of voorlaatste jaar. Ze mogen niet lager halen dan een vijf. Vanaf 2015 mogen havo- en vwo-leerlingen niet meer dan Ć©Ć©n onvoldoende halen voor Nederlands, Engels, wiskunde en de rekentoets.

  Mbo-scholieren moeten straks een reken- Ć©n taaltoets maken. Ook hier lijkt rekenen het grootste probleem: in de vierde klas haalde 83 procent een onvoldoende voor de test. De taaltoets werd met 38 procent onvoldoendes beter gemaakt.

  Van bijsterveldt: resultaten nog niet bevredigend
  Van Bijsterveldt noemt de resultaten in haar brief aan de Kamer ā¤½nog niet bevredigendā¤. Mogelijke verklaringen voor de slechte cijfers zijn storingen in de software bij digitaal afgenomen examens en het gebrek aan oefening bij de leerlingen. Ook schrijft ze dat het aannemelijk is dat leerlingen ā¤½beter hun best doen wanneer de toets daadwerkelijk deel uitmaakt van hun eindexamenā¤.

  Wat een in en in trieste uitslag,en met nog meer bezuinigingen in het onderwijs, zal dit nog triester worden.

  Ben benieuwd of de schreeuwer Elias nu ook aan de bel trekt.  Maak melding

 76. Bernard, ik vond het wel sterk van Dibi: het symboliseert dat hij geen competitie met Sap wil en het geeft een signaal dat hij mikt op 10 zetels voor GL. Soort lijstduwer, misschien hoopt hij op veel voorkeursstemmen.


  Maak melding

 77. Ik weet niet of de kwaliteit van het onderwijs een op een samenhangt met de financiƫn of bezuinigingen. Geloof daar niet zo in. Ik denk dat er heel wat andere zaken van invloed zijn, zoals docenten die zelf niet kunnen rekenen, de over elkaar heen buitelende onderwijsvernieuwingen, de verminderde concentratie van kinderen.


  Maak melding

 78. Dit is nieuws van RTV Oost dat het vertrouwen in de politiek doet stijgen…:(

  Ex-wethouders incasseren 18 miljoen wachtgeld

  Alle Overijsselse gemeenten samen hebben in vijf jaar tijd 18 miljoen euro aan wachtgeld uitgegeven. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost.

  In totaal kregen 141 ex-wethouders en 2 ex-burgemeesters wachtgeld. Zij werden na verkiezingen niet herkozen, stapten om persoonlijke redenen op of werden door de gemeenteraad weggestuurd.

  Zwolle betaalde met ruim 2,1 miljoen het meest, gevolgd door Twenterand (1,5 miljoen), Dinkelland (1,4 miljoen), Deventer en Kampen (1,3 miljoen) en Steenwijkerland (1 miljoen). De gemeenten Wierden (bijna 37.000 euro in 5 jaar) en Olst-Wijhe (58.000 euro) keerden het minste uit.

  Omgerekend naar de kosten per huishouding betaalden de inwoners van Dinkelland met 210,69 euro per gezin het meest aan hun ex-wethouder en burgemeester. Ook Twenterand (171,29), Losser (135,02), Kampen (105,30) en Hellendoorn (103,62) betaalden tussen 2007 en 2011 meer dan 100 euro per huishouden voor het wachtgeld van hun ex-wethouders.  Maak melding

 79. ’t Is niet mijn man, maar ook niet mijn club. Ik vind hem wel aangenaam afwijkend van de rest van de GL-fractie. Ik vind fractiediscipline en machtslust niet passen bij die partij.


  Maak melding

 80. Vijfpartijencoalitie remt herstel economie

  Lenteakkoord komende jaren slecht voor economie … EN ZET DE DISBALANS TUSSEN DE LASTEN VOOR DE STERKSTE EN DE ZWAKSTE SCHOUDERS DOOR.

  De Nederlandsche Bank: gezinnen hebben minder te besteden, zullen minder uitgeven

  Het heette eerst Kunduz-akkoord maar dat klonk zo negatief. Dus werd het lente-akkoord. Totdat bleek dat de lente dit jaar wel erg herfstachtig is. Toen werd het vijfpartijen-akkoord. Daarop bleek dat steeds meer partijen hun handen aftrekken van de plannen. Er kan nu een nieuwe naam toegevoegd worden: Het DubbeleDip-akkoord. Weliswaar komt de dubbele dip niet door het akkoord, maar hƩ, ze hebben evenmin voor de lente gezorgd.

  Volgend jaar komt de groei uit op 0,6%, terwijl zonder de aangekondigde bezuinigingen een groei van 1,1% zou worden gehaald, zo is op de website van de NOS te lezen. Ook in 2014 komt de groei hierdoor lager uit, op 1,2%.

  Door de maatregelen uit het begrotingsakkoord hebben gezinnen minder te besteden en zullen zij minder uitgeven. Dat drukt de economische groei.

  Ondertussen kampt Nederland met een dubbele dip. De werkloosheid stijgt van 4,4 procent in 2011 naar 6,4 procent in 2014. NRC Handelsblad meldt twee belangrijke conclusies van de DNB:

  – De economie wordt niet kapotbezuinigd door het akkoord. Het drukt de economische groei in 2013 en 2014 met 0,5 en 0,3 procentpunt.

  – Er is nog veel steviger ingrijpen nodig om de overheidsfinanciĆ«n echt op orde te brengen. Want in 2014 loopt het tekort alweer op naar 3,1 procent. Het mikken op zulke tekorten noemt DNB-directeur Job Swank niet ambitieus genoeg. Een nieuw kabinet moet meer saneren.

  Eind deze week komt het CPB met een doorberekening van het Lenteakkoord.

  NOS: ‘Vijfpartijenakkoord drukt groei’

  NRC: Nederland herstelt zich maar matig ?? ??economie niet kapotbezuinigd??
  [/url]

  DNB: Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten juni 2012

  Is er nog wat over van de KunduzKlucht dan? Er waren toch al een stuk of 3, 4 steunpilaren gesloopt šŸ˜®

  De link met het filmpje http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/14448_vijfpartijencoalitie_trakteert_op_dubbele_dip/  Maak melding

 81. Ik vond Kunduzakkoord wel een mooie naam hoor ook al was hij bedacht door Wilders.
  Maar ik denk dat de afspraken in dat akkoord gewoon allemaal blijven staan. Het zijn afspraken voor 2013 en voordat er een nieuwe regering is staat de begroting voor 2013 al lang vast. Dus alle partijen die nu voor de verkiezingen roepen dat ze de afspraken in dit akkoord na de verkiezingen wel even terug zullen gaan draaien hoef ik niet meer serieus te nemen.


  Maak melding

 82. Vreemd dat onder dominee Ruth Peetoom de hele kieslijst PVV-banden schoon lijkt….behalve nr. 2 Mona Keijzer[/url]. De link komt van van Rossum (onder “voor”) op de stijllozen

  Maar zolang haar lijken in de kast blijven (*kuch* ze was vĆ³Ć³r samenwerking met Wilders), is dit CDA een onzichtbaar clubje wijkraadpolitici. Visieloos & veilig, iedereen.

  .

  Stijllozen vergeten nog een kameleon:

  Dit zegt wiki o.a. over de lijsttrekker

  Van Haersma Buma gaf vanaf oktober 2010 leiding aan de CDA-fractie in de Tweede Kamer. In zijn eigen fractie had hij te maken met de twee ‘dissidenten’ Ad Koppejan en Kathleen Ferier. Zij waren kritisch op de samenwerking met de Partij voor de Vrijheid die gedoogsteun gaf aan het kabinet van Mark Rutte. Tegelijkertijd was Geert Wilders regelmatig zeer kritisch of deed voorstellen, zoals een meldpunt voor misstanden door Polen, waardoor de kritiek op de samenwerking toenam. In de hoedanigheid als fractievoorzitter nam Van Haersma Buma in het voorjaar van 2012 deel aan de gesprekken over de bezuinigingen van 9 miljard euro in het Catshuis. Het kabinet viel nadat Wilders op 23 april 2012 uit de gesprekken was weggelopen.  Maak melding

 83. Afwachten maar bernard, gezien de reactie van `de regisseur en verantwoordelijke voor het kapot gaan van `CDA-VVD met PVV gedoogsteun? bij Eva šŸ˜® Lees nu dit…..en Eva?s Brammetje had toch ook een item in het programma….

  Minister President Mark Rutte was zondagochtend te gast in de talkshow van Eva Jinek op Nederland 1. Bij de kijkers ontstond regelmatig ophef door de duidelijk erotisch geladen blikken van de premier naar Eva en andersom….

  VVD wil zich NATUURLIJK blijven profileren als partij die opkomt voor de (vaak meerdere) auto?s per gezin. Ze juichen nu nog om het enige dat ze bereikt hebben…..130 op de snelweg…..Daarom mocht Mark zondag bij Eva de nodige draaien aan de KunduzKlucht geven, voor ze aftrappen. Komen ze eigenlijk uberhaupt nog met een progamma?

  Vrijwel alle Kunduz/Kluchters hebben de afgelopen tijd afstand genomen van delen van het akkoord. GL had het schaamrood op de kaken over de stommiteit mbt duurdere treinreizen voor forenzen.
  Of de protesten inhoud hebben of meer als `schreeuw maar raak voor een knaak` moet worden gezien weet ik niet. Feit is dat mening serieus genomen instantie het akkoord ook afkraakt. Gisteravond las ik nog het tijdschrift van `Eigen Huis`.

  Maar je KUNT toch ook niet alleen maar bezuinigen, zonder positieve berichten (stijgen consumentenvertrouwen, openbrekende hervormingen) in een crisis? Maar als ze dit akkoord blijven verdedigen krijg je nog meer tegenstand tegen Europa. Antwoord jij maar eens op de vraag waarom Griekenland alles krijgt, Spanje 100.000.000.000 (en door de regering gefinancierde topvoetbalclubs heeft) en NL PERSE 3% moet bezuinigen? Gelukkig lijkt er EINDELIJK een verstandiger geluid doorgedrongen in Europa (ook eigen Frans belang natuurlijk) …..Hollande.


  Maak melding

 84. Grootste deel van de opinie van Bert W. in VK

  El Fassed wil, voor het eerst in onze parlementaire geschiedenis, een enquĆŖte voor het kalf is verdronken. Maar de meeste andere partijen geven de voorkeur aan de gebruikelijke procedure. Eerst wachten tot we met de gebakken peren zitten, en dan alle betrokkenen onder ede laten uitleggen hoe het in godsnaam zover heeft kunnen komen. En daarna een dik rapport met aanbevelingen over hoe een dergelijk echec een volgende keer te voorkomen.

  Dat er ooit een enquĆŖte over de JSF zal komen, staat vast. Dat het een zeer interessant en politiek heet onderzoek zal worden eveneens. We hebben het over de grootste militaire order ooit – vanwege de voortdurende prijsstijgingen en de twijfel over het aantal aan te schaffen helse machines weten we overigens niet meer precies hoe groot.

  Duidelijk is dat de JSF in 1998 voor 28 miljoen euro werd aangeboden, en dat hij sinds vorige week officieel 61,5 miljoen per stuk kost. Duidelijk is ook dat die prijs tot boven de 100 miljoen zal doorstijgen. Ook zeker is, dat zelfs in de VS het besef begint door te dringen dat het hele JSF-project een krankzinnige onderneming is die onmogelijk kan worden gecombineerd met de noodzakelijke bezuinigingen.

  De JSF is vliegende westerse hoogmoed, een herinnering aan tijden van economische en militaire dominantie die binnenkort definief tot het verleden behoren.

  Maar in Nederland geloven we nog heilig in de JSF, zoals we recentelijk wel vaker hardnekkig hebben vastgehouden aan desastreuze ideeƫn. El Fassed wil weten hoe dat kan. Waarom de Kamer er niet in slaagt de vinger aan de pols te houden, bij projecten als de hogesnelheidslijn, de Betuwelijn en de JSF.

  Dat is een tamelijk wezenlijke vraag: zijn onze volksvertegenwoordigers in staat controle uit te oefenen op complexe besluiten, ingewikkelde plannen en mega-uitgaven? Of worden ze in de maling genomen met ondoorzichtige informatie en links en rechts gepasseerd door gladde lobbyisten?

  Ik ben vooral razend benieuwd naar het verhoor onder ede van Mat Herben. >:(>:( Die JSF-lobbyist was in de zomer van 2002, als fractieleider van de LPF, beslissend bij het besluit vĆ³Ć³r deelname aan het project.

  De SP gaat op 5 juli een motie indienen om definitief af te zien van aanschaf. Wellicht kan die rekenen op een meerderheid. Het kabinet zal die motie naast zich neerleggen, maar de JSF is daarmee wel een hard item voor de verkiezingscampagne: gooien we een miljardje of zeven, acht over de balk of niet?

  Eerst de JSF neerhalen. En daarna graag die enquĆŖte.

  Die meerderheid ligt natuurlijk ook heel erg aan de formulering van de motie.


  Maak melding

 85. Die harde 3% is door Rutte zelf te vuur en te zwaard bevochten. Maar dat vind ik ook goed. 3% is ook nog veel te hoog. We kunnen ons geld beter gebruiken dan het uit te geven aan rente. Onze staatsschuld is nu al 408 miljard euro. Ik weet niet welke rentepercentage daarbij hoort. Volgens mij zal het iets van 3% zijn. Dan gooien we dus 12 miljard euro aan rente weg. Zonde van het geld!

  Laten we nu maar even een stapje achteruit doen. Je moet aan de lange termijn denken. Helaas weet ik maar Ć©Ć©n partij die dat doet.  Maak melding

 86. Klopt, Rutte wilde perse zijn stempel drukken. Was afgelopen jaren al een paar keer afgegaan met Geert/gerelateerde acties. Hier kon ie ECHT niet op afgaan! Jan Kees trouwens ook niet.

  Kom er maar in met de lange/termijn partij Bernard….die van die gesloten machtpartij die door de prominenten is teruggefloten. Die van Dibi die eerst nog runningmate wilde worden en nu ineens op een onverkiesbare plek wil?


  Maak melding

 87. Haha, had ik mijn (GL) fout nog binnen de tijd hersteld. Minuutje, redelijk šŸ˜‰

  Nee, sorry Bernard maar ik vind D?66 sinds van Mierlo een overbodige partij. Jammer dat Els Borst ook nog perse als minister menig Nederlander voor de schenen moest schoppen. Och denk best dat ze wel goede mensen hebben gehad. Hans Weijers bijvoorbeeld. En Tom misschien. Vind Pechtold wel goed in zijn rol gebleven….een populistische veiligmeester.
  Ze hebben het altijd maar over onderwijs maar is ook in 6 populistische regels te vertellen WAT ze nu precies willen veranderen? Moet Kereltje Pechtold toch kunnnen…..populistisch uitleggen.

  Vind ze al errug lang een kloon van de VVD. Laatste gemeenteraadsverkiezingen wilden D?66 NOG niet schrijven of ze nu Links of Rechts georiƫnteerd waren. Weet wel dat ze in v.Mierlo?s tijd Ʃcht Linkser waren. Bovendien heb ik ook iets tegen vrouwen met parelkettingen. Toch bedankt voor het opzoeken van de lange-termijn Visie.


  Maak melding

 88. Boris van der Ham neemt na de verkiezingen afscheid van de Tweede Kamer en stelt zich niet verkiesbaar. Van der Ham: ā¤½Ik heb honger naar iets nieuws.ā¤ De vrijzinnig-liberaal publiceert volgende week een boek: ā¤½De Vrije Moraal.ā¤

  Hoeveel smaken liberaal zijn er eigenlijk?
  – neo-liberaal
  – vrijzinnig-liberaal
  šŸ˜®
  – klassiek-liberaal
  – sociaal-liberaal
  – conservatief-liberaal

  Bestaan zeker. Zouden ze elkaar (gezien de vaak ego-centrische uitgangspunten) ook het licht in de ogen gunnen šŸ˜® En elkaar gewoon in hokjes blijven duwen omdat ze zichzelf beter vinden? Zouden ze van elkaar wel weten waarin ze verschillen? Laamaa, WIL het niet weten.


  Maak melding

 89. Misschien zijn we nu wel meer verdeeld als tijdens het zuilenstelsel/ de Hoeksche en Kabeljauwsche twisten….De tijd van professor Pim….de anti-moslim tijd van Geert….

  Volgens mij valt het diep in ons hart ontzettend mee. Al zei een lieve Groningse die in Friesland heeft gewoon en nu in Zwolle wil….blijven (maar hooguit nog naar het Noorden wil) net………dat er nog wel heel veel verschil in mentaliteit tussen Westerlingen, Noorderlingen, Brabo’s, Zeeuwen, Oosterlingen en Limbo’s zit.

  Hier hebben we het over de politiek en in de politiek worden nu Ć©Ć©nmaal (zeker in verkiezingstijd) de verschillen uitvergroot: we willen immers wat te kiezen.

  Maar het Liberalisme? Sorry maar die naam: alsof de anderen niet voor (maximale) vrijheid zijn?


  Maak melding

 90. ‘Mark Rutte doet een Nawijntje’

  Houd Mark Rutte in de gaten deze zomer, schrijft de chef van de Haagse redactie van de Volkskrant Raoul du PrƩ.

  Houd Mark Rutte in de gaten. Want hij maakt plots rare sprongen. Het Lenteakkoord staat vol dingen waar de VVD van gruwt. Met stip op 1: de forensentax. ‘Een haar in de soep’, zei Rutte eerder al. Zondag beloofde hij dan ook aan Eva Jinek dat hij het plan zo snel mogelijk terug gaat draaien.

  Vanmiddag in de Kamer lag dat alweer ietsje anders. Die man op tv bij Jinek was de VVD-leider Rutte, zo bleek. De premier Rutte gaat gewoon het Lenteakkoord uitvoeren. Zoiets heet in Den Haag een Nawijntje (als mens voor de doodstraf, als minister tegen) of ook wel een Spiesje (als mens tegen het boerkaverbod, als minister voor).

  Je kunt het niet te vaak doen, als politicus. Dat pikken de kiezers niet. Houd daarom Mark Rutte in de gaten deze zomer. De premier, de VVD-leider Ć©n de mens.  Maak melding

 91. Mark is toch ook de Europese, minder grote en sterke vriend van frau Merkel? DAT kan hem volgens mij ook nog wel eens opbreken. Want ik geloof nooit daar Hollanda de slipdrager van Merkel wil zijn. Kan ie ook nooit verkopen thuis….wordt nog best mooi. Wij houden het van de zijlijn wel in de gaten. Voorlopig ben ik het helemaal eens met de kritische doch positieve houding van de PvdA.


  Maak melding

 92. VVD tĆ³ch weer tegen weigerambtenaar

  CDA wil uitstel besluitvorming tot na de verkiezingen… VVD, D66 en PvdA komen met eigen wetsvoorstel
  Vorig jaar stemde de VVD tegen een motie waarin het kabinet werd opgeroepen om een eind te maken aan de uitzonderingspositie voor weigerambtenaren. De motie werd toch aangenomen door de Kamer, maar niet uitgevoerd door het kabinet. Verlost van het regeerakkoord komt de partij, naast D66 en de PvdA, nu met een eigen wetsvoorstel om een halt te roepen aan weigerambtenaren.

  Dat het allemaal maar wat ingewikkeld ligt blijkt wel uit het besluit van het demissionaire kabinet om de zaak uit te stellen tot na de verkiezingen. Volgens CDA-minister van Binnenlandse Zaken, Liesbeth Spies, is de zaak te principieel om er nu in demissionaire staat, over te oordelen.

  Jeanine Hennis (VVD) heeft laten weten tegen gewetensbezwaarde ambtenaren te zijn, ook al stemde de VVD destijds tegen de motie. Dinsdag kondigt ze een amendement aan om ‘voor eens en altijd’ de positie van weigerambtenaren te regelen. D66-Kamerlid Gerard Schouw reageerde verontwaardigd op het standpunt van Hennis. Volgens hem heeft de VVD de rug niet recht gehouden toen de partij iets aan de zaak kon doen.

  De motie waarin het kabinet werd opgeroepen om een eind te maken aan de uitzonderingspositie voor weigerambtenaren werd vorig jaar, ondanks de tegenstem van de VVD, wel aangenomen door de Tweede Kamer. Het kabinet besloot de motie niet uit te voeren, maar advies te vragen aan de Raad van State. Deze oordeelde dat het niet nodig is om de wet aan te passen, omdat er in de praktijk geen belemmeringen zijn. Homoseksuelen moeten overal kunnen trouwen en dat is in Nederland het geval.

  Hoe draaien we ons uit al onze meningen en geschuur….geschuur van PVV tot SGP[/url]

  En daar lieten ze partner in crime Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) vallen.  Maak melding

 93. Volgens mij zal het iets van 3% zijn. Dan gooien we dus 12 miljard euro aan rente weg. Zonde van het geld!

  Waar gaat dat geld naar toe, Bernard? Vast niet naar de vuilnishoop. Ik heb lang geleden geleerd dat het nogal uitmaakt van wie een land heeft geleend. In Nederland waren het altijd vooral binnenlandse leningen. Dat betekent dat de rente ook binnenlands geĆÆnvesteerd c.q. geconsumeerd wordt. Dit itt de VS of BelgiĆ« waar de rente naar buitenlandse investeerders vloeit. Vaak wordt gezegd dat je geld maar eenmaal kunt uitgeven. Dat geldt wel op individueel niveau maar niet voro een land als geheel. Geld rolt en genereert productie en consumptie.
  Ik weet niet hoe het anno 2012 met de leningen zit, maar er valt op de opmerking dat het weggegooid is economisch nog wel iets af te dingen. Wat wel zo is, is dat het niet gebruikt kan worden voor publieke uitgaven.


  Maak melding

 94. Geen collegegeld meer tijdens bestuursjaar

  Tot nog toe moesten besturende studenten ingeschreven staan bij een universiteit of een hbo om een bestuursbeurs te kunnen krijgen. Dat was duur voor de studenten, maar ook voor de overheid die jaarlijks duizenden euro’s per student bijpast.

  De Tweede Kamer stemde dinsdag in met het voorstel van VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas en D66-Kamerlid Boris van der Ham. Voortaan kunnen studenten zich tijdens een bestuursjaar uitschrijven en toch nog een beurs krijgen.

  Hier snap ik niets van. Studenten zijn toch niet fulltime bezig met bestuursfuncties en dergelijke? Ik snap een maatregel om studenten met bestuursfunctie te vrijwaren van de langstudeerdersboete, maar vind het leip om hen vrij te stellen van de studie zelf. Vast een verkiezingsstunt.


  Maak melding

 95. @Dame, op 12 juni 2012 om 18:38

  Daar heb je gelijk in. Het geld blijft ergens, hoewel het tegenwoordig ook kan verdampen heb ik begrepen. (die ‘snelle doortastende’ 100 miljard voor de Spaanse banken bleek minder dan een druppel op een gloeiende plaat te zijn. De rente voor Spanje was vanmiddag alweer 6,8% en steeg nog steeds.)

  Waar zitten die nederlandse obligaties? Geen idee! In ieder geval lijkt er een flink deel te zitten bij Nederlandse Verzekeraars een ander groot deel zal bij Pensioenfondsen zitten, maar hoe groot die delen zijn…? Ik vind alleen maar sites met beleggingen van Pensioenfondsen in staatsobligaties in het Eurogebied. Verder vermoed ik dat de Chinezen, Japanners en Arabieren ook een deel in hun bezit hebben.


  Maak melding

 96. Ik heb inmiddels wel gelezen dat onze onvolprezen Rutte en De Jager voor het eerst in de geschiedenis US dollars heeft geleend. Weet iemand hier hoe het precies zit?


  Maak melding

 97. @dick, op 12 juni 2012 om 18:28

  Deze mevrouw van de weet ik veel wat voor Liberalen

  Hoewel ik helemaal weg ben van die mevrouw. – om haar heb ik de vorige keer overwogen om VVD te stemmen – moet ik natuurlijk niet denken dat iedereen haar kent.

  Dick, dit is Jeanine Hennis-Plasschaert! Tot 2010 lid van het Europees Parlement waar ze het presteerde om de Amerikanen een flinke voet dwars te zetten door het SWIFT-akkoord door het EP te laten verwerpen. Sindsdien kan ze bij mij geen kwaad meer doen.
  In dat akkoord werd geregeld dat de data van alle internationale banktransacties doorgestuurd zou worden naar Amerika. ’t Zou me overigens niet verbazen als het nu inmiddels toch gebeurt… Alleen dan wat stiekumer.)


  Maak melding

 98. Bericht door Dame, op 12 juni 2012 om 20:18
  Ik heb inmiddels wel gelezen dat onze onvolprezen Rutte en De Jager voor het eerst in de geschiedenis US dollars heeft geleend

  Oke, dat is dan weer verstandig.


  Maak melding

 99. Dat vraag ik me nu net af, Bernard. Als de rente daardoor naar het buitenland vloeit, circuleert het niet meer in ons eigen land.


  Maak melding

 100. Ik denk dat we meer belastinggeld terugverdienen door camera’s bij de banken in Zwitserland en Luxemburg te plaatsen: in heel Europa wordt 1000 miljard euro aan belasting ontdoken door het geld bij de banken met een strikt bankgeheim onder te brengen.


  Maak melding

 101. Dat is mijn makke ook, Bernard. Helaas vrees ik dat hier op het log weinig economen actief zijn die ons verder kunnen helpen.
  Wat ik wel weet is dat veel problemen die ons worden voorgeschoteld in werkelijkheid diffuser en ingewikkelder zijn dan meestal wordt verteld. De behoefte aan veilig beleggen in obligaties leidt tot een hoge waarde en lage rente daarop (dus in het belang van de staat), hetgeen weer slecht is voor de dekkingsgraad van de pensioenfondsen. Zodra de rente stijgt, komten de pensioenfondsen er weer goed voor te staan. Dat komt op mij over als boekhoudkundige rekentrucs, waardoor ik de fuzz over de dekkingsgraad niet goed volg.


  Maak melding

 102. MEEN je niet bernard 20:41. Onze dijkgraaf toen, nu VVD-senator Schaap vond die dame die enigszins op haar lijkt zo leuk en goed …..gadverdamme, val niet op “kakkers” ook niet op mooie dames als Sabine Uitslag (Dalfsen) die zo nodig in een cabrio het Binnenhof op moeten rijden. Maar goed….die’s weg: doeiiiiii!

  Bedoelde deze mevrouw Bernard minister van o.a. Pro Rail & NS

  Nee, “parelkettingen” zijn mijn dames niet! Wat vind jij van zo’n dame als

  Maak melding

 103. Heb ik bij in de buurt mogen verkeren toen ze (PvdA) een ledencongres in De Buitensoos hadden. Met oa de heer (een leuke) mevr Bos…….lekkere hapjes en een drankje met zurige Fer (viel hard mee met de zurigheid). De op het CCC gestudeerd hebbendeBert Koenders, was the comming man.

  Mooie lijstverbinding: LinksBlok!


  Maak melding

 104. Da’s toevallig, die mevr 9:16B was gister in het nieuws…en niet kinderachtig šŸ˜®

  ‘Tekort HSL geen 400 maar 1700 miljoen’
  Tweede Kamer vraagt demissionair minister Schultz van Haegen om opheldering
  De Tweede Kamer wil opheldering over de financiƫle problemen bij de HSL, zo meldt de NOS. Volgens een nog vertrouwelijk stuk van het onderzoeksbureau van de Tweede Kamer is er mogelijk een financieel gat van meer dan 1,7 miljard euro.  Maak melding

 105. @ Dame 23:01, waarom stuur je geen korte en bondige mail met je vraag aan de “woordvoerder economische zaken” van de partij waarop je stemt?

  Begreep over pensioenfondsen, dat ze wel wat meer risico “moesten” nemen ivm onrustbarend steigende inflatie. Maar da’s vast te simpel?


  Maak melding

 106. KUNDUZ-SCHANDALIG KNEUZIGE PLAN…..meer Eigen Risico in de zorg.

  * nog meer, Eingen Bijdrage?, Klopt het dat er overall, steeds hoe langer hoe minder wordt vergoed……buiten welke verhoging ook?

  Zijn de mensen die veel medicijnen en wat voor zorg dan ook nodig hebben ondertussen niet gewoon 3, 4 dubbel de dupe? Ongeacht hun gezinsinkomen (dit keer)?

  # Terwijl er ZOVEEL alternatieven zijn om in de zorg te bezuinigen! Deze maatregel is nog net niet zo skofterig als de tweehonderd euro per jaar die in de psychiatrie betaald moet worden…..Kost de maatschappij alleen maar meer overlast, ergernis en ellende……KOST levert dus geen cent op!

  Uitstekende zet van PVV en SP: per partij 7 uur spreektijd … zonder interrupties.

  Er zullen vƩƩl voorbeelden en gevolgen worden doorgenomen door SP.

  Grote dank VVD & CDA.
  >:(>:(>:(


  Maak melding

 107. Helaas zit mijn antwoord aan jou vast in de censuurmachine Bernard. Wellicht komt het door het woord h*mo dus ik wacht nog ff, maar het gaat over  Maak melding

 108. Politiek wil regionale media helpen, maar weet niet hoe

  Journalisten niet geĆÆnteresseerd in regionale nieuws… SP komt met voorstel voor mediafonds
  De Tweede Kamer spreekt woensdag over het persbeleid en de media in de regio.
  ——————–
  Fonds? Onzin!

  Ben zelf (en weet met mij vĆ©le anderen) ook niet geĆÆnteresseerd in noem eens een radio Zwolle (zolang het van deze belabberde kwaliteit is) en een RTV Twente. Vele anderen en ik hebben geaccepteerd dat het subsidieverspilling is en er misschien zelfs wel een doelgroep voor is. Let it be…..Hoewel……Een prov.hoofdstad (zeker met hogeschool Windesheim in hun midden!) mag wel fatsoenlijke Plaatselijke (toefje regionale?) Radio Ć©n TV hebben. Hoeft het niet eens gelijk het geweldige niveau van AT5 te hebben……….waar ze overigens ook nog het goed verzorgd overkomende RTV Noord-Holland ter beschikking hebben.  Maak melding

 109. Nuance: mijn interesse in het plaatselijke nieuws was er vrogger wel degelijk. Toen Was de Zwolsche Courant ook nog gewoon goed.

  * Een journalist van de Stentor was het met mij eens dat ie vƩƩl minder is geworden Ʃn vƩƩl duurder.

  http://www.weblogzwolle.nl is uitstekend, aangevuld met het (ook gratis) reclame/Horeca/sfeer krantje Swollenaer heb ik ook wel gewoon genoeg.


  Maak melding

 110. @ Bernard gister 18:28; 12:29, die komt vast niet meer, maar het komt er op neer dat het idd dezelfde VVD-mevr Jeanine Hennis betreft.

  zie 3e alinea[/url]


  Maak melding

 111. Lijkt mij een interessant onderzoek door ervaringsdeskundigen

  Kinderpsychiaters en -artsen onderzoeken of het wel terecht is dat steeds meer drukke kinderen medicijnen krijgen voor de hyperactiviteitstoornis ADHD. Dat zei staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) in de Tweede Kamer.

  Ze verwacht de evaluatie van de beroepsgroep in de zomer. De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de toenemende medicalisering van kinderen in de jeugdzorg.

  Vijf jaar geleden kreeg 1 op de 60 kinderen die met jeugdzorg te maken krijgen ADHD-medicijnen, maar in 2010 was dat gestegen tot 1 op de 26 kinderen. Dat is 4 procent van het aantal kinderen tussen 6 en 16 jaar.  Maak melding

 112. Brussel haalt alles uit de kast om zijn gelijk te halen in het geschil met de Nederlandse telecomwaakhond OPTA. Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) eist nu van OPTA om een regeling over de kosten van vaste en mobiele telefonie te wijzigen of in te trekken.

  ….  Maak melding

 113. @ Dame, zou dit alleen zo in Stadshagen zo zijn?

  En zou het nixxxx met die dikke 200 Euro per jaar te maken hebben, die hulpbehoeftigen ineens MOETEN betalen van VVD-CDA (en gedoger en volgens mij ook gewoon KunduzKlucht)?

  Sprak gister met een medewerker van politie-Zwolle. Idd. er is een grote kans dat de overlast nu al groter is door de “hulpweigeraars” (zie 15:07) Ć©n de “geestelijke hulp gewoon niet meer KUNNEN betalers”.

  Hoe zou het staan met de politieke discussie hierover? Gewoon het RUIME reces over getild, of is het allemaal al een zeker beleid >:(>:(>:(>:(

  Dat is dan te danken aan

  Het allerbelangrijkste vind ik dat de basiszorg dichter bij de mensen in de buurt komt. Zorg is een belangrijk goed dat voor iedereen toegankelijk moet blijven.  Maak melding

 • Bericht door dick, op 13 juni 2012 om 10:01
  @ Dame 23:01, waarom stuur je geen korte en bondige mail met je vraag aan de “woordvoerder economische zaken” van de partij waarop je stemt?

  Omdat ik geen politiek opportuun antwoord wil, maar een antwoord van een meer onafhankelijke deskundige, Dick. Op zich een simpele vraag voor een econoom lijkt me.


  Maak melding

 • ZĆ©Ć©r aansprekend antwoord dame. Maar (zeker) jij en ik weten hoe afhankelijk we van de politiek zijn. Maandag heb ik er nog een vraag over gesteld, zoals je weet zijn onze besturen ook “verpolitiekt”. Heel toevallig vorige week nog met dijkgravin (D’66) over gemaild.

  Simpele vraag voor econoom, lijkt mij ook.
  Zou de vraag dan wel aan een “politiek-onafhakelijke econoom” willen stellen” en (wat voor vraag dan ook, om zeker te zijn van een kloppend antwoord) aan een second-opinion-econoom.

  Wat makkelijker is en wat ik nog eerder zou doen dan mailen?
  Iemand met zeer veel economische kennis in mijn werkomgeving, die ik vertrouw, even vragen.


  Maak melding

 • Toch mooi genoeg verwoord door de Stijllozen, om ff aandacht aan te besteden.

  [/b]VVD: weigerambtenaren, zeker nu niet

  Ha leuk, het is weer verkiezingstijd! Dus dat betekent: ruggengraatloze politici die eerder gedane beloftes met een stalen gezicht terugdraaien en standpunten die ze daarvoor verfoeiden nu ineens met hetzelfde gemak omarmen gelijk een pater tussen de koorknaapjes. We hebben het natuurlijk over de VVD en hun eeuwige gehoereer met de weigerambtenaar. U weet: de VVD hielp het afgelopen jaar iedereen die zich ook maar een beetje liberaal noemt over de pis door in een monsterverbond met de SGP de homohatende gristenambtenaar alle ruimte te geven voor hun discriminatoire uitzonderingsregels. Bullshitargument: ook weigerambtenaren vormen een gekwetste minderheid die we moeten beschermen. Dat was in de tijd dat de PVV-gedoogconstructie nog heel belangrijk was voor premier Rutte en er een paar minder frisse zaakjes door de Eerste Kamer geloodst moesten worden. Feitelijk zakte de VVD in die periode metersdiep door de hurken om zich uitvoerig door de gereformeerde mannenbroeders in de liberale poeperd te laten nemen. In SGP-kringen waande men zich in het centrum van de macht maar ondertussen schaamde menig VVD-stemmer zich dood. Ook Jeanine Hennis – zelfbenoemde vrijheidsstrijdster + blond – durfde zich destijds amper nog aan de patatbalie te vertonen uit schaamte voor de U-bocht die ze had gemaakt. Maar gelukkig: nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dus ook hele nieuwe standpunten. Ineens vormt de VVD een nieuwe meerderheid in de TK die zich met Hennis aan het roer hard gaat maken voor het keihard aanpakken van de weigerambtenaar. Hoe precies, dat weet nog niemand. Maar het is natuurlijk electoraal een stuk aantrekkelijker dat de VVD weer gewoon pro-trouwhomo’s is. Lekker belangrijk dat de VVD haar geweten op dit punt eerder heeft opgeofferd om een stel geflipte reli-malloten te pleasen. Alles is vergeten en vergeven. We vragen ons af op wie onze vriendelijke fladdernichten ?berhaupt nog kunnen stemmen? D66 waar ze net die sympathieke Boris van der Ham hebben weggepest? Ons advies als Mark Rutte de homoseksuele vote voor TK2012 nog wenst binnen te slepen: in tanga canvassen langs alle deuren in de Reguliersdwarsstraat.

  * Is dit eigenlijk de (V)VRIJHEID(D) van weigeren of de VRIJHEID van niet weigeren? Heeft het ook met vrijheid van belofte doen en weer intrekken te maken. De vandaag in de papieren VK heerlijke getekende Mark R. lacht het wel weg en/of draait om een antwoord heen. Misschien weet deze dame een antwoord?


  Maak melding

 • Justitie beslist (terecht lijkt me) op 14-jarige leeftijd al dure TBS…

  Tjonge wat moet je er verder over zeggen!

  14-jarige jongen uit Breda is door de rechtbank veroordeeld voor het zwanger maken van zijn 12-jarige zusje.

  De jongen is van meer zedendelicten schuldig bevonden. Zo liet hij een ander jong meisje naakt poseren en allerlei seksuele handelingen verrichten. Dit werd gefilmd en op Youtube gezet.

  De 14-jarige jongen pleegde deze feiten in een periode van anderhalf jaar. In augustus 2011 werden de strafbare feiten ontdekt. De rechtbank noemt het zeer kwalijk dat hij doorging met de handelingen toen zijn zusje zwanger was. Zelfs toen het zusje abortus was ondergaan, ging de jongen door.

  De jongen is voorwaardelijk jeugd-tbs opgelegd door de rechtbank. Hier zal hij onder andere therapie voor ernstige seksuele gedragsproblemen ondergaan.  Maak melding

 • Bovenstaande hier geplaats omdat “omgang met psychiatrische patiĆ«nten en de kosten daarvoor (!)” een politiek heet (hoop ik tenminste nog) hangijzer zijn.


  Maak melding

 • Inderdaad een leuk stukje over die weigerambtenaar.
  De laatste alinea laat ik dan maar voor wat het is. Als GS over waarden begint gaan mijn nekharen meteen recht overeind staan.

  Sommigen hadden verwacht dat Hennis zich tijdens die stemming als dissident zou opstellen. Had gekund, want voor de meerderheid had het niet uitgemaakt. Maar aan dat etiket had ze geen zin.  Maak melding

 • Ook daar is geen letter aan gelogen

  Als GS over waarden begint gaan mijn nekharen meteen recht overeind staan.

  Denk dat met een Rat Verhagen de gladde, glibberige, onbetrouwbare en draaiende politicus zijn intrede deed. Ok Van Agt is ook wel heel erg gedraaid, toen al, maar dat openbaarde zich voor toen ie politicus is ruste was. Misschien (voor het gemak):

  Sinds het ontstaan van het CDA is de gladde, glibberige, onbetrouwbare en draaiende politicus gemeengoed……..

  En ja, voor mevr Hennis werd het ineens vrij lastig/onmogelijk oprecht te blijven overkomen. Maar ze is lang niet de enige: Spies/Bleker/Opstelten (privƩ-ervaring ;)), deze 2 (inmiddels ex) CDA-ers met nieuwsuur-gister-beeld. Volgens mij zelfs met Twan :D[/url]

  Mark; g*d wat jammer dat ik dit niet digitaal heb.

  De Jos Collignon-Volkskrant van vanochtend-tekening van 3x Rutte

  Misschien staat ie op genoemde site.
  Maar ook Hansie Hillen heeft glad en glibberig moeten draaien. Gerd Leers natuurlijk, al zal hij het schipperen noemen?

  Heb ff geen zin meer om naar meer namen te zoeken >:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 • Het beeld van (niet alleen de nationale-regerings)politiek, maar ook van de Europese-Politiek ligt ernstig onder vuur:

  Merkel: We kunnen het niet allein
  Bondskanselier vreest dat Duitsland overvraagd wordt … Merkel: Politieke integratie oplossing voor economische crisis

  Duitsland kan niet in zijn eentje de crisis in Europa oplossen. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag in een toespraak in het Duitse parlement, zo meldt onder andere de BBC. Duitsland is wel sterk, maar zijn krachten zijn niet onbegrensd, zei Merkel. De oplossing voor de economische crisis is politieke eenwording, aldus de bondskanselier. Politieke integratie is onvermijdelijk, herhaalde ze voor de Bondsdag.

  Ook het Dagblad van het Noorden citeert Merkel:

  “Het is onze taak om te doen wat niet is gedaan bij de oprichting van de euro. Ik weet dat het pijnlijk is, maar het is onvermijdelijk.”

  Europa moet daarom “stap voor stap” werken aan een politieke unie, stelde Merkel. Een snelle en eenvoudige oplossing voor de crisis bestaat niet, benadrukte ze.

  Merkel pleitte opnieuw voor meer bevoegdheden voor de Europese Centrale Bank. Maar ze herhaalde ook haar mantra dat groei niet moet worden bekostigd met meer schulden. Oftewel, Europa moet wel blijven bezuinigen, zo is bij de BBC te lezen. Merkel deed haar uitspraken in de aanloop naar de G20-top die komend weekend plaatsvindt in Mexico. De Duitse bondskanselier is ervan overtuigd dat op deze top van geĆÆndustrialiseerde landen de economische crisis in Europa bovenaan de lijst met gespreksonderwerpen staat. Merkel over de andere wereldleiders:

  “Ik zeg tegen hen dat Duitsland sterk is, dat Duitsland een economische motor en stabiel anker is in Europa, maar dat Duitslands middelen niet onbeperkt zijn.”

  Het is opmerkelijk dat Merkel voor politieke eenwording pleit. Duitsland heeft de eigen soevereiniteit altijd hoog in het vaandel gehad. Toch is het niet de eerste keer dat de Duitse bondskanselier pleit voor meer bevoegdheden en een centraal gezag in Europa. Precies een week geleden sprak ze zich uit voor meer macht voor Europa, dat van een monetaire unie naar een politieke unie moest gaan.

  BBC: Merkel says Germany can not save Eurozone on its own

  Dagblad van het Noorden: Politieke unie is onvermijdelijk Uit de krant van het NOORDEN van NL en Europa  Maak melding

 • Gemeenten moesten 675 miljoen toeleggen op bijstand

  Aantal werklozen steeg en Rijk sneed in budget
  Het aantal werklozen steeg en het Rijk heeft gesneden in het budget. Daarom zagen de gemeenten zich vorig jaar gedwongen om 675 miljoen euro toe te leggen op de bijstand, meldt Trouw. Voorzitter RenĆ© Paas van de organisatie van sociale diensten (Divosa) noemt 2011 vandaag tijdens een congres in Almere ‘het jaar van het megatekort op de uitkeringen’. In 2010 was het tekort nog ongeveer de helft van vorig jaar.

  Trouw schrijft:

  In 2011 had 96 procent van de gemeenten niet genoeg aan het bijstandsbudget dat ze van het Rijk kregen. De gemiddelde prijs per uitkering bedroeg vorig jaar 14.436 euro per jaar. Dat betekent volgens Divosa dat gemeenten per uitkering 2000 euro eigen geld moesten bijpassen.

  Het aantal bijstandsuitkeringen steeg vorig jaar met 2,8 procent naar 315.680. Dat valt mee vergeleken met de verwachting van Divosa een jaar geleden. Toen vreesde de organisatie voor een toename van 8 procent, omdat gemeenten minder konden investeren in de bemiddeling naar werk.

  Sociale diensten zijn in 2011 wel strenger geworden bij het verstrekken van bijstand. Vooral jongeren werd nadrukkelijker gevraagd aan de slag te gaan in beschikbare (uitzend)banen, aldus Trouw.

  Artikel in Trouw

  * Zou het Ć©Ć©n (dit feit) met het ander (regeringsbeleid dat skijt had aan mensen in de bijstand ((zelfredzaamheid etc)) Ć©n geen ruk deed aan de (jeugd)werkloosheid) te maken hebben?


  Maak melding

 • Nu een analist van CPB over de telefoon op radio 2. Ze hebben KunduzKlucht doorgerekend (vast geen rekening gehouden met alle in campagnes en/of in het echt šŸ˜® teruggetrokken maatregelen):

  Werkloosheid zal t/m 2014 oplopen

  Koopkracht gaat dit jaar nog 2% omlaag daarna nog iets verder waarna het stabiliseerd

  Er wordt op termijn een licht economisch herstel verwacht door de internationale ontwikkelingen.

  Er hangt vƩƩl af van wat er in Europa gebeurd!


  Maak melding

 • Jongerius nu op radio 1:

  CPB zegt dat mensen zich zorgen maken over hun pensioen/WERK/hun huis/toekomst.

  Ec.groei met 1/2 procent GEREMD

  Forenzentax is meegerekend….70% Kunduzkneuzen is tegen of past het bizar aan………….1,3 MILJARD gaat het over šŸ˜®

  Oproep: Kunduzvod (mijn woord) in de PRULLEBAK
  Integraal plan woningmarkt maken
  Pensioenakkoorden die er lagen: naleven

  Binnen 3% blijven?: Bezuinigingen vooral wat verder in de tijd zetten!
  We presteren echt slechter dan andere landen om ons heen.
  IMF OUZO (oid, nee maar ik weet niet meer hoe die internationale monetaire club heet): jullie bezuinigen het land kapot!

  Vakbond heeft grote kans om te vernieuwen: tijd voor nieuwe gezichten.

  Was weer een heerlijk strijdbare Agnes J. :D:D:D


  Maak melding

 • Nogwel van Powned.nl

  Overheid betaalt slecht

  De overheid blijft in de top 3 van slechtst betalende branches staan, hoewel de facturen in het eerste kwartaal wel iets eerder werden betaald. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het financieel onderzoeksbureau Graydon.

  De betalingstermijn van de overheid ligt gemiddeld op 47,2 dagen, structureel hoger dan bij andere branches en de gangbare termijn van 30 dagen. ”De overheid betaalt volgens de onderzoekers Ć©Ć©n op de drie rekeningen te laat. ”Een betaaltermijn van 2 maanden of langer is geen uitzondering”, aldus het bureau.

  Alleen de grafische sector en de papierbranche betaalden slechter in het eerste kwartaal: pas na 47,8 dagen.  Maak melding

 • 25.000.000.000,= Extra snijden?

  CPB: 25 miljard extra snijden voor evenwicht

  DEN HAAG – Partijen die in 2017 begrotingsevenwicht willen bereiken, moeten daarvoor 25 miljard extra bezuinigen. Dat zegt directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB).

  Zie ook:
  CPB: Begrotingstekort in 2013 2,9 procent
  “Als de economie zich ontwikkelt zoals wij verwachten, hebben we in 2017 een tekort van 2,6 procent. Dat is nog steeds 18 miljard, dat is hoog. Als je in 2017 feitelijk op begrotingsevenwicht zou moeten komen, dan zou je bezuinigingen moeten doen in orde van grootte van 25 miljard”, zei Teulings tegen de NOS.

  2017
  Partijen als PvdA en CDA hebben in hun verkiezingsprogramma’s opgeschreven dat ze in 2017 het begrotingstekort weggewerkt willen hebben. Te verwachten valt dat VVD en D66 daar ook voor zullen pleiten.

  Door de 12,4 miljard euro aan bezuinigingen uit het begrotingsakkoord van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie, daalt het tekort volgend jaar naar 2,9 procent. Maar in 2014 zit het al weer 0,1 procent boven de Europese norm van 3 procent. In de jaren erna daalt het naar 2,7 procent in 2015 om in 2016 weer licht te stijgen naar 2,8 procent. In 2017 zitten we zonder extra ingrijpen op een tekort van 2,6 procent.

  Het neigt toch allemaal wel een beetje naar bangmakerij zonder investeringen in halszaken. Terwijl er div. Europese landen onder div. voorwaarden aan het infuus liggen :o…..
  Zou CONSUMENTENvertrouwen ook te voet TERUGkomen, het is immers ook te paard gegaan!

  Dan kies ik wel voor “hoop” hoop op gezond verstand, sociale rechtvaardigheid en empathie.


  Maak melding

 • Vooroordelen over beroepsgroep? Lui, verwaard, arrogant, manipulatief:

  ————–
  De AIVD heeft Nederlandse sportverslaggevers gebruikt om informatie te vergaren in China tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008. Hierover bericht De Telegraaf vandaag.

  De AIVD zou een vergoeding aan zeven sportverslaggevers hebben gegeven om informatie te verzamelen tijdens hun aanwezigheid bij de Spelen in Peking. Zo zouden zij foto’s en verslagen moeten maken van Chinese officials die Nederlandse vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven benaderden.

  De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft geschrokken gereageerd op het bericht in De Telegraaf. “Dit is heel slecht”, zegt de algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning. “We zijn erdoor geschrokken omdat het niet alleen om het afgeven van informatie gaat, maar ook nog om het betalen daarvan”, vertelt Bruning. Volgens Bruning komt de geloofwaardigheid en onafhankelijkheid van de journalistiek hierdoor onder druk te staan.

  AIVD-topman Rob Berholee wil niet uitgebreid op de zaak ingaan. “Op grond van de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten mag de dienst zich bij de uitvoering van zijn taak wenden tot elke persoon die geacht wordt de benodigde gegevens te kunnen verstrekken”, zegt hij.  Maak melding

 • Ok, hoe kan het…MAAR WELKE VOORSTELLEN (natuurlijk van de werkvloer) liggen er om dit op te lossen?

  Raadselachtige verdubbeling probleemkinderen
  Aantal kinderen in zware jeugdzorg is in vijf jaar tijd verdubbeld, niemand weet waarom
  Het aantal jongeren dat gespecialiseerde jeugdzorg nodig heeft is tussen 2005 en 2010 verdubbeld, zo meldt het NRC Handelsblad vrijdag. Ging het in 2005 nog om 43.593 jongeren, in 2010 steeg dit aantal naar 84.542. Dat blijkt uit het vanochtend gepubliceerde onderzoek ‘Kinderen in Tel 2012’ van het Verwey-Jonker Instituut.

  Wat de oorzaak is van de sterke stijging in indicaties is onduidelijk, meldt NRC. Noord-Brabant en Flevoland hebben het hoogste aantal jongeren dat een indicatie voor zware zorg kreeg. De Brabantse gemeente Goirle scoorde met 4,8 procent het hoogst van alle 415 gemeenten.

  De overheid wil de jeugdzorg bij de gemeenten onderbrengen in plaats van de provincies. Het onderzoek ‘Kinderen in Tel’ waarschuwt dat geen overhaaste stappen moeten worden gemaakt. “Kinderen mogen niet de dupe worden van deze stelselwijziging.” Het is onbekend of het gaat om kinderen met gedragsproblemen, psychische problemen, criminaliteit of slachtoffers van kindermishandeling.

  NRC: Aantal jongeren in zware jeugdzorg in vijf jaar bijna verdubbeld

  zware jeugdzorgklanten verdubbeld, in 5 jaar tijd[/url]


  Maak melding

 • Zelfs boeren zijn Europese landbouwsubsidies zat
  ‘We geven boerencheques uit de schatkist ongeacht of ze nou produceren of niet’ … VVD-woordvoerder landbouw Hazelhoff krijgt bovenop haar salaris 163.000 euro ‘inkomenssteun’
  Bleker blijft hoe dan ook trots. [/url]

  En: Twan Huys is de DADER hahahaha Blekertje Blekertje, is je groene blaadje alweer op zoek naar een andere (wƩl machtige) man?

  15/06/12 verricht nu de opening van de inofficiƫle Twan Huys-fanclub
  :D:D:D


  Maak melding

 • Grote dank bernard! ga em thuis lezen, al was het maar om het onderschrift

  Tim Legierse is senior econoom internationale economie bij Rabobank Nederland. De auteur zegt net boven de 53ste breedtegraad geboren te zijn. Maar hij werkt bij een bank, dus hij is bankier en zegt dat derhalve alleen maar uit eigenbelang.  Maak melding

 • Feiten staan het mooie verhaal van Stef Blok in de weg

  Stef Blok roert feit en mening door elkaar door te doen alsof cijfers onredelijk kunnen zijn
  Niets vervelender dan wanneer er iemand door je nummer loopt. Je vertelt net hoe geweldig je jouw vakantie vond in het Thaise havenstadje Tripoli, wanneer je partner je corrigeert door er even fijntjes op te attenderen dat Tripoli in Libiƫ ligt en dat dat Noord-Afrika is, geen Zuid-Oost Aziƫ.

  Of je uit verontwaardigd je ongenoegen over de hoogte van de bijstand. 2400 euro netto, belachelijk! Wanneer iemand opmerkt dat je je toch wel heel erg vergist, omdat dat voor een echtpaar netto 1446,60 euro is. Vooral dat komma 60 doet dan pijn.

  Niets vervelender dan wanneer iemand door je nummer loopt. Niets vervelender dan wanneer de feiten een mooi verhaal in de weg staan.

  Stef Blok, fractievoorzitter van de VVD, heeft ook een nummer. Een goed nummer, vindt hij zelf. Zo betoogt hij graag dat socialisten kampioen potverteren zijn en de problemen graag doorschuiven naar volgende generaties. “Het is altijd lastig aan een socialist uit te leggen waarom je niet meer geld moet uitgeven dan je binnenkrijgt.” Sterk verhaal.

  Tot dat die vermaledijde NRC dwars door het nummer liep. Gewoon, door op basis van cijfers van het CBS na te gaan hoe het zat met de begrotingstekorten. Een mooie tabel met jaren van begrotingstekorten en overschotten. Cijfers van de economische groei en de daarbij behorende samenstelling van het kabinet. Met de kanttekening dat er nog wel iets meer over te zeggen is, maar ook met de conclusie dat in kabinetten waarvan de PvdA deel uit maakte, niet meer onbetaalde rekeningen worden achtergelaten dan in kabinetten waarvan VVD of CDA deel uitmaken.

  Vervelend voor Stef Blok, maar nu liepen de feiten ineens door zijn nummer. So far so good. Laten we eerlijk zijn, dat kan iedereen gebeuren. Het heeft zelfs wel iets aandoenlijks als een jongleur een bal laat vallen. Interessant wordt het als je ziet hoe de leider van de VVD er mee omgaat.

  Daar waar CDA-leider Buma, die het nummer van Blok graag kopieert, wijselijk zijn mond hield in de hoop dat het wel over zou waaien, gaf Stef Blok commentaar.

  Dat commentaar was ook in de NRC te lezen. Hij wees erop “dat het onredelijk is zo terug te kijken, omdat dat met ‘the benefit of the hindsight’ gebeurt.”

  Een prachtige oplossing. Hij roert feit en mening door elkaar door te doen alsof cijfers onredelijk kunnen zijn en overgiet dat met het sjiek van de man die de wereld kent, de uitdrukking “met wijsheid achteraf” is hem te gewoon.

  Stef Blok is een dappere politicus, want als je met dit commentaar probeert weg te komen, durf je het ook aan om als het KNMI vaststelt dat het voorjaar van 2012 koeler was dan het voorjaar van 2011, dat onredelijk terugkijken te noemen met ‘the benefit of the hindsight’.

  —–
  By: Dick Wensink
  Mediaonderzoeker

  * Mooi baantje! Wel jammer dat de investigator nixxx over http://www.sargasso.nl schrijft. Die waren toch Ć©cht met een topic of 5 eerder dan het NRC.  Maak melding

 • Media (@ 14:35) hoort hier toch ook? Zeker gezien de gevolgen šŸ™

  Regionale persdienst GPD verdwijnt

  Persbureau voorziet al 76 jaar regionale kranten van nieuws. Pers reageert teleurgesteld
  Een gevoel van teleurstelling gaat door de Nederlandse journalistiek bij het nieuws dat de GPD ophoudt te bestaan. De GPD verzorgde 76 jaar lang nieuwsberichten voor regionale kranten, momenteel zijn dat er vijftien. 45 Man personeel heeft vrijdagmiddag te horen gekregen dat het bestuur het persbureau per 31 december opheft. Dat meldt NRC Handelsblad.

  Volgens de GPD is de directe aanleiding voor de opheffing het besluit van uitgeefconcern Wegener/MGL om uit de GPD te stappen. NRC citeert uit het uitgezonden persbericht:

  Daarmee is het financiƫle draagvlak voor de organisatie zodanig verzwakt, dat de andere deelnemers geen mogelijkheden zien om de GPD in de huidige vorm voort te zetten. Er is nog overleg gaande over alternatieven voor samenwerking, ook met Wegener/MGL. Het besluit van het GPD-bestuur moet worden goedgekeurd door de algemene ledenvergadering. Voor het personeel zal een sociaal plan in werking treden.

  Kranten als het Parool, het Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg zijn afnemers. De totale oplage van de bij de GPD aangesloten dagbladen bedraagt circa 1,5 miljoen, aldus NRC.

  Op Twitter wordt teleurgesteld gereageerd:

  Thomas Bruning, algemeen secretaris NVJ:

  #Gpdā¤¬ stopt per 2013, journalistieke kapitaalvernietiging

  Regioverslaggever Bart Dirks:

  De kogel is jammer genoeg door de kerk: Geassocieerde pers Diensten (GPD) houdt per 31 december 2012 op te bestaan. 45 man op straat

  Onderzoeksjournalist Brenno de Winter:

  Nou weer persbureau GPD dat eind dit jaar stopt. Slechte dag voor journalistiek vandaag: http://www.nu.nl/media/2836241/

  ———

  Dus per 01/01/13 weer

  45 Man personeel op straat  Maak melding

 • šŸ˜® Waarom wordt Rutte niet gevraag hoeveel en NU nog had moeten worden bezuinigd ….. als er wĆ©l in 1x goed was bezuinigd >:(>:(>:(>:

  (Zie: 14 juni 2012 om 16:40)  Maak melding

 • Deze week o.a. economisch in het nieuws:

  De lening aan Spanje van 100.000.000.000,= euro.

  ā¤½Zowel Europa als Griekenland is klaar voor een vertrek van de Grieken uit de euroā¤. Dat stelde hoogleraar financiĆ«le economie Sylvester Eijffinger.
  Maar ook: Bibberend wacht Europa de uitslag van de Griekse verkiezingen af komend weekend. De Europese Centrale Bank (ECB) en de centrale banken van de belangrijkste economieƫn staan op scherp en zijn bereid in te grijpen op de financiƫle markten als de uitslag daartoe aanleiding geeft.

  15/6 17:04 25.000.000.000,= euro extra snijden in NL

  ‘Vijfpartijenakkoord drukt groei en remt herstel economie????4 gevolgen:

  Zorgen om woon/werkverkeer

  Verhoging BTW

  Consumentenvertrouwen en huizenprijzen DALEN. Net als het aantal werklozen, de koopkracht en de prestatiecurve van het Nederlands Elftal.

  De zorgen om de ZORG nemen TOE. Net als de premie voor de zorgverzekeraar, de tandartsprijzen, het Eigen Risico en de Eigen bijdrage

  ——————————-
  Maar er was ook een meedenker:

  Aansprekende zorgconclusies van een ervaringsdeskundige


  Maak melding

 • Mooie kop: Suflul-plan SP-PVV mislukt

  Hoewel het onderwerp natuurlijk verschrikkelijk belangrijk is. Een groot onderdeel van de overall sterk gestegen kosten in de zorg. Terwijl de kwaliteit en het gebodene minder worden. EN er betere bezuinigings- kosten-in-de-hand-hou-alternatieven zijn!


  Maak melding

 • Van Marwijk zal net zo worden herinnerd als VVD-CDA- PVV en VVD-CDA-fictieve KunduzKlucht:

  Falend, zuinig verdedigend BLOK op het middenveld.
  NOOIT in voor hervormingen.


  Maak melding

 • Geweldig Dick 21:30:

  Partijen wilden met eindeloos vergaderen wetsvoorstellen vertragen … Kamervoorzitter Verbeet ruimt extra vergaderdag in … PVV’er Bosma baalt, moet urenlange zitting nu zelf leiden

  Zo straf je sabotage af. Ongeacht het onderwerp mag je de gang van zaken in de tweede kamer nooit proberen te blokkeren. Van de PVV kun je zo iets verwachten. Van de SP valt me dit tegen.


  Maak melding

 • ‘T is nog wat vroeg: perconferentie pas om 9:00. Maar hoorde net iets op Radio 1…

  kosten GGZ

  – Lijkt nog niet zo’n verkeerd idee: Eigen Bijdrage dan naturlijk wĆ©l schrappen!
  – Hoe zit het met de mensen die niet “thuis” verpleegd/verzorgd kunnen worden? Mensen die geen sociaal vangnet hebben?
  – Bijzonder dat de kemphanen van even geleden, nu (voor de verkiezingen?) ineens wel samen kunnen werken?
  * Nou ja, het belang van de mensen staat voorop!
  – Wat vinden de ervaringsdeskundigen van de plannen? Is dat sec de patiĆ«ntenvereniging?

  We horen en zien het wel; vanaf vandaag misschien weer gewoon Nieuwsuur/20:00 journaal (oeps vandaag niet) šŸ˜€


  Maak melding

 • Verontrustend slot van VK-opinie. 2e voor thuis; le Thomas

  ‘Beklonk Beatrix in Turkije een geheime defensie-order?’

  Dus…. wat deed het staatshoofd nu eigenlijk in het Neo-OsmaniĆ« van ErdoĀæan en G?l? Samen met Rosenthal de ruzie met IsraĆ«l proberen te sussen? Onze bondgenoot had namelijk vorig jaar een Turks schip – in internationale wateren! – met veel militair machtsvertoon overmeesterd. Of beklonken zij een geheime defensie-order die de demissionaire ministers Verhagen en Hillen tussen 23 en 25 mei 2012 in Istanbul zouden hebben voorbereid?

  Ik denk dat ook leden van ons parlement zich het een en ander afvragen.

  August Hans den Boef (publicist op het gebied van de scheiding kerk-staat)

  Ontslagrecht


  Maak melding

 • Nog een >:( BeloofT…….maar m’n dag is al weer goed: vriendinnetje/oud-collega komt hier morgen ff langs kijken hoe het geworden is. Valt vast nog wel ff wat te zeuren. :D:D:D


  Maak melding

 • De sporadische passant op dit, toch best prijzenswaardige, initiatief dat ontaarde in een volwassen Politiek Log, mag gerust over posting 8:53-8:57 heenlezen. MAG, hoeft niet. Heb ze toch maar neergezet waar ze horen, sorry voor de “lees-/scantijd” en een lekkere dag verder.


  Maak melding

 • Mark heeft meer dan 2 gezichten

  -Lijsttrekker van de VVD (euro-kritisch en bang dat kiezers overlopen naar PVV).
  VVD heeft onlangs al hun Ontwikkelingssamenwerkingskoers afgesteld op de PVV. Dit wil de achterban schijnbaar.
  -MP (en vriend van CDA JK de Jager) volle kracht voor de koers van Merkel in Europa.
  – MP van demissionair Kabinet VVD-CDA mĆ©t grote gedoger PVV….zonder kon het niet. Via achterkamertjes overlegde hij zelfs met de SGP (liet beloften weer keihard vallen net als in dat achterkamertje …om een meerderheid in de Senaat…..met Johan Robesin vorig jaar

  Robesin werd in april door premier Mark Rutte (VVD) ontvangen in het Torentje. Door dat gesprek is Robesin er naar eigen zeggen toe overgehaald op 23 mei niet op de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) te stemmen, zoals hij van plan was, maar op een van de coalitiepartijen.
  Dat zou ertoe moeten bijdragen dat die partijen mogelijk net een meerderheid in de Eerste Kamer zouden krijgen.

  – Minderheids- en Demissionair Kabinet-Rutte (gooide PVV buitenboord of werd door PVV buitenboord gemikt) ging zogenaamd bliksemsnel ineens de KunduzKlucht aan. Dezelfde partijen die over Kunduz een meerderheid hadden, dienden een zogenaamd bindende begroting bij Europa in. VVD-CDA-CU-D’66 en zelfs: GL. Na ongenuanceerde euforie (NL’s zijn vaak nogal grillig/opportunistisch) kwam het besef: helemaal geen hard nodige hervormingen (qua werk/wonen etc) die weer CONSUMENTENVERTROUWEN op zouden moeten leveren.
  De achterban stond hier helemaal niet achterstond. Rond eind mei werden de eerste voornemens al over boord gekiept. Nu is dat toch met een aantal voornemens gebeurd, door verschillende KunduzKluchtpartijen. Dit zou grote gaten slaan in de “fictieve Kunduzbegroting”.
  Het hele draagvlak lijkt zoek,
  – Vandaag komt CDA’slijsttrekker vHB, die natuurlijk ook in de conservatief rechtse vijver wil vissen; maar gewoon medeverantwoordelijk was voor het demissionaire Kabinet CDA-VVD-PVV (ingewisseld voor SGP en de KunduzKlucht) met

  ‘VVD = PVV Light’
  CDA-leider Van Haersma Buma haalt fel uit naar Rutte … Liberalen zijn ‘halfhartig’ over Europa, ‘hakken en breken’ in internationale samenwerking … ‘We hebben Europa nodig voor de werkgelegenheid’
  CDA-leider Sybrand van Haersma Buma haalde op een partijbijeenkomst in Amsterdam hard uit naar coalitiepartner VVD. Hij verwijt Rutte halfslachtigheid en zegt dat de demissionair premier bezig is van zijn VVD een ‘PVV Light’ te maken.

  VHB heeft ook een wijze raad voor Rutte: ‘Je moet je nooit richten op waar je bang voor bent, je moet je richten op waar je kansen zijn’. Hij verwijt de VVD gebrek aan stellingname uit angst voor de PVV. Hij noemt dat een zeer slechte ontwikkeling voor de samenleving.

  RTL Nieuws heeft een interview met de CDA-leider (zie clip)

  “Ik zag de afgelopen weken een Mark Rutte die niet wist of hij nu voor of tegen moest zijn. Zo gaat Nederland achteraan hobbelen.” Volgens Buma is overduidelijk dat Europa van groot belang is voor ons land. “Wees eerlijk, vertel dat verhaal. Europa, dat zijn onze banen.” De CDA’er benadrukte dat er geen gemakkelijke uitweg uit de crisis is, maar wel een eerlijke. ,,Maar er zijn ook politici die denken zo kort voor de verkiezingen dat het wel makkelijk kan. Dat de weg uit de crisis in oneliners te vatten is.”

  CDA & VVD waren jarenlang dikke politieke vrienden.
  CDA werd door velen VVD-light genoemd.
  Momenteel nog gaan VVD-er Mark en CDA-er JK schouder en schouder door Europa achter Merkel aan. Als ze maar niet zo worden uitgelachen in Europa als ons Nationale voetbalteam in hun tocht door Europa
  >:(>:(>:(

  En het CDA? Tja Sjek, de Balkenende influisteraar, de Vries fluisterde het woord “draaikont” in over een integere politiek opponent. Tijdens verkiezingen. CDA heeft in haar hunkering naar macht deze eeuw toch wel hĆ©Ć©l duidelijk laten zien dat het zelf minimaal een turbu-aangedreven draaimolen is. Pas nog weer gezien de samenstelling van de CDA-kandidatenlijst (Bleker weg, Klink en HB waren al eerder weg, is Ferrier er nog? , Koppejan weg, die mevr met die blonde slier over haar L & V-coupe uh Verburg, Verhaagen etc.etc).

  Ondertussen proberen nog steeds ex-CDA-ers nogal onafhanelijk over te komen. De RTL-politieke man en opiniebeĆÆnvloeder Frits Wester bijvoorbeeld (ex-CDA-spindoctor en “chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek. Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van Elco Brinkman. Voor de campagne van de 2e Kamerverkiezingen 1994 bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde “Brinkman-shuffle. Voor het CDA liepen deze verkiezingen echter dramatisch af (20 zetels verlies)”

  Of Burgemeesterszoon Elco Brinkman met zijn 100 lobby-petten op

  ….Het wordt vechten op Rechts. Of wilde CDA nu juist meer naar Links opschuiven?

  parlementaire enquĆŖtecommissie Bouwnijverheid in 2002. Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf fuseerde eind 2004 met BouwNed, VIANED, Bolegbo-vok, vocBetonbouw en WRI tot Bouwend Nederland, waarvan Brinkman sindsdien voorzitter is.

  Op 10 juni 2006 werd Brinkman uitgeroepen tot ‘invloedrijkste bestuurder van Nederland’ op grond van een netwerkanalyse door de Erasmus Universiteit Rotterdam (waarbij koningin, bewindslieden en Tweede Kamerleden waren uitgesloten). Op basis van deze analyse is een top-200 gemaakt, die is gepubliceerd door de Volkskrant.

  Vanaf 2004 was Brinkman voorzitter van het Algemeen Bestuurscollege van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en van de raad van toezicht (president-commissaris) van de Stichting Philadelphia Zorg. In 2008 eisten de vakbonden zijn vertrek daar, omdat hij mede verantwoordelijk werd gehouden voor de miljoenentekorten bij deze organisatie.[3]Uit onderzoek van het College Sanering Zorginstelling (CSZ) bleek begin januari 2009 dat er sprake was van wanbeleid en dat het toezicht door de Raad van Commissarissen gefaald had. Daarop kondigde Brinkman zijn aftreden aan.
  In januari 2011 werd bekend dat Brinkman de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen 2011 in mei gaat aanvoeren.

  In 2006 was CDA-er Elco, de invloedrijkste Nederlander. CDA-er en ex-Rabobank directeur Herman Wijffels zal ook wel wat invloed hebben in Den Haag. Maar dat lijkt me toch puur op Financiƫn toe te splitsen

  Of ik jaloers ben op beide heren? Welnee, wil even met 2 voorbeelden, die me zo te binnen schieten, aangeven dat er meer beƫinvloed wordt dan we denken.


  Maak melding