Schapen scheren bij wijkboerderij de Klooienberg

Zwolle – De Zwolse schaapskudde die in het Holtenbroekerbos en Westerveldse bos graast, werd op tweede pinksterdag geschoren. Alle 250 schapen raakten deze middag hun vacht kwijt. Het scheren vond plaats in de wijkboerderij de Klooienberg. Bij de wijkboerderij in Holtenbroek was het gezellig druk.

schapen_scheren_5.jpg

Met deze zomerse omstandigheden zullen de schapen het niet erg vinden om hun jas uit te laten doen, al wordt het de komende dagen een stuk minder warm. Naast het schaapscheren waren er nog meer leuke activiteiten te zien en te beleven voor jong en oud. Er werd een demonstratie gegeven in wol spinnen en wol vilten. Bezoekers konden broodjes bakken en zelf pindakaas maken. De stadstuinders waren aanwezig om biologische groentes en stekjes te verkopen en bezoekers te vertellen over biologisch tuinieren.

schapen_scheren_2.jpg

schapen_scheren_4.jpg

schapen_scheren_1.jpg

Na een succesvolle proef van drie jaar is de Zwolse schaapskudde nu een vast onderdeel van het Zwolse groenbeheer. Ook dit seizoen, van april tot november, begrazen de 250 schapen van de Zwolse schaapskudde het gras in het Westerveldse bos en Holtenbroekerbos. Bij een te kort aan gras zal de kudde dit jaar het Zwartewater oversteken om te grazen in het Twistvlietpark. Door schapen in te zetten als grasmaaiers wordt het groen op een duurzame manier onderhouden en is het goed voor de flora en fauna. Het is milieuvriendelijk en draagt bij aan de ecologische ontwikkeling van het landschap. Een ander voordeel is dat de kudde met herder educatieve aspecten heeft.

schapen_scheren_3.jpg

Artikel delen:

Reageer