Kubb spel verovert Zwolse stranden

Zwolle – Een nieuw spel lijkt de Zwolse stranden te veroveren. Het spel met de naam KUBB werd bij de Wijthmenerplas en de Agnietenplas gespot. De Zweden spelen Kubb al sinds de middeleeuwen, maar sinds de herontdekking een paar jaar geleden neemt de populariteit van Kubb snel toe. Het Kubbspel is trouwens een leuk spel om mee te nemen op vakantie, om op de camping te spelen op een grasveld of dus op het strand.

 bukk_7.jpg

Kubb is een gezelschapspel dat buiten wordt gespeeld met 2 tot 12 deelnemers. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Het spel wordt gespeeld op een speelveld van minimaal 4 bij 6, maximaal 5 bij 10 meter. De grootte van het veld kan variëren afhankelijk van het aantal deelnemers en niveau van de spelers. Het speelveld moet redelijk vlak en egaal zijn. Normaal wordt er gespeeld op een gras of gravel veld, maar op het strand of in de sneeuw kan het ook. Een perfect spel dus om mee te nemen op vakantie!

bukk_5.jpg 

bukk_1.jpg

Doel van het spel is om te winnen door de koning om te gooien. Maar eerst moeten alle kubb’s van de tegenstander veroverd worden. Het team dat als eerste alle kubb’s van de tegenstander heeft omgegooid en daarna de koning omver werpt heeft het spel gewonnen.

bukk_3.jpg

bukk_6.jpg

bukk_8.jpg

bukk_2.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Is idd een heel leuk spel dat garant staat voor snelle contacten met andere kinderen op de camping. Wij hebben het al jaren, een mooi exemplaar waarbij de koning een rode kroon heeft, en gekocht onder de naam Hagar Vikinggame in Deventer.


  Maak melding

 2. Het is niet zo moeilijk, Ingrid. Mijn zoons kunnen het zo uitleggen. Ik zag dat die zaak in Deventer nog bestaat ( iets van ‘mooie dingen’) ?? 45 voor een spel. Dat betaalde ik destijds niet. ?? 25 á 30 g geloof ik. In Zweden te koop bij elk benzinestation. Het past bij ons precies in de uitsparing van de kofferbak.


  Maak melding

 3. Geweldig spel! Speel het geregeld voor mijn flat in dieze! Staat garant voor plezier. Bij genoeg animo organiseer ik binnenkort een Kubb toernooi. Leuk dat dit op WZ staat trouwens.


  Maak melding

 4. Zal het er hier thuis eens over hebben. Maar oudste is helaas neit zo’n spelletjes mens. Maar misschien vind de jongste het leuk om op zijn stage te doen. Wil het dan wel aanschaffen, want lijkt mij leuk.
  Las in een post hier boven dat het op de assendorperstraat te koop is.

  Of misschien heeft één van de buurtkinderen of andere vrienden van hem het wel. en kunnen we het eens lenen.

  Lijkt mij leuk.


  Maak melding

 5. Ben ook bekend met t spel en ken het uit zweden, waar men het idd veel speelt. Inmiddels zelf ook het spel aangeschaft. Hier in Nederland trouwens ook soms voor een eurootje of 10 a 15 bij de Blokker te vinden.


  Maak melding

 6. Lijkt me een goed plan. Hoop dat mijn jongste dat ook vind. Hij is altijd eeeeeerrrrrrrrrggggggggg druk. Vooral met chillen, en geld verdienen voor zijn vakantie.


  Maak melding

 7. We maken wel een afspraak via de mail. Misschien een avond binnenkort? Hoeft niet lang te duren en valt ook onder chillen (toch?;)).


  Maak melding

 8. Ik kom net uit Noorwegen, en heb het spel zien staan bij een speelgoedwinkel in Kirkenes voor maar 169 kronen. Dus nog geen 25 euro. Had het graag meegenomen, maar het was te zwaar om te vervoeren in het vliegtuig. Ging me wel aan het hart. Misschien toch maar een keer hier in Nederland gaan kopen.


  Maak melding

Reageer