Bijzondere Chinese film in Fraterhuis

Regisseur Zhang Yimou ( o.a. House of Flying Daggers en Hero) maakte de film Curse of the Golden Flower. Het verteld beeldend over de intriges van de Tang Dynastie in de tiende eeuw na Christus. De kleurrijke en verbluffende choreografie met weelderige kostuums, adembenemende landschappen en martial arts (b.v. zwaardgevechten) komen op het grote filmdoek in de nieuwe Novon filmzaal helemaal tot zijn recht.

Naast de intrigerende politieke aspecten is het zeker de choreografie die de programmeurs overgehaald hebben om deze film nu naar Zwolle te halen. Voorheen kwam een dergelijke film niet voldoende tot z’n recht in de oude Fraterhuis zaal maar nu kunnen we in Zwolle eindelijk een dergelijke film bewonderen zoals hij bedoeld is.

Na het fenomenale mondiale succes van de film House of Flying Daggers ontving de Chinese regisseur Zhang Yimou de eervolle opdracht om de openingsceremonie van de Olympische spelen in Peking 2008 te regisseren.

Gezien het talent van Zhang en de  tomeloze ambitie van de Chinese overheid zal dit een bijzonder spektakel gaan worden, maar zijn nieuwste film laat subtiel zien dat uiterlijk bedrieglijk is.

De film Curse of the Golden Flower  is, met staatssteun, de duurste en best bezochte film ooit in China en refereert ironisch genoeg aan de vuile handen van de Chinese staat.

Een heikel onderwerp in de aanloop naar de voor de Chinese overheid zo belangrijke spelen, maar voor het oog van de wereld zal men niet geneigd zijn om de openingsceremonie van de inmiddels internationaal bekende regisseur af te pakken.

Voorstellingen:

24 mei 20.15 uur            (NOVON zaal)

25 mei 21.30 uur            (NOVON zaal)

26 mei 21.30 uur            (NOVON zaal)

27 mei 20.15 uur            (NOVON zaal)

29 mei 14.15 uur            (NOVON zaal)

30 mei 20.15 uur            (Fraterhuis zaal)

Artikel delen:

Reageer