FC Zwolle A1 naar finale nacompetitie

Zwolle – FC Zwolle A1 heeft afgelopen zaterdag met 10-1 gewonnen van FC Volendam en staat hierdoor met één been in de Eredivisie. Het mooie weer weerhield ruim 500 mensen er niet van om koers te zetten richting het stadion van FC Zwolle, toen nog niet wetende wat de middag zou brengen.

Een spektakelstuk noemt trainer Gert Peter de Gunst het. ,,Mede door alle supporters zijn wij tot deze prestatie gekomen, het team stelde het erg op prijs dat er zoveel publiek langs de kant stond en op de tribune zat. Wij hopen natuurlijk dat we aankomende zaterdag weer op zoveel mensen kunnen rekenen!” Binnen twintig minuten na het beginsignaal kon de keeper van FC Volendam al richting de douches. Na een overtreding in het eigen 16 metergebied kreeg hij direct rood met een penalty tegen als gevolg. Dat Mustafa Saymak hier wel raad mee weet liet hij ook deze wedstrijd weer zien. Feilloos schoot hij de 1-0 binnen. Doordat de vorige wedstrijd al in een 1-0 voordeel voor de Blauwvingers eindigde, betekende dit doelpunt al een grote stap richting de overwinning. Saymak zorgde ook nog voor de comfortabele 2-0 ruststand.

Na rust werd het duel binnen vijf minuten helemaal beslist door een aanval uit het boekje. Giovanni Hiwat legde de bal precies bij de eerste paal, waar Kadir Usta deze al stond op te wachten en binnen kon schieten. Hierna kreeg de backspeler van FC Volendam zijn tweede gele kaart en ook hij kon eerder gaan douchen. Ook het derde doelpunt van Saymak was er één om in de lijsten. Een kanonskogel werd afgevuurd op het doel van FC Volendam en voor de keeper restte het nakijken.

Ondertussen had de technische staf van FC Zwolle de mogelijkheid om een aantal spelers rust te geven met het oog op de finale wedstrijden en konden er een aantal jonge talenten worden ingezet. Het team eindigde de wedstrijd zelfs met zeven spelers in de B-leeftijd. Een ongekende luxe en een geweldige prestatie.

Aanstaande zaterdag 2 juni is de eerste van twee finalewedstrijden om een plek in de Eredivisie voor A-junioren. De eerste wedstrijd vindt plaats in het FC Zwolle stadion en start om 14.30 uur. Het team wil iedereen van harte uitnodigen om hen aan te moedigen en richting een goede uitgangspositie te juichen voor de tweede wedstrijd. ADO Den Haag is de tegenstander. Dit team speelde afgelopen jaar ook in de Eerste Divisie. FC Zwolle A1 kent de formatie dus goed.

De uitslagen binnen de reguliere competitie waren als volgt: in het eigen FC Zwolle stadion werd er met 3-2 gewonnen. De uitwedstrijd werd met 1-0 verloren. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd en het beloven dan ook twee spannende wedstrijden te worden. Het team wil het thuisvoordeel natuurlijk zo goed mogelijk benutten en heeft hierbij alle hulp nodig. Staat er aanstaande zaterdagmiddag nog niks op de agenda? Kom dan massaal naar het FC Zwolle stadion en steun onze talenten op weg naar de top!

De opstelling was als volgt:
Doel: Rodney Rosink
Verdediging: Haico Epe (Stefan Lukic), Ricardo Malaihollo, Roan Admiraal, Jorben Nieuwenhuis
Middenveld: Ricardo Talu (Jasper Dik), Joshua ter Avest (Remon Kroes), Mustafa Saymak
Aanval: Djeremy Zandvliet (Kingsley Ehizibue) , Giovanni Hiwat, Kadir Usta (Abdullah Salah Hussein)

Voor Eser Elmali en Harold Strating waren er geen speelminuten.

De doelpuntenmakers waren:
Mustafa Saymak: 3 doelpunten
Giovanni Hiwat: 3 doelpunten
Abdullah Salah Hussein: 2 doelpunten
Kadir Usta: 1 doelpunt
Ricardo Talu: 1 doelpunt

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer