Week van de Amateurkunst Zwolle

Zwolle – Van zaterdag 2 tot en met 9 juni 2012 vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. De WAK is een Podium waarbij de Zwolse amateurkunst in de breedste zin van het woord in de schijnwerpers staat en zich kan laten zien aan het publiek.

De WAK is een initiatief van de landelijke organisatie Kunstfactor die iedere gemeente in Nederland de mogelijkheid geeft om hierbij aan te haken. Dit jaar doen bijna 60 gemeenten mee. Voor de WAK in Zwolle heeft de gemeente Zwolle Kunst & Zo, het kunstservicepunt van Zwolle,  aangewezen als coördinator van deze week. Algemene informatie over de WAK en een terugblik van de WAK 2011 met foto’s en videobeelden kun je vinden door op het WAK-logo te klikken, vermeld op de homepage van www.kunstenzo.nl.

Je wordt van harte uitgenodigd om deze week te komen kijken en te genieten van de Amateurkunst die Zwolle te bieden heeft! Neem een kijkje op onze website www.kunstenzo.nl voor het gehele programma dat vanaf 30 mei hierop staat vermeld. Tezamen met alle initiatieven van Zwolle Unlimited opent Kunst & Zo de Week van de Amateurkunst. Op donderdag 31 mei start om 19.00 uur vanaf de Grote Markt een indrukwekkende karavaan vol muziek, zang en theater door de binnenstad om het festival feestelijk in te luiden.

Lenteavondconcert – Donderdagavond 7 juni – Tijd: 19.00 uur – Binnenstad
De binnenstad van Zwolle als ‘open’ concertzaal voor een koor en diverse muziekverenigingen uit Zwolle. Op de Grote Markt en Nieuwe Markt tonen zij hun muzikale kunsten aan het publiek. En voor de Zwollenaar wordt dit een heerlijke avond om met een wijntje of biertje te genieten van deze lenteavond, opgeluisterd met sfeervolle muziek. De organisatie van dit muzikale evenement ligt grotendeels bij de Zwolse Muziekraad. Toegang gratis.


Studenten Band festival – Vrijdagavond 8 juni – Tijd: 20:00 uur- Het Vliegende Paard
In de finale van het Studenten Band Festival zullen de winnende bands uit de drie voorrondes tegen elkaar strijden om de titel van Beste Studentenband 2012! Toegang gratis.

Mont Martre Plein – Zaterdag 9 juni – Tijd: 12:00 – 17:00 uur- Assendorperplein
Voor één middag wordt het Assendorperplein omgetoverd tot een Mont Martre Plein en waan je je
‘en France’. Er zijn verschillende kunstkramen waar kunstenaars hun werk laten zien en diverse kunstzinnige activiteiten. Het Mont Martre Plein wordt muzikaal opgeluisterd door onder meer
The Primary Square Company, het Muzerie Popkoor en de akoestische band Flimsy. Verder zijn er wervelende dansoptredens van dansvereniging Debka en de Flamengodansers van de Muzerie. Bovendien leest Peperbuscolumnist Ronald Kamps voor uit eigen werk, en is de bruisende circusclub Pavarini aanwezig met een circusspeelplaats én een spetterende voorstelling van hun allernieuwste show. Toegang is gratis.

De Week van de Amateurkunst wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en WM Veenstra.

Artikel delen:

Reageer