Subsidie voor woonservicegebieden Berkum

Zwolle – De gemeente Zwolle stelt in totaal een subsidie van € 18.250,– beschikbaar voor twee projecten die bijdragen aan het ontwikkelen van woonservicegebieden: De bewegingstuin van Berkumstede en de comfortroute van Samen Berkum kunnen met deze subsidie hun plannen verwezenlijken.

Het doel van de subsidieverordening is dat in 2015 50 procent van de Zwolse huishoudens in een woonservicegebied woont. “Een woonservicegebied is een gebied dat voor alle leeftijden voldoende aanbod aan activiteiten heeft zodat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook als er beperkingen zijn of wanneer mensen minder mobiel worden”, legt wethouder Erik Dannenberg uit. Het project comfortroute van Samen Berkum krijgt een subsidie van € 8250,–. De ervaringen met een dergelijke route in de wijk Holtenbroek zijn positief, de verwachting is dat dit ook voor de route in Berkum gaat gelden. Een comfortroute is een goed toegankelijke, veilige en comfortabele voetgangersverbinding tussen voorzieningen in een buurt of wijk. Deze is niet alleen bestemd voor minder validen, maar voor alle bewoners van Berkum.

De Bewegingstuin van de Stichting Berkumstede kan een subsidie van € 10.000,– tegemoet zien. Hiermee kan de stichting de bewegingstuin aanleggen, met toestellen voor 55-plussers. Het project stimuleert ouderen te gaan beweging en draagt daardoor bij aan de gezondheid. De bewegingstuin is toegankelijk voor alle inwoners van Berkum.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de voorgestelde subsidieverlening.

Artikel delen:

Reageer