Eerste verhalenpaal voor Zwolle

Zwolle – Het buitengebied van Zwolle is een populaire bestemming van fietsers en wandelaars. Behalve de prachtige omgeving is er onderweg ook steeds meer te beleven. Even iets drinken bij de boer of een rondleiding in een prachtige tuin, het kan allemaal. Sinds kort is daar het verhalenpunt aan toegevoegd.

Bij de bankjes in het bos van de Agnietenberg is de eerste verhalenpaal in Zwolle geplaatst. Door op een pedaal te trappen wordt energie opgewekt en een verhaal verteld. Dit gaat over de historie van de plek. Door zo’n verhaal gaat de omgeving meer leven. Mensen kunnen kiezen uit een verhaal voor kinderen of volwassenen. De verhalenpunten zijn een initiatief van gemeenten in het Vechtdal en de provincie Overijssel. In totaal komen er in de regio 30 verhalenpalen. De plaatsen staan aangegeven op Verhalenpunt.nl en ook op de palen zelf. In Zwolle en omgeving is naast de paal bij de Agnietenberg, ook bij de kerk van Wijthmen een paal te vinden. Binnenkort is er op het Rodetorenplein, de Vechtdijk en de Westerveldse AA naar een verhaal te luisteren.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik voel een link met de nieuwe 40 m hoge mast die bij IKEA moet gaan komen. Dat is wisselgeld voor de komst naar Zwolle.


    Maak melding

Reageer