Cheerevent voor HomeRiders in Zwolle

Zwolle – Op zaterdagavond 2 juni passeren de bijna 300 deelnemers aan de tweede editie van HomeRide het eerste checkpoint op het Grote Kerkplein in Zwolle. Op het plein krijgen ze een pastadiner om energie op te doen voor de volgende etappe.

HomeRide is een uitdagende fondsenwervende wielertocht van Groningen naar Maastricht met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar zijn er maar liefst 32 teams met bijna 300 deelnemers die bij elkaar nu al ruim € 350.000 hebben ingezameld. HomeRide start ´s middags om 15 uur in Groningen. Tussen 19.15 en 22.15 uur komen de HomeRiders aan op het Grote Kerkplein in Zwolle. De fietsers worden daar opgevangen door een professionele speaker en er is entertainment van DJ Wim ten Hove en een muzikaal ensemble van de Muzerie. Voor de fietsers en begeleiders is er een pastadiner. Voor de kinderen is er een springkussen.

Unieke ervaring

De 500 kilometer lange HomeRide gaat in zeven etappes langs acht Ronald McDonald Huizen van Groningen via Beetsterzwaag, Zwolle, Utrecht, Tilburg, Veldhoven en Valkenburg naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het fietsen in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring. Deelnemers fietsen de volledige HomeRide of een deel in estafettevorm.

Huizen en Vakantie

Het sponsorgeld komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders van kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken. Het Huis ontvangt geen subsidies enis afhankelijk van donaties, sponsoring en opbrengsten uit acties, zoals HomeRide.

Artikel delen:

Reageer