Berkum verliest eerste duel tegen Ter Leede

Zwolle – VV Berkum heeft dinsdagavond het eerste duel voor de halve finale van de nacompetitie tegen Ter Leede verloren. Op sportpark De Vegtlust werd de uitslag 1-2.

ter20leede205.jpg
Foto’s: Rainer Fröhlich

Berkum heeft de eerste halve finale in de play-offs voor een plek in de Topklasse op eigen terrein met 1-2 verloren van Ter Leede. De bezoekers uit Sassenheim straften fouten in de Berkum-defensie efficiënt af maar stonden in een laat stadium nog een tegengoal toe, waardoor de kansen voor de Zwollenaren nog niet verkeken zijn. “In de eerste 10 minuten was Berkum het sterkst maar na de 0-1 kregen wij weer controle. We hebben hard moeten werken, maar niet veel weggegeven,” analyseerde trainer Paul van der Zwaan van Ter Leede. Zijn Berkum-collega Roeland ten Berge vond dat er meer had ingezeten voor zijn ploeg. “We begonnen heel aardig en hadden toen op voorsprong kunnen en misschien wel móeten komen. Bij vlagen hebben we aardig gevoetbald, maar we hadden het beter kunnen uitspelen.”

ter20leede208.jpg

ter20leede206.jpg

Berkum startte aanvallend en creëerde in de beginfase kansen maar na iets meer dan 10 minuten sloeg het beter combinerende Ter Leede toe, toen er slecht werd verdedigd door de thuisclub en Pim Spaargaren in balbezit kwam. De topscorer van de Sassenheimers had geen vervolgens geen moeite om dat om te zetten in een 0-1 voorsprong voor zijn ploeg. Berkum gaf daarna wel tegengas maar de aanvalspogingen waren vaak te doorzichtig en schoten van onder anderen Pascal Diender en Kassim Bizimana waren te zwak om het Ter Leede-keeper Serge van den Ban echt moeilijk te maken. Toen vlak voor rust Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis onder een lange bal doorging leek het doek voor de Zwollenaren te vallen. Spaargaren was opnieuw meer dan bereid om dit buitenkansje te benutten, zodat zijn ploeg met een 0-2 voorsprong de rust in kon.

Na rust was de wedstrijd qua kijkspel lange tijd een stuk minder aantrekkelijk. Ter Leede leek het rustiger aan te willen doen en Berkum viel wel aan maar dat bleef vooralsnog vruchteloos omdat Chris van der Meulen en Bizimana in kansrijke positie het doel niet vonden. Een kwartiertje voor tijd wist Berkum echter alsnog een tegentreffer te maken. Uit een chaotische situatie voor het Ter Leede-doel leek Van der Meulen te gaan scoren maar zijn inzet werd gesmoord. De bal kwam bij Bizimana terecht, die de bal uiteindelijk nog over de doellijn frommelde: 1-2.

Dat houdt de hoop op verder Zwols succes in deze play-offs levend, met de return in Sassenheim op zaterdag voor de boeg. “Ik denk dat we daar kansen hebben. Wij moeten snel scoren en dan doordrukken,” aldus Ten Berge. Trainer Van der Zwaan van Ter Leede was content met de zege in Zwolle maar bleef voorzichtig. “We kunnen nog niet zeggen dat we er al zijn, maar we zijn blij dat we met deze uitslag de thuiswedstrijd in kunnen gaan.

VV Berkum-Ter Leede, 29 mei 2012 (1e halve finale play-offs)

Scheidsrechter: R.J.M. van den Berg

Toeschouwers: 700

Eindstand: 1-2 (0-2)

Doelpunten: 12. Pim Spaargaren (0-1), 44. Pim Spaargaren (0-2), 78. Kassim Bizimana (1-2)

Gele kaarten: Edmund Mijnheer (Berkum), Erwin Boekestein (Ter Leede)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Edmund Mijnheer, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Dirk Muis,Jesper Beunk, Pascal Diender, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, Youp Kok (69. Felix Hermsen), Kassim Bizimana

Opstelling Ter Leede: Serge van den Ban, Frank de Groot, Raydell Kewal, Olaf Schell, Mark van der Heijden (81. Mitchell Janssen), Michan Verbeek; Erwin Boekestijn, Vincent Ammerlaan, Gert Jan Tamerus, Ronnie Verplancke, Pim Spaargaren

Busreis naar Sassenheim:

Voor 6 euro per persoon kun je zaterdag mee met de bus naar Sassenheim. Vertrek 12:00 uur. Je kan je ook per mail en telefoon opgeven. hhultink@hetnet.nl of telnr 038-4530433 bij Pim van Hoesel e-mail p.van.hoesel@kpnmail.nl of telnr 06-15901092.

Opgave kan ook woensdagmiddag van 15:00 uur tot 17:00 uur in de kantine en op donderdagavond 20:00 uur tot 21:00 uur. Indien de opgave per mail of telefoon is opgegeven dient betaling voor donderdagavond 21:00 plaats hebben gevonden.

Artikel delen:

Reageer