Symposium verkent waarde van games in de zorg

Zwolle – Het gaat snel met de ontwikkeling van gaming in de zorg: de games zijn talrijk en de diversiteit aan toepassingen binnen de beroepspraktijk is groot. Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden van serious gaming binnen de beroepspraktijk van de zorg?

Het symposium ‘Games in de Zorg: hype of hoop?’ op woensdag 6 juni biedt deelnemers de mogelijkheid om het terrein van games in de zorg grondig te verkennen. Games worden steeds vaker gebruikt in de beroepspraktijk van de zorg, zoals bij het opleiden van medische professionals, ter ondersteuning van revalidatieprocessen of ter bevordering van een gezondere leefstijl. Er is daarom een groeiende behoefte aan inzicht in de mogelijkheden die gaming in de zorg kan bieden.

Inzichtelijk maken kansen

Tijdens het symposium vertellen diverse deskundigen op basis van hun ervaringen over de kansen van gaming in de zorg. Dr. Marlies Schijven, chirurg in het Academisch Medisch Centrum (AMC) en tevens voorzitter van de Dutch Society for Simulation in Healthcare zal in haar verhaal ingaan op de inzet van serious games bij het trainen van artsen.

Dhr. Joris Wiersinga van SilverFit behandelt de wijze waarop games kunnen worden gebruikt in verpleeghuizen. De stand van zaken wat betreft implementatie van ICT in de zorg zal worden belicht door dr. Ir. Marike Hettinga, lector ICT- innovaties in de Zorg van Windesheim.

Het symposium wordt afgesloten met een ‘gamestorm’: een creatieve brainstormsessie waarbij deelnemers de mogelijkheden van serious gaming in de zorgpraktijk intensief gezamenlijk verkennen.

Programma

Het volledige programma van het symposium is terug te vinden op de website van Windesheim, www.windesheim.nl/agenda Hier kunt u zich ook aanmelden.

Artikel delen:

Reageer