Zwolse varkenshouder beklimt Alpe d’ Huez

Zwolle – Varkenshouder Jan van den Berg uit Zwolle zet zich elke dag met hart en ziel in voor de gezondheid en welzijn van zijn dieren. Komende week laat hij de zorg voor zijn varkens voor één maal over aan een ander. Hij beklimt op 6 en 7 juni zo vaak mogelijk de Alpe d’ Huez. Dat doet hij samen met nog meer varkenshouders en toeleveranciers uit de sector. Hun doel is om 1.000.000 euro bijeen te fietsen voor onderzoek tegen kanker. Varkenshouders gunnen daarmee een ander een goed, gelukkig en gezond leven.

janberg.jpg

Varkenshouders in heel Nederland zetten zich elke dag met hart en ziel in voor de gezondheid en het welzijn van hun dieren op hun bedrijf. Komende week laten een aantal varkenshouders voor één maal de zorg voor hun varkens over aan een ander. Zij beklimmen dan, samen met in totaal 185 veehouders en toeleveranciers uit de veehouderij, op één dag, maar liefst zes maal, de Alpe d’Huez. Hun doel is om samen 1.000.000 euro aan sponsorgeld bijeen te fietsen dat besteed wordt aan onderzoek tegen kanker.

Alpe d’HuZes, fietsers beklimmen op één dag zes maal de Alpe d’Huez

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen om daarmee  een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" beklimmen deelnemers op één dag 6 keer de legendarische Alpe d’Huez. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 wordt elk jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald dat wordt aangewend voor kankeronderzoek.

BIG Challenge, veehouderij tegen kanker

Varkenshouders uit Nederland doen komende week mee aan Alpe d’HuZes. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. De BIG Challenge-fietsers maken deel uit van 7.500 fietsers die op 6 en 7 juni deelnemen aan Alpe d’HuZes: www.opgevenisgeenoptie.nl.

Big Challenge, van de varkenshouderij voor de maatschappij

Big Challenge bestaat sinds 2009 en is van de varkenshouderij. Daartoe is in 2010 de Stichting BIG Challenge opgericht. In deze stichting zijn LTO Nederland, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de Productschappen Vee, Vlees en Eieren vertegenwoordigd. Big Challenge was het initiatief van varkenshouder Herman Houweling die zelf overleed aan de gevolgen van kanker.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer