Onderzoek Windesheimstudenten in Oeganda

Zwolle – Afgelopen weekend is een aantal tweedejaarsstudenten van het Windesheim Honours College voor drie weken lang vertrokken naar Oeganda. Tijdens hun verblijf onderzoeken ze aan welke beroepsopleidingen behoefte is in Oeganda en wat er nodig is om die opleidingen daadwerkelijk op te starten. De studenten werken hiervoor ter plekke samen met de stichtingen Kinderen van Oeganda en UP4S.

Verder studeren is maar voor weinig Oegandese leerlingen weggelegd. Ze kennen daar geen mbo- of hbo-opleidingen. Een enkele geluksvogel kan naar de universiteit, maar dat is echt een uitzondering. In landen als Oeganda is er juist behoefte aan praktisch opgeleide jongeren die probleemloos kunnen instromen op de arbeidsmarkt, onder andere vanwege de hoge jeugdwerkeloosheid. Daar spelen de studenten van het Windesheim Honours College op in met dit project. Het eindresultaat is een projectvoorstel, waarmee de betrokken stichtingen direct aan de slag kunnen.

Leven leeftijdsgenoten verbeteren
Tweedejaarsstudenten van het Windesheim Honours College gaan ieder jaar naar een ontwikkelingsland om een project te doen. Zo doen ze onmisbare praktische ervaring op en tegelijkertijd verbeteren ze het leven van leeftijdsgenoten elders in de wereld.

Meer informatie
Meer informatie over het project en Windesheim Honours College is te vinden op www.windesheimhonourscollege.nl. De studenten bloggen hier wekelijks over het project.

Artikel delen:

Reageer