Dode bij steekpartij Knopenmakerstraat Stadshagen

Zwolle – Woensdagmorgen rond 11.15 uur is bij een steekpartij bij een tuin aan de Knopenmakerstraat met de Leiendekkerstraat in Stadshagen een 34-jarige inwoner uit Azerbeidzjan overleden. De verdachte, een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden. De twee mannen, die bekenden van elkaar waren en beiden een Armeense afkomst hebben, kregen om nog onduidelijke reden ruzie waarbij beiden steekwonden opliepen. De wonden van de 34-jarige man waren dusdanig dat hij eraan bezweek.

wz02.jpg

Verschillende politieauto’s, een politiemotor, politiebikers en een ambulance spoedden zich na de alarmering naar de Zwole wijk. Daar werd direct na aankomst een gedeelte van het gebied afgezet. Een man met een wit pak aan ging een woning binnen. Voor het incident werd vanuit de woning een ruzie gehoord. De verdachte persoon is met een wond aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht waar hij in de loop van woensdagmiddag werd geopereerd. De politie heeft hem daardoor nog niet kunnen horen. De toedracht van het incident is daarom nog niet duidelijk. De politie is een onderzoek gestart. Zo is de plaats delict onderzocht en heeft een buurtonderzoek plaatsgevonden.De situatie in de Zwolse wijk trok veel bekijks.

wz03.jpg

wz07.jpg

wz05.jpg

wz01.jpg

wz09.jpg

wz06.jpg

wz08.jpg

wz10.jpg

wz11.jpg

Artikel delen:
Reacties 53
 1. Lekker dan…
  Pas al aan de Thomas a Kempisstraat en nu hier weer. Het lijkt steeds gevaarlijker in de stad te worden.

  Later meer en foto’s…

  Weet eerlijk gezegd niet of ik nou echt op foto’s van een steekpartij zit te wachten.


  Maak melding

 2. Oei, wat een naar bericht!
  Foto’s zit ik inderdaad ook niet op te wachten.
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.


  Maak melding

 3. persoonlijk denk ik dat bovengenoemde foto een prima foto is en geen verdere aanvulling behoeft. Weet niet wat daar de meerwaarde van is (nieuwswaarde van is)


  Maak melding

 4. @Wallie, bekijk de andere foto’s eerst wanneer ze geplaatst zijn. De admin van WLZ staat wat mij betreft niet bekend als sensatie zoekers, zeker niet als het om foto’s gaat.
  En ze staan open voor suggestie’s van bezoekers, wanneer je iets te ver vind gaan.
  Dus wat mij betreft gewoon plaatsen.


  Maak melding

 5. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar waarom deze steekpartij nou plaats heeft gevonden. Heb dat ook nog nooit ergens gelezen n.a.v. de schietpartij bij de Brink (of ik heb het gemist).

  Neemt niet weg sterkte voor de nabestaanden van het slachtoffer.


  Maak melding

 6. waar ong in stadshagen is dit ik woon er zelf ook maar deze straat ken ik niet.maar moet niet gekker worden bah.

  sterkte


  Maak melding

 7. Dit is ongeveer de positie van de foto uit het bericht

  Straatnamen geven trouwens aardig aan waar ze liggen. In de oudere gedeeltes heb je de K en de L bij elkaar, je hebt een ander deel met letter B (vlak bij de Mastenbroekerbrug). Die ‘gele’ wijk (oudste deel) begint met P of S. De ‘grassen’ zitten aan de andere kant van de Werkerlaan ten opzichte van het deel met de K en L. En zo zit er nog heel wat meer structuur in de straatnamen.


  Maak melding

 8. ZWOLLE – Bij een steekpartij aan de Knopenmakerstraat in de Zwolse wijk Stadshagen is vanmorgen een 34-jarige inwoner uit Azerbeidzjan om het leven gekomen. Het lichaam van de man ligt nu nog in zijn eigen tuin. De verdachte van de moord is een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en hij is gewond geraakt. Volgens een politiewoordvoerder kenden de twee mannen elkaar.

  De verdachte is met een wond aan zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is om 11.15 uur dood aangetroffen in de tuin. Buren hoorden de mannen omstreeks elf uur tegen elkaar schreeuwen.

  Bron: Stentor.

  Blijkbaar kenden ze elkaar. Dus een gerichtte actie lijkt mij.
  Niet een actie uit willekeur.


  Maak melding

 9. Iedere moord is er 1 teveel, het hoe en wat vind ik zelf niet zo boeiend. Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Kunnen sommige reageerders hier stoppen met de onzinnige discussie waar deze steekpartij exact heeft plaatsgevonden?


  Maak melding

 10. heb zelf een aantal jaren terug in de leiendekkerstraat gewoond.
  is wel eens vaker politie in de straat geweest of omliggende straten. en wat je dan hoorde was dat het met drugs te maken had. dus het zal mij niks verbazen als dit er ook mee te maken heeft.
  zo zie je maar weer wat die troep kan aanrichten als het er mee temaken heeft


  Maak melding

 11. De verdachte is met een wond aan zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is om 11.15 uur dood aangetroffen in de tuin. Buren hoorden de mannen omstreeks elf uur tegen elkaar schreeuwen.

  die tijd van 11.00 uur dat de buren hun hebben horen schreeuwen klopt niets van
  om 9: 25 kwam de politie met 5 auto,s de straat in scheuren toen
  was het al leed al geschiet .


  Maak melding

 12. @ingrid, ik ga er ook vanuit dat de admi precies weet wat ze plaatsen. Heb ook niet gezegd dat de foto’s niet geplaatst moeten worden maar dat dat wat mij betreft niet hoeft. Als anderen wel behoefte hebben om die foto’s te zien vind ik dat prima. Mij lijkt dit delict ernstig genoeg en dan zegt één foto mij ook genoeg. Dan is mij de situatie wel duidelijk, daar heb ik dan niet meer foto’s voor nodig.


  Maak melding

 13. @Wallie, prima. Ik heb graag wat meer foto’s, zeker wanneer iets plaats heeft gevonden in een omgeving waar ikzelf niet bekend ben.

  Weet niet wat daar de meerwaarde van is (nieuwswaarde van is)

  Jij geeft aan die niet te zien, ik dus wel.


  Maak melding

 14. @s:

  Je horloge of klokken staan 100% zeker NIET goed. Ik kwam 11.15uur thuis om te lunchen en toen kwam de eerste politieauto, die je op de foto’s zien met de achterklep open, door onze straat scheuren (Drapenierlaan). Ook zoiets want als er in dat gedeelte iets gebeurd rijden ze via onze straat ONWIJS om. Nog geen 5minuten later kwam dat polo’tje met de motoragent erachter op exact dezelfde manier voorbij rijden.

  De eerste ambulance stond eral en de 2e waar de 43-jarige man in getilt werd kwam niet veel later aan. Die 43-jarige man had zijn bruine tas en zijn bruine schoudertasje onder het bloed zitten, zelf sprak hij geen woord Nederlands, Engels of Duits, lopen op zijn eigen benen kon hij ook niet. Vieze ouwe kerel leek wel 55jaar. Doe ambulance broeder was pistoff. Ik had zelf nog 2 simpele foto’s, kan ze alleen niet vanaf de tel uploaden

  Nogmaals @s, controleer al je klokken eens.

  Dat dit moet gebeuren en een goede stad, waar gaat het heen? Zo bouw je wel een goede naam op.  Maak melding

 15. @ Freek, hij woonde (hijs er dus inmiddels niet meer) aan de knopenmakerstraat maar zijn afkomst is van Azerbeidzjan.  Maak melding

 16. De leiendekker en de bijbehorende straten
  zijn vanaf t begin al straten waar geregeld politie
  was. Ook ivm drugs maar ook het gezinsvervangend
  huis op de hoek was vaak wat aan de hand.
  Maar dat dit moest gebeuren walgelijk!! En dat ook
  Nog bijna op een tijdstip wanneer de kids pauze hebben.


  Maak melding

 17. nou nou het zal vast wel met drugs te maken hebben.
  anders is het zin loos of diegene is rijp voor het pieterbaan centrum.
  sterkte voor de na bestaande.


  Maak melding

 18. Met beide heren ben ik goed bekend. Met drugs of andere criminele zaken heeft het niets van doen. Dat de ene behandeling nodig heeft is al heel lang bekend maar dit werd hem tot heden ontzegd.
  Persoonlijk ben ik behoorlijk geraakt, temeer nu dit mogelijk door behandeling voorkomen had kunnen worden. Gemeente Zwolle kan de hand in eigen boezem steken!


  Maak melding

 19. Behandeling en Gemeente Zwolle en hand in eigen boezem steken dat rijm ik even niet met elkaar. Wie had volgens jou al lang behandeling nodig dan? De man zonder vaste woon en verblijf adres?


  Maak melding

 20. In detail treden mag ik hier niet. De gem Zwolle besloot geen zorgplicht te hebben voor de man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Dat heeft mogelijk het leven gekost van een man voor wie de gem Zwolle wel de zorgplicht had.


  Maak melding

 21. Ik ga even kort door de bocht, en meld dat alvast opdat ik hoop dat iemand mij iets kan uitleggen..

  Waarom wordt er bij dit soort incidenten zo vaak gewezen naar hulpverlenende instanties, en daarmee het uitblijven van de juiste hulp. Had dit incident voorkomen kunnen worden?
  Als er al hulp geboden was, en dit incident had zich alsnog voorgedaan… had dan dit incident voorkomen kunnen worden? Wordt er dan geroepen dat er niet de juiste hulp is ingezet?

  Wat is in dit geval zorgplicht, en hoe ver strekt dit?
  Ik heb de vraag, weet iemand het antwoord?

  Zeer, zeer triest bovenal.


  Maak melding

 22. @Wampie, wat versta jij onder zorgplicht? Weet je zeker dat iemand zonder vaste woon- en verblijfplaats dit ook wilde, zorg ontvangen.

  Begrijp me goed dit is geen (voor) oordeel op wat jij hier verteld. Meer interesse in hoe dingen gaan.


  Maak melding

 23. Dat de ene behandeling nodig heeft is al heel lang bekend maar dit werd hem tot heden ontzegd.
  Persoonlijk ben ik behoorlijk geraakt, temeer nu dit mogelijk door behandeling voorkomen had kunnen worden. Gemeente Zwolle kan de hand in eigen boezem steken!

  Tuurlijk, het is de schuld van de gemeente! >:(

  Ben het helemaal met Nathalie eens.

  Mag ik overigens wel even opmerken, dat ik vind dat er over het algemeen netjes gereageerd wordt?


  Maak melding

 24. nathalie toch wil ik even reageren op zorgplicht.als een persoon een gevaar is voor de samenleving is toch de gemeente verplicht deze persoon in behandeling tenemen ook als hij niet wil.dit persoon stond er zeker bekend voor om dwangmatig in behandeling teworden genomen dit blijkt nu wel na zo,n triest iets.een groet


  Maak melding

 25. @kennis ja zeker is de naam van het slachtoffer bekend evenals de naam van de verdachte. Maar om dit op dit forum bekend te maken lijkt me erg ongepast.


  Maak melding

 26. De man zonder vaste woon- en verblijfplaats heeft er niet voor gekozen dakloos te zijn. Hij heeft geschreeuwd om hulp. Ook ikzelf en de mensen om de betrokkenen heen hebben zich afgevraagd of ze misschien door anders te handelen dit drama hadden kunnen voorkomen.
  Zelf ben ik niet opgeleid om psychische ziekten te herkennen en hoe je daarmee kunt omgaan. Wij hebben er alles aan gedaan om behandeling voor de verdachte te realiseren en kregen overal een keiharde NEE te horen. Het doet ontzettend pijn iemand te verliezen als je denkt dat het mogelijk voorkomen had kunnen komen.


  Maak melding

 27. @Wampie,dit is inderdaad in en in triest. Als hij inderdaad ook zelf vroeg om hulp. Waar gaat dit dan in godsnaam mis?
  Met dit als triest gevolg. En nu gevangenis straf misschien met tbs. Maar behandeling vindt pas plaats na de gevangenisstraf. Met gevolg dat deze man, zonder (psychische) hulp eerst in voorarrest zit, en dan waarschijnlijk in een PI terecht komt waar deze hulp niet geboden kan/zal worden.


  Maak melding

 28. Wampie, wat zul jij je machteloos hebben gevoeld. Alle respect dat het lot van die meneer je niet onverschillig liet en dat je je best hebt gedaan om hulp te vinden. Helaas zonder succes. Sterkte want dit zal moeilijk te verteren zijn.


  Maak melding

 29. Dank jullie wel.
  Men laat doorschemeren dat de verdachte mogelijk zo’n acht jaar gaat zitten. En naar alle waarschijnlijkheid zal meneer daarna opnieuw dakloos, hulpbehoevend en onbehandeld blijven…


  Maak melding

 30. Daar komt eerst nog een rechter aan te pas, Wampie. Ik neem aan dat deze de situatie van meneer en de omstandigheden rondom te ruzie zal meewegen in het vonnis.


  Maak melding

 31. Ingrid, ons medische systeem lijkt tegenwoordig zo in elkaar te zitten dat het voor mensen zonder woon- of verblijlfplaats (en zeker voor mensen zonder papieren) nagenoeg onmogelijk is om specialistische hulp te krijgen.
  Misschien iets voor de politiek om daar nog eens naar te kijken.  Maak melding

 32. @bernard, ik denk dat de medische zorg eens wat beter moet luisteren, naar de mensen die het dichst bij de mens die in nood is staan. En dan maakt het wat mij betreft niet uit of het iemand is die dakloos of gewoon een huis heeft. De specialisten zijn niet altijd diegene die gelijk hebben.


  Maak melding

 33. Vreemd, Grondwet

  Artikel 1: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Massamoordenaars krijgen wel, zo snel mogelijk, medische bijstand. Psychische zorg is anno 2012 (door onbegrijpelijk CDA-VVD beleid) voor sommigen te duur geworden: dan maar niet. Hoop niet dat dit geval er mee te maken heeft.


  Maak melding

 34. Ik denk niet dat we de medici kunnen verwijten dat ze niet willen behandelen. Het zijn bestuur etc die bepalen of er behandeld wordt. En ja, geld speelt een voorname rol, wie is er verantwoordelijk…  Maak melding

Reageer