Deltion lanceert productiehuis DockD

Zwolle – Het Zwolse Deltion College heeft dinsdag 29 mei jl. een productiehuis voor Muziektheater gelanceerd. De officiële plechtigheid vond plaats bij Odeon de Spiegel Theaters in Zwolle. Het nieuwe productiehuis heet DockD, wat staat voor het verbinden van mensen en talenten.

DockD maakt onderdeel uit van de driejarige mbo-opleiding Muziektheater van het Deltion College. Vanaf komend schooljaar vormt het meedraaien in regionale en landelijke producties, de basis van deze niveau-4 opleiding. Het productiehuis wordt vormgegeven in samenwerking met Gina Maria, directeur van de Nederlandse Jeugd Musical School, producent Gerard Cornelisse, schrijver Dick van den Heuvel en componist Fons Merkies. Tijdens de lancering werd het belang van het productiehuis onderschreven door Bert Beun, voorzitter College van Bestuur aan het Deltion College, Jan Nabers, hoofd van de afdeling Ruimte en Economie bij de gemeente Zwolle en Ingrid Heijen, Ambassadeur Bedrijven bij de Rabobank IJsseldelta.

Bert Beun: “Het verbinden staat centraal. Door gebruik te maken van elkaars kennis en kapitaal, is het mogelijk om een arbeidsmarktrelevante mbo+ opleiding op kwalitatief hoogwaardig niveau aan te bieden.” Jan Nabers daagt de initiatiefnemers daarbij uit om de verbinding te zoeken met bestaande regionale-, landelijke- en wellicht Internationale initiatieven. De bijeenkomst werd muzikaal ondersteund door studenten van de opleiding Artiest/Musical onder leiding van zangeres Andrea Schuttevaer en pianist Robin Eenkhoorn. Zij gaven de bezoekers een voorproefje op de musical De Sneeuwkoningin, met Joke de Kruijf in de hoofdrol. De Sneeuwkoningin is vanaf november 2012 in diverse Nederlandse theaters de bewonderen en vormt de eerste productie van het productiehuis DockD.

Jongeren die zich nog niet ingeschreven hebben voor een mbo-opleiding en geïnteresseerd zijn in de opleiding Muziektheater, kunnen zich nog aanmelden voor de audities. De audities vinden 9 juni a.s. plaats bij Deltion. Tijdens de audities vindt er een strenge selectie plaats. Gina Maria: “Door de studenten aan de poort al goed te selecteren, weten we zeker dat we jongeren met toekomstperspectief opleiden.” Aanmelden voor de opleiding en audities kan via ssc@deltion.nl of 038-850-3000. Maandag 4 juni a.s. vindt er van 18.00 tot 21.00 uur een informatieavond plaats op de campus van het Deltion, Mozartlaan 15 in Zwolle. Tijdens deze avond kunnen jongeren en volwassenen informatie en advies inwinnen over de opleiding Muziektheater of een andere mbo-opleiding, cursus of training van het Deltion. Het complete opleidingsaanbod staat op www.deltion.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De nieuwe mbo-musicalopleiding van het Deltion College in Zwolle gaat niet van start. Amper zes weken na de presentatie van de plannen, blijkt dat er grote financiële risico’s aan de opleiding verbonden zijn.

    Het Zwolse productiehuis Gina Maria, waarmee het Deltion College samenwerkt, krijgt de financiering van de musical “De Sneeuwkoningin” niet rond. In deze musicalproductie zouden leerlingen praktijkstage lopen en ervaring opdoen met professionele acteurs. Er zijn onvoldoende externe financiers en het Deltion was niet bereid om een voorfinanciering van 80.000 Euro op tafel te leggen. Reden om de start van de nieuwe musicalopleiding af te blazen. De leerlingen die zich al hadden aangemeld zijn voor een deel doorverwezen naar de “Song and Dance” opleiding van Landstede.

    TV Twente


    Maak melding

Reageer