Schoolkoor maakt ruimteclip voor Andre Kuipers

Zwolle – Woensdagochtend werden op het Deltion College opnames gemaakt van het schoolkoor van openbare basisschool De Octopus. Eén van de nummers wordt als speciale ruimteclip opgenomen voor Andre Kuipers en dit nummer wordt ook naar hem opgestuurd.

Onlangs zong het schoolkoor voor een enthousiast publiek in Science Center NEMO de sterren van de hemel. Het koor kwam naar Amsterdam om het landelijke ruimtevaartproject DELTA feestelijk af te sluiten. Het kinderkoor, 27 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8, trad eerder op in het Europees Parlement in Straatsburg en in de Tweede Kamer. Op de website van de school – www.obsdeoctopus.nl staan de ruimtevaartliedjes die het koor inzong tijdens het ruimtevaartproject.

Op basisschool de Octopus wordt veel gezongen.

Elke week zingen de kinderen op maandagochtend bij de weekopening. Van liedjes in allerlei talen (Afrikaans, Engels, Duits) tot prachtige meerstemmige stukken. Geen wonder dat bij de oprichting van het schoolkoor drie jaar geleden, meer dan 80 kinderen auditie deden. Dit jaar bestaat het Octopus schoolkoor uit 27 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Elke maandag na schooltijd oefent het koor onder leiding van leerkracht Annette Riemersma.

Artikel delen:

Reageer