Opening Kookplein ‘smaakmakers van Zwolle’

Zwolle – Bestuursvoorzitters Marjanne Sint van de Isala klinieken en Wim Rave van Driezorg hebben woensdagmorgen Kookplein ‘smaakmakers van Zwolle’ geopend. De keukens van Driezorg en Isala klinieken in Zwolle zijn afgelopen jaar onder deze nieuwe naam samengegaan in een nieuwe keukenvoorziening. De nieuwe keuken levert maaltijden aan Isala klinieken, Driezorg en enkele andere zorginstellingen in Zwolle en regio. De onderneming is gevestigd in het huidige pand van de voormalige assemblagekeuken van de Isala klinieken te Zwolle.
Door bundeling van krachten willen Driezorg en Isala nauw aan blijven sluiten bij de veranderende wensen van klanten ten aanzien van voeding. De samenwerking heeft verder ten doel de efficiency te verbeteren en de flexibiliteit te verhogen. Vanaf oktober 2010 is de leiding van de Voedingsdienst van Driezorg en de keuken La Gourmande van de Isala klinieken al onder gemeenschappelijk management gebracht. Sinds juli 2011 zijn Driezorg en Isala gezamenlijk eigenaar van Kookplein. Het personeel van Driezorg en Isala is hiermee ook over gegaan naar deze nieuwe organisatie.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de verbouwing en uitbreiding van de bestaande keukenvoorziening op locatie Marslanden. De nieuwe keuken is een moderne goed uitgeruste keukenvoorziening, waarmee op de veranderende klantwens kan worden ingespeeld. Dagelijks worden er 1700 maaltijden bereid. Naast geportioneerde maaltijden, verse rauwkost en toetjes zal deze keuken ook koelverse maaltijden gaan leveren aan het nieuwe ziekenhuis van de Isala klinieken.
Het duurzame karakter van de keuken blijft van kracht. In enkele bedrijfsprocessen zijn milieubesparende aspecten geïntegreerd zoals het recyclen van groen en grijs afval.
Artikel delen:

Reageer