Bijlage over Stadshagen in De Peperbus

Van de bouwvakker die letterlijk de wijk maakt, tot de bewoners die het dagelijks leven in de wijk vormgeven. Een divers gezelschap bewoners van Stadshagen geeft gezicht aan de wijk in de extra bijlage die op 30 mei bij de krant de Peperbus verschijnt. Studenten Journalistiek maakten de bijlage in het kader van de lustrumviering van de Christelijke Hogeschool Windesheim.

Wat vinden de bewoners van hun wijk? De studenten tekenden hun verhalen op. Naast een reeks portretten, vinden lezers ook feiten en cijfers over de Vinex-wijk. Speciaal voor deze gelegenheid voerde het hoofd van de wijkbibliotheek, Ineke van Oort, de hoofdredactie over de krant. Zo is de krant niet alleen voor, maar ook door inwoners van Stadshagen gemaakt. Voor derdejaars studenten Journalistiek van de School of Media van Windesheim is de bibliotheekvestiging in Stadshagen sinds enige maanden de uitvalsbasis voor hun praktijkgerichte onderwijs. Ze bedrijven civiele journalistiek. Dat betekent dat de agenda van de burger een hoofdrol speelt bij de nieuwsselectie.

Inwoners van de wijk hebben het werk van de studenten inmiddels leren kennen via de website zwolsnieuws.nl.

Dankzij de belangenloze medewerking van de Peperbus verschijnt de bijlage in heel Zwolle. Het thema van de krant sluit aan op het motto van het Windesheimlustrum: ‘Voor Zwolle, door Zwolle’. De hogeschool wil daarmee de maatschappelijke rol, die ze speelt in de regio, accentueren.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Inwoners van de wijk hebben het werk van de studenten inmiddels leren kennen via de website zwolsnieuws.nl.

  Eeeehm niet om het ?©?©n of ander, maar ik hoor nu pas voor het eerst van deze site… Waar had ik dit kunnen horen dan?
  =======
  Zo bekend is deze website van de studenten inderdaad niet.
  Daarbij rouleren de studenten om de zoveel maanden en ligt de site in de vakanties stil.
  Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 2. Ken zwolsnieuws ook al 2 jaar. Heb er echter nog nooit wat interessants, verfrissends of actueels op gelezen. Terwijl ik op een foto in de Vinexpres (geloof ik) toch een hele batterij studentjes in onze bieb aan de site zag werken. 😮


  ⚠️ Meld

Reageer