Deltion College zet graffiti positief in tegen gekladder

Zwolle – Op woensdagmiddag namen vier studenten van het Deltion College de spuitbus in de hand om vier Graffitschilderijen te maken. Onder leiding van Graffiti-expert Stefan Alberts van bureau ‘Klaver5’ leerden de jongeren in twee workshops graffitikunst te maken. Centraal in de workshops stond graffiti op een positieve manier gebruiken, geen gekladder of vandalisme. Het uiteindelijke resultaat komt te hangen in het Deltion gebouw om te laten zien dat graffiti ook mooi kan zijn.

30-05-2012_workshop_graffiti_deltion_02.jpg

Bij graffiti denk je vooral aan het geklad op muren, bruggen en afvalbakken. Helaas is er ook binnen Deltion wel eens geklad op banken. Graffiti kan daarnaast ook in een mooie kunstvorm zijn. Deltion wilde dit graag aan haar studenten laten zien. Naast het laten ervaren hoe je graffiti positief kunt inzetten, worden enkele openbare ruimtes binnen Deltion met daarin veel blinde muren opgefleurd met graffitikunst op canvasdoeken van 1,20 meter bij 3 meter. Hiermee sla je twee vliegen in één klap.

30-05-2012_workshop_graffiti_deltion_04.jpg

30-05-2012_workshop_graffiti_deltion_03.jpg

30-05-2012_workshop_graffiti_deltion_01.jpg

Door middel van een oproep konden studenten zich aanmelden voor twee graffitiworkshops. In de eerste workshop kregen de studenten van Stefan Alberts uitleg over de verschillende soorten graffiti en over de te gebruiken materialen. Op woensdag gingen de vier studenten buiten voor de hoofdingang aan de slag met hun graffitikunstwerk. Normaal ‘werken’ graffitispuiters niet graag met publiek, maar deze studenten konden publiek wel waarderen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ja, hier ben ik dus ook helemaal voor!
    Ik vrees, dat je hier op weinig reactie van vandalen en hun supporters kunt rekenen Observer!


    Maak melding

Reageer