Gevolgen kleine brand Jozefkerk nog zichtbaar

Zwolle – Na de brand van een paar scootmobielen in de Jozefkerk aan de Assendorperstraat wordt er nog altijd gewerkt aan herstel van de hal en de omgeving daarvan in het appartementencomplex. Medewerkers van het bedrijf Belfor werken hard aan de renovatie van het pand.

30-05-2012_schoonmaakoverlast_in_jozefkerk_01.jpg

Het bedrijf Belfor (Nederland) Bv uit Rotterdam gebruikt de SRF techniek ( Scoot Removal Film). Deze techniek bindt rook en roet zodat deze stoffen uit alle onderdelen van rookschade worden getrokken. Bijvoorbeeld de beelden in de kerk, het mariakapelletje, beton, de stenen en de voegen in de kerk. Door de brand is een hoge concentratie vocht ontstaan in de kerk. De vochtconcentratie was ongeveer 85-90 %. Deze moet teruggebracht worden tot ongeveer 50%. Daarom hebben we in de kerk op de steigers een tent gemonteerd. Hierop staan een aantal blowers die koele lucht in die tent blazen en zo een klimaatverbetering verzorgen.

30-05-2012_schoonmaakoverlast_in_jozefkerk_02.jpg

30-05-2012_schoonmaakoverlast_in_jozefkerk_03.jpg

30-05-2012_schoonmaakoverlast_in_jozefkerk_04.jpg

Door minder licht ’s avonds is het soms net een spookhuis. Door alle werkzaamheden liggen ongelukken op de loer. Zoveel mogelijk proberen we dit te voorkomen. Bijvoorbeeld doordat enkele medebewoners meedachten over de veiligheid en met een rollator door de kerkpaden hebben gelopen en alle onveilige stukken hebben aangepast.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. weliswaar is de brand veroorzaakt door scoot(mobielen), maar wat verwijderd wordt is toch echt soot (roet). Ik denk ook niet dat die scoots blijven plakken 😉


  Maak melding

 2. Nu ze toch bezig zijn, laten ze dan ook eens een fatsoenlijk hok maken waar die mensen kunnen zitten om koffie te drinken, bingo te houden en andere activiteiten. Tot nu toe hebben ze in die koude kerk moeten zitten met tentdoek en straalkacheltjes om het een beetje warm te krijgen ’s winters. En dan nog zitten ze met de jassen aan. Schandalig vindt ik het!! Bouwvereniging en gemeente doe hier eens iets aan!!!!


  Maak melding

 3. Ik zal het nog sterker vertellen door die brand Gaan alle activiteiten niet meer door. Mijn moeder is er pas komen wonen en ze verheugde zich erop om aan de activiteiten mee te doen. Maar helaas door de brand is Alles verboden geworden. Ik vind het goed balen. De mensen blijven nu binnen. Hebben geen contact meer met elkaar. De mevrouw die het altijd organiseerde stond te huilen op de gang. Zielig voor de mensen.


  Maak melding

 4. verschikkelijk heb daar een kennis wonenhoe is het mogelijk voor de oudere mensen hoop dat het gauw weer goed komt


  Maak melding

Reageer