Hip Hop Hard en Lange Frans in Hedon

Zwolle – Vrijdag 8 juni staat poppodium Hedon boordevol met lyrische artiesten. De avond wordt afgetrapt met de halve finale van Hip Hop Hard waarin de 9 beste hip hop acts strijden om een finale plaats in de strijd voor de titel beste hip hop act van oost Nederland. De grote afsluiter is Lange Frans welke met zijn nieuwe album Levenslied een nieuwe weg in slaat door middel van hip hop met andere genres te combineren.

Lange Frans heeft met Levenslied flink geëxperimenteerd met andere muziek stijlen. Zoals de ras-amsterdammer het zelf noemt ‘ik ben pop en ik denk hiphop’. Dat, samen met de overweldigende samenwerkingsverbanden met diverse Nederlandse artiesten uit verschillende genre-nesten, maakt Lange Frans meer hiphop dan je denkt. Juist de originaliteit van het flirten met country, ska en het experimenteren met Hollandse muziek staat garant voor een ijzersterk optreden.

HIP HOP HARD
Hip Hop Hard is de grootste livecompetitie van Oost-Nederland. In zes steden in Gelderland en Overijssel worden voorrondes gehouden, met ruimte voor rappers, zangers, DJ’s, bands en producers. Uit de vele inschrijvingen zijn er per stad een aantal zeer sterke acts gekozen.

Zwolle wordt bijvoorbeeld vertegenwoordigt door De alliantie, Loodzwaar en de Pioniers. Voor Deventer zijn het Flow&Co, DHthe3rd en Purp&Jay die voor de stad uitkomen. Tot slot wordt Twente vertegenwoordigd door SkunkFunk, Danny van der Lugt en Spokey. Van deze negen acts zullen er slechts drie doorgaan naar de finale op het Hip Hop Hard festival in het Hengelose poppodium Metropool.

LANGE FRANS / HIP HOP HARD – HALVE FINALE
Line-up Hip Hop Hard: DE ALLIANTIE / LOODZWAAR / DE PIONIERS / FLOW&CO / DHTHE3RD / PURP&JAY / SKUNKFUNK / DANNY VAN DER LUGT / SPOKEY

Locatie: Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer: Vrijdag 8 juni

Open: 20:00 uur

Aanvang: 19:30 uur

Entree: € 6,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer