Maarten Faas nieuwe voorzitter van bestuur Ambelt

Zwolle – Per 1 juni 2012 vervult de heer drs. M(aarten) Faas het voorzitterschap van het College van Bestuur van de Ambelt. De huidige voorzitter van het College van bestuur, de heer drs. F(rits) Prins (63), beëindigt op 1 juni a.s. het voorzitterschap (pensionering). Het huidig driehoofdige College van Bestuur gaat verder als tweehoofdig College van Bestuur bestaande uit M(aarten) Faas en J(olida) Spekreijse, met M(aarten) Faas als voorzitter.

M(aarten) Faas (54) heeft een arbeidsverleden in de jeugdzorg en het speciaal onderwijs. Sinds 1 augustus 2011 is hij lid van het College van Bestuur van de Ambelt. Daarvoor was hij interim directeur van het Regionaal Expertise Centrum ’t Gooi – Utrecht – West Veluwe cluster 4. Daarvoor was hij bestuurder van de Leo Stichting Groep.  Maarten Faas heeft diverse publicaties op zijn naam staan. J(olida) Spekreijse (52) is sinds 1 augustus 2010 lid van het College van Bestuur van de Ambelt. Zij beheert o.a. de portefeuille bedrijfsvoering. Zij heeft een arbeidsverleden in het (speciaal) onderwijs, bij gemeenten en in de kinderopvang.

De Ambelt

De Ambelt is een organisatie voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, met omstreeks 900 medewerkers. Missie:

‘De Ambelt biedt kinderen en jeugdigen met psychiatrische en/of gedragsproblemen onderwijs en begeleiding, gericht op het verwerven van dié competenties, die hen in staat stellen als volwaardige deelnemers zo zelfstandig mogelijk aan het maatschappelijk handelen deel te nemen.’

De Ambelt heeft ruim twintig vestigingen in acht verschillende gemeenten in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Het centrum verzorgt niet alleen onderwijs voor de leerlingen van de eigen scholen, maar begeleidt ook door middel van ambulante dienstverlening kinderen en jeugdigen in het regulier basis, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

De Ambelt Academie biedt kortdurende praktisch gerichte opleidingen voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs. Op die manier kunnen zij hun vaardigheden om met leerlingen met speciale onderwijsbehoeften om te gaan, verder uitbreiden. Er zijn twee cursusplaatsen: Zwolle en Apeldoorn.

Ambelt Diagnostiek maakt het mogelijk om zonder wachttijden snel een diagnose te laten vaststellen of een screening te laten uitvoeren.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. @Admin: waarom staan die haakjes rond de gedeelten van de voornamen hier? Ik zou zeggen: weghalen òf dat hele deel aan elkaar plakken zonder de haakjes… Dit leest heel irritant!


    Maak melding

Reageer