Alles of niets voor vv Berkum

Zwolle – Op zaterdag 2 juni speelt Berkum uit bij Ter Leede de tweede halve finale in de play-offs om een plek in de Topklasse. Omdat Berkum de thuiswedstrijd eerder deze week met 1-2 heeft verloren moeten de Zwollenaren het duel in Sassenheim met duidelijke cijfers winnen om zich te verzekeren van de finale van deze nacompetitie.

“We gaan daar met positieve verwachtingen naar toe, want ik vond dat wij afgelopen dinsdag tegen Ter Leede de betere mogelijkheden hebben gehad,” stelt Berkum-coach Roeland ten Berge. “We zullen opnieuw meer kansen moeten creëren en ze nu ook benutten. Sommige spelers van Ter Leede leken na de eerste wedstrijd te denken dat ze er al zijn, maar bij ons leeft het gevoel dat het nog steeds wel te doen is om door te komen en we gaan dus vol overtuiging die kant op.

De Zwolse trainer trekt daarbij een parallel met de uitwedstrijd tegen ACV van afgelopen zaterdag, waar Berkum met de overwinning aan de haal ging en zich zo plaatste voor de halve finales van de play-offs. “Ook daar moesten we winnen. We zijn daar goed mee omgegaan en hebben ons niet druk gemaakt om die wetenschap,” aldus Ten Berge, die al eerder over zijn ploeg opmerkte dat Berkum vaak het beste presteert in wedstrijden waar echt wat op het spel staat en het team onder druk staat. Gezien het resultaat van de eerste halve finale verwacht hij overigens wel dat Ter Leede zich zal ingraven en Berkum het spel zal moeten maken. “We hebben eerder laten zien dat we dat kunnen.”

Ter Leede heeft zaterdag aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van een plek in de finale van de play-offs, die een week later op neutraal terrein zal worden gespeeld. Bij een overwinning voor Berkum met 0-1 of 1-2 volgt een verlenging van twee keer 15 minuten. Bij een ruimere winst voor Berkum gaan de Zwollenaren door.

De beslissende tweede halve finale in de play-offs tussen Ter Leede en Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Roodemolen aan de Roodemolenweg 10 in Sassenheim, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Artikel delen: