Proef samengaan postkamers gemeente Zwolle en Wezo

Zwolle –  Bijdragen aan efficiëntere en duurzamere postbezorging in de stad, dat is één van de uitgangspunten voor gemeente Zwolle, Cycloon en Wezo Business Post om de postkamer van de gemeente en de regionale activiteiten van de twee postbedrijven als pilot samen te voegen. Vanaf 1 juni 2012 worden de poststromen van de gemeente en van Wezo Business Post verzorgd vanuit Business Post Zwolle.

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_04.jpg

Vanuit de gemeente gaan drie medewerkers van de postkamer hun werkzaamheden uitvoeren aan de Floresstraat 9, de nieuwe vestiging van Business Post Zwolle, de naam van het nieuwe postbedrijf. “Het samengaan van de postactiviteiten is goed voor de werkgelegenheid. Hiermee kunnen we de detachering vanuit Wezo fors toe laten nemen,” aldus wethouder Filip van As. Met deze groepsdetachering van circa 40 medewerkers brengt Wezo opnieuw medewerkers onder bij regionale werkgevers. Het bedrijf heeft als doel in 2012 het aantal extern werkzame medewerkers met een derde te laten groeien. “Naast de post van de gemeente Zwolle, verzorgden wij ook de post van de gemeente Dalfsen en een aantal Zwolse ondernemingen“, aldus Ward Verkuylen, directeur Wezo. “Door de komende maanden de post van andere bedrijven en instellingen uit de regio toe te voegen aan deze nieuwe samenwerking met Cycloon Post, zal het aantal Wezo-collega’s dat buiten de Wezo-deur werkt nog verder toenemen. En daar zijn zij en ik erg blij mee.”

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_01.jpg

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_03.jpg

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_02.jpg

Samenwerking

“Cyloon Fietskoeriers is de afgelopen jaren druk bezig geweest om zijn dienstenpakket uit te breiden. Postverzending voor onze klanten is een van deze nieuwe diensten”, aldus Eddy te Rietstap, directeur/eigenaar Business Post Zwolle. “Omdat deze dienst zo goed aanslaat hebben wij ervoor gekozen om Cycloon Post op te richten en de samenwerking te zoeken met Wezo Business Post. Met de pilot willen wij laten zien dat een postbedrijf met een commerciële kop met daaronder onder andere postkameractiviteiten prima kan worden uitgevoerd door de medewerkers van de gemeente Zwolle en een postsorteer en bezorgafdeling uitgevoerd door wsw- medewerkers.”

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.