Man gepakt voor berovingen na gay-chat

Zwolle – Dinsdag 29 mei jl. is een 25-jarige Zwollenaar aangehouden voor beroving na chatcontacten met zijn homoseksuele slachtoffers.

De afgelopen maanden zijn vijf mannen in Kampen, Steenwijk en Zwolle het slachtoffer geworden van beroving, op de plaats van afspraak, die zij via www.bullchat.nl met een verondersteld contactpersoon hadden gemaakt. Deze site is een gay-chatsite, waarmee homoseksuele contacten worden gelegd. Na enkele contacten via de site kwam een persoonlijk contact tot stand. Bij de persoonlijke ontmoeting werd eerst geld van het slachtoffer geëist en met geweld gedreigd wanneer die daar niet aan zou voldoen.

In de meeste gevallen werd geld afgegeven en ging hij er op een onbekende wijze vandoor. In één geval was er sprake van dat het slachtoffer door twee mannen werd benaderd. In een ander geval kwam de overvaller bij een slachtoffer aan de deur, waarna deze meteen werd mishandeld. Nadat hij geld had afgegeven vertrok zijn belager weer.

Graag wil de politie in contact komen met mensen die ook slachtoffer zijn geworden via deze of een andere chatsite maar daar, uit gêne of andere moverende redenen, geen melding of aangifte van gedaan hebben of durfden doen.

In het belang van haar onderzoek wil de politie over zoveel mogelijk relevante informatie beschikken. Om nog een beter inzicht te krijgen en mogelijk andere slachtoffers over de streep te trekken om alsnog contact te leggen met de politie, reikt het homonetwerk ‘Roze in Blauw’ van Politie IJsselland de helpende hand. Naast een telefonisch contact via 0900-8844 kan homonetwerk@ijsselland.politie.nl worden geraadpleegd. Anonieme informatie kan worden verstrekt via 0800-7000.

Ook het COC van Zwolle en omstreken biedt hulp en informatie aan slachtoffers.

Artikel delen:

Reageer