Afsluiting N 331 tussen Hasselt en Zwartsluis

Zwolle – De provincie Overijssel gaat de hoofdrijbaan van de provinciale weg N 331 tussen Hasselt (vanaf de Vaartweg) en Zwartsluis (tot aan de Grote Kranenweerd) afsluiten voor het doorgaande verkeer van maandag 11 juni tot en met zaterdag 14 juli. Daarnaast gaat zij de hoofdrijbaan van de N 331 tussen de rotondes in de Rondweg Zwartsluis afsluiten voor het doorgaande verkeer maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli. De genoemde data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het doorgaande verkeer voor het gedeelte Hasselt (vanaf de Vaartweg) – Zwartsluis (tot aan de Grote Kranenweerd) wordt omgeleid van Hasselt via Zwolle en Meppel naar Zwartsluis en andersom (via de N 377, de A 28 en de N 375). Het doorgaande verkeer voor het gedeelte tussen de rotondes in de Rondweg wordt omgeleid via Vollenhove en Blauwe Hand naar Zwartsluis (via de N 331, de N 762 en de N 334) en andersom. De omleiding wordt met borden aangegeven en gaat via gelijkwaardige provinciale- en Rijkswegen om extra belasting van gemeentelijke wegen te voorkomen.

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen in Overijssel. De afsluiting van de N 331 is nodig om werkzaamheden aan de weg snel en veilig te laten plaatsvinden. Het gaat om het aanbrengen van asfalt, het aanbrengen van bermverharding, het aanpassen van inritten en het aanbrengen van nieuwe strepen op de weg. In de bebouwde kom van Zwartsluis worden rood asfalt en nieuwe lijnen aangebracht bij kruisingen van zijwegen met fietspaden om de verkeersveiligheid te vergroten.

Kijk voor verdere informatie over de wegwerkzaamheden en de omleidingsroute op www.bereikbaar.overijssel.nl.

Artikel delen:

Reageer