Benefietavond voor ouderen Vier het Leven

Zwolle – Op woensdagavond 6 juni wordt het park Paleis Soestdijk exclusief toegankelijk gemaakt voor 1000 ouderen, waarvan 15 ouderen en 4 vrijwilligers uit de regio Zwolle. Hiermee biedt stichting Vier het Leven in samenwerking met het gezelschap De Utrechtse Spelen deze mensen de kans om de bijzondere Opera Orfeo ed Euridice in de tuinen van Paleis Soestdijk te bezoeken.

De ouderen genieten samen met vrijwilligers die de begeleiding verzorgen, van een bijzondere avond uit. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers en de financiële steun van diverse partners wordt deze benefiet avond mogelijk gemaakt. Sinds de start in 2008 organiseert Vier het Leven theater- en concertbezoeken voor ouderen in de regio Zwolle die dit niet meer zelfstandig kunnen. ‘Wij nemen de drempels weg die ouderen tegenhoudt om uit te gaan. Het animo is overweldigend. Momenteel krijgen jaarlijks meer dan 175 ouderen uit de regio de mogelijkheid om weer mee te doen. Gewoon, door samen uit te gaan en samen te genieten. En dat is goed nieuws. Want meedoen is meetellen!’ Aldus Ellen Kohrman, coördinator van de regio Zwolle, voor Vier het Leven. Veel Nederlanders verliezen vanwege hun leeftijd het contact met anderen, met de samenleving. Vier het Leven maakt zich sterk om deze verbinding te herstellen. Dit doet de stichting door ouderen weer in contact te brengen met ELKAAR en met ACTIVITEITEN die het leven de moeite waard maken. “De opera Orfeo ed Euridice is een warm pleidooi voor de kracht en noodzaak van de liefde en de kunsten, en daarmee voor het welzijn van de samenleving. Daarom vind ik deze benefietavond zo belangrijk: ook deze kwetsbare groep maakt deel uit van onze samenleving”,aldus Jos Thie, regisseur en artistiek leider van De Utrechtse Spelen.

Partners De benefietavond op 6 juni wordt mogelijk gemaakt door de werknemers van De Utrechtse Spelen en de vrijwilligers van Stichting Vier het Leven. Daarnaast zijn er financiële bijdragen gedaan door diverse fondsen en bedrijven zoals: De Generaal, M.C. Escher Foundation, ASR-Foundation, Albron Creations, Rijksgebouwendienst, Gemeente Baarn, K.F. Heinfonds, Sluyterman van Loofonds, Janivo Stichting, Elizabeth Mathildefonds en Rabobank Soest Baarn Eemnes. De deelnemende ouderen betalen € 39,50 (i.p.v. reguliere prijzen). Meer informatie: zie www.4hetleven.nl

Artikel delen:

Reageer