VV Edon breidt staf uit met drie personen

Zwolle – Voetbalvereniging Edon heeft de trainingsstaf van de eerste selectie voor het komende seizoen met drie personen uitgebreid. Hoofdtrainer Maikel Hondebrink heeft in Wilco Voulon zijn ideale assistent gevonden. De jonge trainer geeft aan dat de ondersteuning van de 43-jarige Voulon op het mentale aspect en het duidelijk kunnen afkaderen een welkome aanvulling zijn voor de eerste selectie van de Zwolse vierdeklasser. Daarnaast spreken de directheid, openheid en de enthousiaste wijze van stimuleren Hondebrink erg aan.

edon.jpg
Foto: Han Dijkslag

Naast het aantrekken van een echte assistent is het dit jaar jubilerende Edon er verder ook in geslaagd om Berthold Berger aan zich te binden. Berger, oud topatleet, maakt nu furore als de succesvolle hoofdtrainer van de Zwolse hardloopvereniging BB-lopers. Door de specifieke souplesse en periodiseringtrainingen onder zijn leiding, lopen onder ander zijn pupillen Hans Lindeboom en Arne Mulder naar menig podium in regionale wedstrijden. Op het gebied van periodisering en loopscholing zal ook Edon komend seizoen flinke stappen voorwaarts kunnen maken.

Tjiel de Munck Mortier komt met Voulon mee naar Edon. De 37-jarige De Munck Mortier heeft in het verleden onder andere gespeeld bij FC Zwolle en Monterey Bay Jaguars in de Verenigde Staten. Daarnaast speelde hij jaren in de zaterdaghoofdklasse bij onder andere Be Quick ‘28 en Olympia ’28 uit Hasselt. Tjiel de Munck Mortier zal komend seizoen de rol van speler-trainer op zich nemen en van hem wordt verwacht in het veld een verlengstuk te zijn van hoofdtrainer Maikel Hondebrink. Het aansturen van de jonge selectie wordt in het nieuwe seizoen zijn belangrijkste taak.

Met het aantrekken van Wilco Voulon en Tjiel de Munck Mortier, die beide betrokken zijn bij Stichting Autisme Sportief, wil Edon er aan werken dat het meer dan voetbal is. Het officiële groene label ontbreekt uiteraard nog, maar de club wil duidelijk de maatschappelijke weg inslaan. Gebleken is dat er genoeg jongeren zijn met de kwaliteiten om in een eerste elftal te spelen, maar die op ander gebied extra ondersteuning nodig hebben. Door gebrek aan pedagogische ondersteuning tijdens trainingen en wedstrijden voetballen ze helaas niet op hun niveau. Edon wil juist deze talentvolle jongeren een kans geven en heeft in haar staf nu de expertise om dat te waarborgen.

Artikel delen:

Reageer