VV Berkum niet naar finale nacompetitie

Sassenheim / Zwolle – In de strijd om promotie naar Topklasse heeft vv Berkum zaterdagmiddag het uitduel tegen Ter Leede verloren. In de halve finale van de nacompetite verloor Berkum met 4-3. De thuiswedstrijd ging deze week al verloren. Ondanks dat dit nu gelijk ook het einde van het lopende voetbalseizoen betekend kan vv Berkum terugkijken op een bewogen maar geslaagd seizoen.

ter_leede_120602-diender.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

Berkum speelde met een door schorsingen en blessures geïmproviseerd elftal een prima partij en kwam een aantal keren goed terug, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in de gevaarlijke spitsen van de Sassenheimers. “Over de twee wedstrijden bezien hebben wij het best verzorgde voetbal gespeeld, maar die vier mannen voorin bij Ter Leede maakten het verschil. Ze hebben vaak aan een halve kans genoeg om bij hun man weg te draaien en dan ligt de bal er al in,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge over het aantrekkelijke duel. “Maar we hebben het goed gedaan en het was een mooie afsluiting van uiteindelijk toch een mooi seizoen.”

De Zwolse trainer had vooraf aangekondigd te mikken op een vroege voorsprong om dan druk te blijven zetten, maar dat scenario kon al vlug de kast in. Nadat de bal al eens op de paal van het Berkum-doel was beland constateerde scheidsrechter Hof In de negende minuut dat Kees Dorgelo in het strafschopgebied hands had gemaakt. Dat betekende geel voor de Berkum-verdediger én een strafschop voor Ter Leede. Ronnie Verplancke schoot de penalty onhoudbaar binnen en door die vroege 1-0 achterstand leek Berkum op weg naar een pijnlijke afstraffing.

De Zwollenaren deden echter direct wat terug en nadat een schot van Chris van der Meulen eerst nog was gestopt door Ter Leede-keeper Serge van den Ban was het even later wél raak. De deze middag uitstekend spelende Felix Hermsen passte op Chris van der Meulen, die zijn doelpoging zag smoren maar de bal weer teruglegde op de meegekomen Hermsen. Die haalde goed uit, zodat Berkum na iets meer dan een kwartier weer gelijk stond. Even later kwamen de gasten zelfs voor toen Chris van der Meulen met een lange pass werd aangespeeld. Ditmaal legde de Zwolse spits terug op middenvelder Frank Hoolsema die de 1-2 binnen schoot. Berkum kon echter niet lang genieten van die voorsprong want twee minuten later stond het alweer gelijk. Eerst werd de bal, toen de aanhang van Ter Leede al juichte voor een doelpunt, uit het doel gewerkt maar na een nieuwe voorzet kopte Pim Spaargaren alsnog binnen: 2-2, de stand waarmee de ploegen ook de rust in gingen.

Al vrij snel na de hervatting liet Spaargaren zien dat hij niet voor niets topscorer bij Ter Leede is. De constant gevaarlijke aanvaller speelde zich iets buiten het strafschopgebied goed vrij en haalde direct uit, waarmee hij voor een fraaie 3-2 zorgde. Toen enkele minuten later Verplancke balverlies in de Berkum-verdediging effectief afstrafte en Ter Leede met 4-2 voor kwam leken de Zwollenaren alsnog op weg naar een pak slaag. De bezoekers gooiden echter, mede door enkele wissels, alles op de aanval om de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Hoewel dat een aantal keren zorgde voor griezelig veel ruimte in de Berkum-defensie, die nu eens niet werd benut, kwamen de Zwollenaren een kwartier voor tijd terug. Kassim Bizimana kwam in balbezit en schoot de bal met een geweldige curve over Van den Ban: 4-3. In blessuretijd stuiterde vervolgens een inzet van Bizimana, op aangeven van Youp Kok, nog via de onderkant van de lat het veld weer in zodat het bij 4-3 bleef en Ter Leede naar de finale van de play-offs gaat. Daarin gaat de ploeg met Kozakken Boys uitmaken wie er volgend seizoen in de Topklasse uit zal komen.

Ter Leede-VV Berkum, 2 juni 2012 (2e halve finale play-offs)

Eindstand: 4-3 (2-2)

Doelpunten: 9. Ronnie Verplancke (0-1) (strafschop), 17. Felix Hermsen (1-1), 22. Frank Hoolsema (1-2), 24. Pim Spaargaren (2-2), 53. Pim Spaargaren (3-2), 57. Ronnie Verplancke (4-2), 75. Kassim Bizimana (4-3)

Gele kaarten: Kees Dorgelo, Felix Hermsen (Berkum), Danilo Pedrini, Ronnie Spaargaren, Erwin Boekestijn (Ter Leede)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan (54. Arjen Westrik), Pascal Diender, Felix Hermsen, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana, Boy Boeloerditi (74. Youp Kok)

Opstelling Ter Leede: Serge van den Ban, Mark van der Heijden (46. Erwin Boekestijn), Frank de Groot, Raydell Kewal, Danilo Pedrini, Olaf Schell, Youssef Ait El Houssi (55. Michan Verbeek), Vincent Ammerlaan, Gert Jan Tamerus, Ronnie Verplancke, Pim Spaargaren

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Jammer, maar gevochten als leeuwen met positief voetbal. Ook tegen het lepe Ter Leede.

    Fantastische 2e seizoenshelft en prima nacompetitie. Op naar volgende seizoen met hopelijk een goede start !!    Maak melding

Reageer