Vrij fietspad en parkeergarage bij Roelenweg

Het plan voor nieuwbouw aan de oostkant van de burgemeester Roelenweg sluit zoveel mogelijk aan bij de al bestaande bouw van o.a. Achmea en de hoofdgroenstructuur. In het door het college vastgestelde stedenbouwkundig programma van eisen is daarom een pad opgenomen langs het water. Met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de burgemeester Roelenweg voor twee richtingen en een vergroting van de rotonde wordt de verkeersafwikkeling een stuk verbeterd.

De nieuwbouw voor het Honours College van Windesheim en de geclusterde voorziening krijgt een verdiepte parkeergarage, die mogelijk voor een deel gebruikt kan worden voor bezoekers van de binnenstad. De plek van de nieuwbouw wordt ontsloten vanaf de Pannekoekendijk, die tevens zal dienen als ingang voor de parkeergarage.

De hoogte wordt gerealiseerd door vier of vijf lagen met een hoogteaccent van ongeveer 30 meter aan de Pannekoekendijk. In het programma van eisen is ook rekening gehouden met de veiligheidseisen voor de openbare ruimte vanwege de vestiging van de geclusterde voorzieningen.

Artikel delen:

Reageer