Vrouw vindt dief mobieltje terug dankzij telefoon-app

Zwolle – Aan de Dijkstraat is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juni een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor diefstal van een mobiele telefoon.

Op de Jufferenwal sprak een 22-jarige vrouw uit Amsterdam de politie aan, omdat haar telefoon in een horecagelegenheid aldaar ontvreemd zou zijn. Omdat zij een speciale app op haar telefoon heeft (find my I-phone) kon zijn via de telefoon van haar vriendin zien waar haar telefoon zich ongeveer bevond. Vervolgens heeft zij samen met de politie het signaal gevolgd. In de buurt van de Dijkstraat, begon de verdachte te rennen en ging het terrein van het tankstation op. De aangeefster herkende de man uit de horecagelegenheid. Bij zijn staandehouding moest de man zijn zakken leeghalen en kwam de telefoon tevoorschijn. Hij is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mooi dat de politie hier goed aan meewerkt. Ik ken een ander verhaal, waar de spullen uiteindelijk niet terugkwamen omdat de politie de aanwijzing van een app niet genoeg reden vond om de verdachte te verhoren/fouilleren.

  Find my iPhone en Prey zijn goede tools die ik iedereen met Apple-producten kan aanbevelen. De laatste geeft niet alleen de locatie door, maar probeert ook nog met de camera foto’s te nemen en logt wat de gebruiker allemaal doet. Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd zodra het programma van afstand geactiveerd wordt door de echte eigenaar. Zodoende had een kennis van me binnen een dag na de diefstal een locatie en foto’s van de heler. (Die uiteindelijk pas na tussenkomst van de rechter de MacBook hoefde terug te geven, omdat ze ‘te goeder trouw’ had gehandeld.)


  Maak melding

 2. eindelijk doet de politie hun werk
  het tuig ven de straat plukken
  inplaats van zinloze boete’s te schrijven
  zal ook eens tijd worden
  😉


  Maak melding

Reageer