Prijsvraag Project Buurtenergie Synergiekzuid

Zwolle – Zwolle-Zuid is een plek waar energieke ideeën zijn. Synergiekzuid wil deze ideeën vooral ontwikkelen en verbinden. Daarom is op 19 maart gestart met een prijsvraag welke als doel had dat ideeën m.b.t. het thema ‘energie’ worden bedacht, die op buurtniveau uitgevoerd kunnen worden.

Op 6 juni wordt op de Schellerhoeve feestelijk bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de prijsvraag. Esther Ouwehand van de PvdD zal een korte toelichting zal geven op het belang van groen voor de gezondheid. Daarna maakt de jury, bestaande uit Loet van der Heijden van Natuur Milieu Overijssel, buurtbewoonster Jolande Zijlstra en een lid van Synergiekzuid, de prijswinnaars bekent. Synergiekzuid (www.synergiekzuid.nl) is ontstaan vanuit Project Buurtenergie. Dit is een initiatief van o.a. de Gemeente Zwolle. De leden hebben enthousiasme voor (groene) energieën, samenhang en een goede sfeer in de buurt. Het doel is samen bouwen aan een gezonde en plezierige buurt om te wonen.

De gehele prijsvraag is mogelijk dankzij de volgende sponsoren in natura:, Natuur Milieu Overijssel, Biolokaal, Transition Towns Zwolle, Milieuraad Zwolle, Duurzaam Zwolle en Zwolse woningstichting SWZ. Tijdens de bijeenkomst worden de winnaars van de prijsvraag en sponsoren nader tot elkaar gebracht, zodat dromen geconcretiseerd en gerealiseerd gaan worden. De happening wordt gezamenlijk met de kinderen afgesloten met een natuurspel.

Artikel delen:

Reageer