Eerste exemplaar PUURST voor Johan Cruyff

Zwolle – PUURST is het langverwachte vervolg van Jonnie en Thérèse Boer op PUUR en PUURDER. Een magnum opus, een vuistdik boek over evolutie en revolutie. Zondag kreeg de jeugdheld van Jonnie Boer, Johan Cruyff, in theater De Spiegel het eerste exemplaar van PUURST uitgereikt. Van de Nederlandse smaak, die van Jonnie en Thérèse, van ingrediënten, leveranciers van De Librije en meer. Ieder vertelt zijn eigen geschiedenis in dit persoonlijke boek, doorspekt met culinair proza van Ronald Giphart en medewerking van onder andere Peter Klosse en Jan van Lissum. Art direction en vormgeving was in handen van Ronald Timmermans.

puurst.jpg

Aan de hand van de basissmaken (dat zijn er inmiddels zeven vertelt PUURST), laat Jonnie zien hoe warm we er op culinair gebied bij zitten in Nederland – zijn liefde voor producten van eigen bodem is nog altijd even aanstekelijk. Het klassieke herbarium wordt in een eigentijds (koks)jasje gestoken, er is aandacht voor kooktechnieken, tips voor huis-, tuin- en keukengebruik en natuurlijk ontbreken de recepten niet – meer dan 200. De fotografie van Jan Bartelsman is de kers op de taart. Tevens zitten er röntgenfoto’s en 3D foto’s in het boek. Jonnie en Thérèse:‘Ons meest pure en bijzondere boek ooit. De trilogie is compleet.’ PUURST is een coproductie van: Librije Beheer, Uitgeverij komma, Princess Books.

Volg de laatste ontwikkelingen rondom the making of van PUURST op facebook: https://www.facebook.com/pages/PUURST/274993402544022?ref=ts

Internationaal Smaakcongres

PUURST werd zondag gepresenteerd tijdens Chefs (R)Evolution, het eerste internationale gastronomische festival van Nederland, georganiseerd door De Librije in samenwerking met CHEF-SACHE. Chefs (R)Evolution vindt plaats op 3 en 4 juni in Zwolle. Met gastronomische grootheden als Joan Roca, Thomas Bühner en de grootste chef ter wereld van dit moment. Kaarten te bestellen via: www.chefsrevolution.com.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer