WVF sluit 75-jarig jubileum af met knalfeest

Zwolle – Met een knallend eindfeest is WVF aan het eind gekomen van haar activiteiten in verband met het 75-jarig bestaan van de voetbalvereniging. The Great Piano’s wisten in een grote tent zaterdag 2 juni meer dan 600 belangstellenden op en top te vermaken.

dominiquevosenwestenholtethevoices.jpg
Foto’s: Henri Zuidberg

De festiviteiten waren die middag al begonnen met het onderdeel de cirkel is rond. Daarbij moest de bal, a la het populaire onderdeel van het tv-programma De Regenjas van Harry Vermegen, door een openstaand raam van de kantine worden geschoten. Eerst deden benaderde WVF’ers Dennis Riksman, Raymond Zunnebeld, Marcel Damman, Brugt Bergsma, Timon Beimers, Richard Bouwmeester, Jan Pieterman, Ronald Pieterman, Pascal Borst en voorzitter Anton Westenberg dat in een onderlinge competitie. Omstanders konden een gokje wagen door op een van hen in te zetten. Uiteindelijk kwam Raymond Zunnebeld als beste uit de bus, ten overstaande van zo’n 100 belangstellenden. Zij konden vervolgens het zelf ook eens proberen. Naast Zunnebeld wisten ook Niek Karrenbelt, Arno Joosten en Michel Koning en Arjan Veldkamp precies goed te mikken. Wonderwel sneuvelden er geen ruiten.

elftalfotooud-kampioenenenhuidigeeersteelftal.jpg

janpietermanschietbijcirkelisrond.jpg

Penalty met knipoog
De middag ging verder met een jubileumwedstrijd van het huidige elftal van WVF tegen oud-kampioensteams van WVF van 1987, 1993 en 1998. Daarbij voorzag spreekstalmeester Wichert aan het Rot de wedstrijd om zomeravondtempo van commentaar. Uiteindelijk eindigde de sportieve tweestrijd in 3-3, mede dankzij een penalty met een knipoog (versierd?). Die werd oog in oog met keeper Mike te Wiele verzilverd door Dennis Riksman. Berno van Dooren en Dick Bredewout tekenden voor overige twee doelpunten. Aansluitend vond de trekking van de Super Jubileumwedstrijd plaats, waarbij de hoofdprijs, een week all inclusive vakantie in Bodrum, viel op lotnummer 742. De winnende nummers van overige prijzen, waaronder een bal gesigneerd door Johan Cruyff en shirts van diverse eredivisieclubs met handtekeningen, komen op www.wvf75jaar.nl te staan.

Klap op de vuurpijl
Als laatste stond een knallend eindfeest op het programma, achterop het terrein van WVF. Daar was een enorme (hoe kan het ook anders) blauwwitte tent neergezet. DJ Henri Geerlings trapte er met moderne nummers af, waarna zanger Dominique Vos en het gelegenheidsviertal Westenholte The Voices nog eens het speciaal voor het 75-jarige bestaan gecomponeerde clublied Blauw is mijn hart ten gehore brachten. Als klap op de vuurpijl knalde een kanon blauw witte snippers door de tent heen. The Great Piano’s pakten het stokje over met opzwepende muziek met twee piano’s, drums, percussionist en een saxofoon. “Het was een topfeest”, aldus Gerben Pannen, voorzitter van de jubileumcommissie die het zelf ook niet kon laten om een dansje te wagen. “Het was genieten geblazen. Ik wil alle vrijwilligers die keihard aan alle activiteiten rond het jubileum hebben gewerkt van harte bedanken. We hebben met zijn allen een topseizoen gehad. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer