Gezellige eerste editie Chefs (R)Evolution

Zwolle – Zwolle staat deze dagen in het teken van het gastronomisch festival van Jonnie en Thérèse Boer van sterrenrestaurant De Librije uit Zwolle. Deze zondag en maandag vindt in Zwolle de eerste editie plaats van ‘Chefs (R)Evolution’, het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival. Het was, ondanks het druilerige weer, rond Librije’s Hotel erg druk en er was veel te zien en te proeven. De bijzondere markt was erg goed verzorgd. Verder was wel ook wel een beetje zien en gezien worden.

boerenmarkt_8.jpg

Een unieke BOERenmarkt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer, in samenwerking met het team van CHEF-SACHE. Een twintigtal boeren en Alliance-chefs laten u kennismaken en genieten van ambachtelijke producten uit de streek tijdens de BOERenmarkt, gehouden in en rondom Librije’s Hotel en Theater De Spiegel. Tijdens de BOERenmarkt wordt u verrast en verleid door de verhalen en producten van enthousiaste boeren en ambachtelijke leveranciers uit de regio. Persoonlijk geselecteerd door Jonnie en Thérèse Boer, laten deze boeren zien en proeven wat Zwolle en omgeving aan heerlijkheden te bieden heeft. Een ambachtelijke streekmarkt, waar het verse vlees van de slager geproefd wordt en waar de geitenkaasboer laat kennismaken met z’n kazen. Te midden van de BOERenmarkt bevindt zich het strobalenrestaurant. Tussen de boeren kookt een fijne selectie Alliance-chefs de sterren van de hemel en kan er voor een mooi prijsje van hun gerechten geproefd worden.

boerenmarkt_2.jpg

boerenmarkt_5.jpg

boerenmarkt_9.jpg

Uiteraard zijn deze bereid met regionale ingrediënten. Gezeten op strobalen aan stoere houten tafels geniet men van deze culinaire heerlijkheden in een bijzondere setting, terwijl de varkens aan het spit worden gegrild.

Toegangskaarten voor de BOERenmarkt bedragen € 10,00 per persoon, inclusief 2 munten. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De BOERenmarkt wordt maandag 4 juni gehouden van 13.00-18.00 uur. De tickets zijn verkrijgbaar bij VVV/ANWB Kampen, VVV Zwolle, VVV Dalfsen, VVV Ommen, VVV Hardenberg en VVV Giethoorn. Eveneens zijn ze verkrijgbaar in de voorverkoop bij Librije’s winkel, Librije’s Hotel en tijdens het evenement zelf op locatie.

Het festival Chefs (R)Evolution bestaat onder meer uit bijzondere kookdemonstraties, verzorgd door internationale topchefs, een wijn/spijspaleis in Librije’s Zusje, een tentoonstelling, boekpresentatie ‘Puurst’ en een omlijstend programma. Tijdens de kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun keuken en persoonlijke kwaliteiten, zoals onder meer Thomas Bühner, Sergio Herman, Joan Roca en Elena Arzak. Dagelijks betreden de chefs het grote podium, waar zij met interactieve demonstraties zullen verwonderen en inspireren. De toegangskaarten voor de kookdemonstraties bedragen € 150,00 per dag, incl. toegang tot de BOERenmarkt. Meer informatie en kaartverkoop via: www.chefsrevolution.com.

Het gastronomisch festival Chefs (R)Evolution is mede mogelijk gemaakt door team Chef Sache/Port Culinaire, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en Zwolle Marketing.

boerenmarkt_1.jpg

boerenmarkt_3.jpg

boerenmarkt_4.jpg

boerenmarkt_6.jpg

boerenmarkt_7.jpg

boerenmarkt_10.jpg

Artikel delen:

Reageer