Zwolse Wijnfestival

Zwolle – Van lokale wijnventers tot wijnboeren uit Oostenrijk en Argentinië. Ze waren zondagmiddag allemaal in Zwolle voor het Zwolse Wijnfestival. Wie van wijn houdt of er meer over wilde weten, moest op het Grote Kerkplein zijn. Een wijntje proeven, je laten voorlichten over de druif, het proces, een masterclass volgen. Het kon op zondag op het Grote Kerkplein. Op het Zwolse Wijnfestival stonden verschillende wijnboeren. Ondanks het regenachtige weer kwamen er toch redelijk veel bezoekers op het gebeuren af, maar het was koud en guur op het stadsplein.

wijnfestival_1.jpg

Organisator Arjan Broekman, uitbater van Het Wijnhuis, nodigde voor dit bijzondere wijnevenement kenners uit de hele wereld uit. “Het is een ongekend mooi festival waar wijnimporteurs en wijnboeren van alles kunnen vertellen over deze drank.” Naast lokale en regionale bedrijven als de Reestlandhoeve, Las Rosas, Bistro De Zoete Inval en natuurlijk Het Wijnhuis waren ook bedrijven uit andere delen van Nederland én uit het buitenland aanwezig. Zo bemandde De Kleine Schorre uit Zeeland een kraam op het Grote Kerkplein, net als Miranda Beems (met Hongaarse wijnen), docente aan Nederlands wijnistituut. Het buitenland werd vertegenwoordigd door o.a. Gunter Leitzgen uit Bremm, Wijnhuis Gales uit Luxemburg, Ewald Gruber uit Oostenrijk en Casa da Silva uit Argentinië.

wijnfestival_2.jpg

wijnfestival_3.jpg

Glas mee naar huis

Bezoekers hadden vrij toegang. Wie een glas wijn wilde proeven, betaalde met munten. Een gekocht glas mocht mee naar huis worden genomen. Wie andere mooie glazen wilde aanschaffen, moest bijvoorbeeld een kijkje nemen bij glasproducent Schott & Zwieseel. Daarnaast kunnen bezoekers zich inschrijven voor een masterclass op het gebied van wijn.

Artikel delen:

Reageer