Swollwacht wil snelheidsbeperking op Haersterveerweg

Zwolle – Swollwacht heeft onlangs via de media vernomen over het  eenzijdige ongeval op de Haersterveerweg. Volgens Swollwacht worden de bewoners van de Hearsterveerweg al geruime tijd betrokken in de communicatie met het college over de gevaarlijke situatie, veroorzaakt  door hardrijders."

Raadslid Cemal Yildirim: "Er is tot op heden te weinig door de gemeente ondernomen, wanneer we spreken over snelheidsbeperkende maatregelen. Dit vinden wij als fractie teleurstellend. Swollwacht is van mening dat de tijd van pappen en nat houden”  nu voorbij is en er maatregelen genomen moeten worden, welke leiden tot een veilige situatie. Naar onze mening zijn er op dit moment voldoende alternatieven benoemd door bewoners, maar tot op heden is hier geen gehoor aan gegeven.

Dit alles brengt Swollwacht tot het stellen van de volgende vragen:

1. Bent u op de hoogte van de door Swollwacht aangegeven situatie op de Haersterveerweg? Zo ja, kunt aangeven wat uw voornemens nu zijn en waarom er tot heden op de klachten van bewoners van Haersterveerweg niet of nauwelijks is gereageerd door Gemeente Zwolle?

2. Bent u ook met Swollwacht van mening dat het nu tijd is om op korte termijn snelheidbeperkende maatregelen toe te passen op de Haersterveerweg? Zo ja, kunt u ook aangeven op welke termijn u dit gaat doen? Zo nee, kunt u uitleggen waarom niet?

3. Gaat u ook met de bewoners van Haersterveerweg in overleg voor de juiste oplossing?

Met vriendelijke groet,

Cemal Yildirim ( Raadslid Swollwacht )

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Even met Google Streetview gekeken. Ziet er ook wel uit als een lekker weggetje om op te scheuren! Zeg niet, dat ik dat daar doe, maar zonder drempels zullen ze de snelheid er niet uithalen.


  Maak melding

 2. Tja, Haersterveerweg, Bergkloosterweg, Brinkhoekweg (eerste deel): Je mag er maar 50, maar slechts een enkeling die zich er aan houdt.
  Buitenste deel van de Brinkhoekweg mag je zelfs 80, waar ik gezien de breedte, de bochten en de fietsers 60 al veel vind…


  Maak melding

 3. Als ik die wijk zo bekijk is het voor het overgrote deel alleen maar bewoners. Als zij klagen, zullen ze de hand in eigen boezem moeten steken! De weg naar de agnietenberg nodigt door zijn onoverzichtelijkheid niet uit om hard te rijden. Ik zie het nut van snelheidsbeperkende maatregelen dus niet.


  Maak melding

 4. @Frans als de buurman te hard rijdt, is het een asociale die ws. met oplichting een huis in de Brinkhoek heeft kunnen kopen. Als men het zelf doet, moet het gewoon kunnen. (zo werkt dit ook in de Indische Buurt of in Gerenlanden overigens).


  Maak melding

 5. Au! Dat is de vinger op de zere plaats!! Verschillende types dure Volvo’s razen opvallend vaak over de genoemde weg.


  Maak melding

Reageer