Gemeente wijst op veiligheid oranje versiering

Zwolle – Samen op straat naar het EK voetbal kijken is ook wat de gemeente Zwolle betreft een gezellige aangelegenheid. Als het maar veilig is!

20-05-2012_oranjegekte-sumatrastraat_01_.jpg
Hulpdiensten moeten onbelemmerd onder de versiering door kunnen rijden…

In veel buurten zijn zowel de straat als woningen in oranjesfeer gebracht. Zwolle wijst ‘thuissupporters’ graag op het belang van aandacht voor veiligheid rond het Oranjefeest. Zwollenaren wordt gevraagd bij het aanbrengen van versiering aan en om het huis rekening te houden met verschillende praktische spelregels.

 • Zorg bij het ophangen van versieringen voor een vrije doorgang (minimaal 3,5 meter breed) en doorrijhoogte (minimaal 4,20 meter hoog) voor hulpverleningsdiensten.
 • Zet geen objecten of obstakels op de openbare weg. Op de stoep kan dit wel, maar houdt rekening met eventuele passanten.
 • Laat de Oranjefeestlocatie na afloop leeg en schoon achter.
 • Houd het gezellig en verstoor de openbare orde niet.
 • Vermijd het gebruik van brandbaar materiaal en pas op met versieringen in de buurt van warmtebronnen als lampen en barbecues.
 • Voor het eventueel plaatsen van tribunes met megaschermen en buitentaps, moet een vergunning worden aangevraagd. Voor het aanvragen van zo’n vergunning kunt u terecht bij de afdeling Vergunningen, telefoonnummer 14038.

Zwolle wenst iedereen een sportief en feestelijk EK.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. De afdeling Urologie van het AMC is momenteel bezig met een onderzoek naar de gemiddelde penislengte in Nederland

  Men heeft hiervoor alle mannen in 3 categoriën ingedeeld:
  1. Normale range in lengte (> 15 cm. in erecte toestand)
  2. Korter dan 15 cm (in erecte toestand)
  3. Korter dan 10 cm. (in erecte toestand)

  Omdat het voor veel mannen moeilijk is om er voor uit te komen, dat de lengte van hun penis onder het gemiddelde is, heeft men een tekort aan deelnemers bij het onderzoek

  Men doet hiervoor nu de volgende oproep, om mannen actief te kunnen benaderen voor deelname aan dit belangrijke onderzoek.

  “Willen alle mannen met een penislengte van minder dan 15 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met één oranje vlaggetje aan hun auto.
  En willen alle mannen met een penislengte van minder dan 10 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met twee oranje vlaggetjes aan hun auto.
  Al vast heel hartelijk dank voor deelname aan dit onderzoek


  Maak melding

 2. Ik hou helemaal niet van voetbal, maar de straten versieren en gebroedelijk met elkaar is toch voor iedereen een feest. Heeft de gemeente niets beter te doen dan ook hier alweer een punt van te maken. Ambtenaren ga toch eens echt aan het werk.


  Maak melding

 3. Ik hou helemaal niet van voetbal, maar de straten versieren en gebroedelijk met elkaar is toch voor iedereen een feest

  Laten we straks als het nieuwe voetbalseizoen begint allemaal blauw witte vlaggen ophangen, door heel Zwolle. Dat zou uniek zijn voor Nederland! Maakt niet uit of je van voetbal houdt, gewoon alles in blauw en wit.
  Wat een feest.


  Maak melding

 4. Heeft de gemeente niets beter te doen dan ook hier alweer een punt van te maken. Ambtenaren ga toch eens echt aan het werk.

  Je zult maar je woning in de fik hebben staan en de brandweer kan er niet door omdat er één of andere onverlaat de boel heeft geblokkeerd……..of nog erger: je zult maar met spoed naar het ziekenhuis vervoerd moeten worden mbv een ambulance…………een zaak op leven of dood……..dan wil jij er niet inliggen, Henri, want dan kan bovenstaande blokkade jou het leven kosten…………..denk eerst eens na, voor je wat zegt/schrijft!


  Maak melding

Reageer