Gratis workshop persberichten schrijven

Zwolle – Persberichten schrijven. Dat is het onderwerp van de workshop ‘Jouw nieuws in de krant’ die op 26 juni in Zwolle wordt georganiseerd door Samen Maken We De Stad, in samenwerking met MCM tekst.

Tijdens de workshop, die drie uur duurt, krijgen de deelnemers inzicht in de werkwijze van redacties, leren ze aan welke eisen een goed persbericht voldoet en hoe je een persbericht opstelt. Bovendien schrijven de deelnemers gedurende de avond zelf een persbericht, waarop ze ook feedback krijgen. Daarnaast komt aan bod hoe je de kans op publicatie van je persbericht kunt vergroten. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich vanwege zijn werk of hobby bezighoudt met pr en zodoende wel eens persberichten schrijft, maar zijn/haar vaardigheden wil verbeteren. De avond is ook voor mensen die nog geen ervaring hebben en willen beginnen met persberichten schrijven. De workshop is zo opgezet dat iedereen op zijn eigen niveau deel kan nemen.

‘Jouw nieuws in de krant’ is een workshop van het Zwolse bureau voor tekstproducties MCM tekst en wordt op 26 juni aangeboden door Samen Maken We De Stad. De avond wordt geleid door Mirjam van Huet, eigenaar van MCM tekst. Zij studeerde af aan de hbo-opleiding Journalistiek, werkte daarna op verschillende kranten- en tijdschriftenredacties en runt sinds 2007 MCM tekst, waarmee ze zich ook voor diverse organisaties inzet als tekst- en pr-adviseur.

‘Jouw nieuws in de krant’, dinsdag 26 juni 2012, 19.00 tot 22.00 uur, locatie Onderneemkracht, Nieuwe Deventerweg 94a in Zwolle. Aanmelden: vóór 19 juni bij Samen Maken We De Stad, a.de.wolf@zwolle.nl o.v.v.‘Workshop Jouw nieuws in de krant’. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Overige belangstellenden worden op een wachtlijst geplaatst.

Voor deze bijeenkomst is een avond gekozen waarop er geen wedstrijden van het EK voetbal worden gespeeld.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @Mobiel, de titel van dit persbericht lijkt me meer dan duidelijk over de kosten, ook hoe je je voor deze workshop kunt aanmelden kan geen misverstand over bestaan lijkt me. Kwestie van het hele bericht lezen 😉

    Veel plezier alvast!    Maak melding

  2. @Jan-Willem, ik heb het later verder gelezen,alles gelezen. het is mij volkomen duidelijk geworden;)
    Zo kan het dus gaan met een persbricht, maar ik ben nu helemaal blij:D


    Maak melding

Reageer