Frion Sportdag in teken van Olympische Spelen

Zwolle – Op donderdag 7 juni is de 5e Frion Sportdag. Frion organiseerde de Sportdag de afgelopen jaren samen met SportService Zwolle, de Pelikaan en ROC Landstede. Dit jaar sloten onderwijscentrum de Twijn en Hogeschool Windesheim aan. Daarnaast komt de sportdag mede tot stand dankzij sponsoren en 160 zeer betrokken vrijwilligers.

De organisatie verwacht ongeveer 600 sportieve deelnemers. Het doel van deze dag is de deelnemers kennis te laten maken met verschillende sporten en daarnaast vooral meedoen, beleven en ervaren. De sportdag wordt op spectaculaire wijze geopend door Kim Oostdijk. Kim is ambassadeur van de Cruyff Foundation. Daarnaast heeft ze op de Special Olympics in Shanghai gouden en bronzen medailles gewonnen met paardrijden en gymmen. Het hoogtepunt van de opening is het overdragen van het ‘Olympisch vuur’.

Olympisch vuur

De Frion Sportdag 2012 heeft als thema de Olympische Spelen. Hardlopers brachten al eerder vol vuur de Olympische fakkel naar alle plaatsen waar Frion-locaties gevestigd zijn. Tijdens een spectaculaire loop werden deze plaatsen met elkaar verbonden. De sportieve deelnemers renden naar Steenwijk, Zwartsluis, Ommen, Hasselt en Zwolle. In elke plaats ontvingen de hardlopers een Olympische Ring en onthulden zij een werelddeel. Tijdens de opening zullen zij ook de ‘Olympische fakkel’ overdragen.

Meedoen, beleven en ervaren

De sportdag biedt een gevarieerd aanbod en er is voor iedereen wat te doen. Uit de jaarlijkse evaluatie bleek dat de deelnemers ook graag kennis wilden maken met nog meer sporten en deze ervaren. Voorbeelden hiervan zijn jeu de boules, honkbal, kick bike, yoga en schuiftafeltennis. Op het Sportplein kunnen de betrokkenen deze activiteiten beoefenen. Maar meedoen aan handboogschieten, badminton, atletiek, dansen, testen hoe fit je bent, voetbal en tennis is net als voorgaande jaren ook mogelijk.

Daarnaast is er een speciaal sportplein voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Op dit plein staat de beleving centraal. Genieten van aromatherapie, muziekoptredens, klankschalen, het circus, de clown, een huifkartocht of de snoezelbus maakt deze dag tot een beweegdag voor iedereen.

Artikel delen:

Reageer