Feestelijke ‘Ambacht Experience’ in Doepark Nooterhof

Zwolle – Van hout bewerken tot beeldhouwen en van kunst tot cupcakes. Op woensdagmiddag 6 juni valt er van alles te beleven op de ‘Ambacht Experience’ in Doepark Nooterhof. Praktijkonderwijsscholen De Boog en het Thomas a Kempis College organiseren allerlei leuke activiteiten en bezienswaardigheden om te laten zien wat praktijkonderwijs inhoudt, hoe leuk het is en hoeveel de leerlingen er leren.

Er is van alles te doen op de Ambacht Experience. Er zijn workshops hout bewerken, sieraden maken, cupcakes bakken en creatief bezig zijn. Aan de kraampjes zijn leuke oude ambachten te zien zoals manden maken en boekbinden. Verder kunnen bezoekers een workshop schilderijen maken volgen en worden er tassen gemaakt. Daarnaast worden er zelfgekweekte plantjes verkocht en zijn er kraampjes waar allerlei natuurlijke lekkernijen te krijgen zijn, gemaakt door leerlingen van het praktijkonderwijs. En natuurlijk is er een informatiestand waar iedereen alle informatie kan krijgen over praktijkonderwijs in het algemeen en op De Boog en het Thomas a Kempis College. Dat en veel meer op deze bijzondere markt. De organisatie wordt begeleid door Landstedestudenten.

De wethouder komt ook

Het wordt een bijzondere markt, dat blijkt wel uit het feit dat ook onderwijswethouder Filip van As zijn opwachting maakt. Niet alleen is het voor de eerste keer dat twee verschillende Zwolse onderwijsinstellingen voor praktijkonderwijs gezamenlijk een bijzondere markt organiseren. Het is ook een unieke locatie waar de Ambacht Experience plaatsvindt. Doepark Nooterhof is een educatieve, groene oase middenin de stad; een park waar Zwolle trots op kan zijn. Met het bijzondere Theehuis, het Earthship, de zandwetering met vleermuizen en de groen-is-gras-tuin.

Spektakel

Alle intenties, deelnemers en gemotiveerde organisatoren in aanmerking genomen, wordt woensdag 6 juni een feestelijk spektakel dat men niet mag missen. Iedereen is van harte welkom op de Ambacht Experience, van 12.00 tot 16.00 uur op Doepark Nooterhof!

Artikel delen:

Reageer