SBO De Sluis Streetwise de straat op

Zwolle – Goed en verantwoord omgaan met verkeerssituaties leert een kind maar op één manier: in de praktijk! Zo gebeurde het vandaag op de Oude Deventerstraatweg. ANWB Streetwise bracht in praktijk waar de kinderen van SBO De Sluis dagelijks mee te maken hebben, namelijk het verkeer.

04-06-2012_streetwise_anwb_sbo_de_sluis_04.jpg

Het team van enthousiaste, professioneel opgeleide instructeurs voerde het programma uit. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen als elektro- en rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten en opblaasbare auto’s werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

04-06-2012_streetwise_anwb_sbo_de_sluis_02.jpg

04-06-2012_streetwise_anwb_sbo_de_sluis_03.jpg

04-06-2012_streetwise_anwb_sbo_de_sluis_05.jpg

Toet toet
Bij groep 1 en 2 staan het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Daarnaast leren ze waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken. Bij deze jongste kinderen voert de eigen leerkracht het programma uit. Wat kunnen kinderen zèlf doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten? Bij Blik en klik ligt de nadruk op de actieve verkeersveiligheid voor kinderen in groep 3 en 4. Ze leren veilig oversteken en begrijpen waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken.

04-06-2012_streetwise_anwb_sbo_de_sluis_01.jpg

Hallo auto
Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Het dragen van een veiligheidsgordel en kinderzitje/zitverhoger komt in deze les aan bod.

Trapvaardig
Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee bereiden we de kinderen voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Artikel delen:

Reageer