Zwolle stimuleert innovatieve zelfbouw met Wikaza

Zwolle – De gemeente Zwolle wil met het online platform www.wikaza.nl innovatieve zelfbouw in de regio stimuleren. Wikaza brengt vraag en aanbod bij elkaar en maakt bijzondere particuliere initiatieven mogelijk. Na Den Haag en Amsterdam is Zwolle de volgende regio die op Wikaza actief is.

Wethouder Erik Dannenberg: ‘Wikaza past bij onze nieuwe manier van woningbouwontwikkeling, waarin de vraag van de consument centraal staat en er ruimte is voor creatieve en innovatieve ideeën’. Op www.wikaza.nl kunnen particulieren hun woonidee lanceren. Ze kunnen ervoor kiezen zich aan te sluiten bij een bouwgroep met gelijkgestemden of zelf een bouwgroep starten. Een bouwgroep zoekt vervolgens de samenwerking met partijen die kunnen helpen bij het realiseren van het idee, zoals eigenaren van kavels of onroerend goed, architecten, aannemers en adviseurs.

Initiatieven die in aanmerking komen zijn onder meer het ontwikkelen van woningen op individuele kavels of groepskavels en de herontwikkeling van bestaande gebouwen tot woningen of panden voor multifunctioneel gebruik.

De gemeente Zwolle gaat op www.wikaza.nl locaties aanbieden die geschikt zijn voor particuliere initiatieven. Het is de bedoeling dat de Zwolse partners van de gemeente dit ook gaan doen, zodat de kans op matches en succesvolle projecten nog groter wordt.

Artikel delen:

Reageer