FireFly Festival maakt line-up bekend

Zwolle – Zaterdag 7 juli is de allereerste editie van FireFly Festival aan de Wijthmenerplas in Zwolle. Bekende namen als o.a. Moss, Eefje de Visser, Vive la Fete, Oliver Weiter, Nuno dos Santos, Eskmo en Shearwater schitteren op verschillende prachtige podia. Deze podia krijgen, naast de muzikale invulling, ook een creatieve impuls qua extravagante aankleding.

Decorbouwers als D.A.F. (Dutch Acid Family) en de DecoBoys zijn verantwoordelijk voor de prachtige versierselen die de ogen zullen verblinden. De verschillende creatieve projecten spelen een belangrijke rol op FireFly Festival en zorgen voor extra diversiteit die dit festival uniek maken. De voorbereidingen voor FireFly Festival zijn op dit moment in volle gang. Maar zoals vele evenementen in deze tijden van crisis, heeft ook de organisatie van FireFly Festival een klein stapje terug moeten doen. Rob Teitsma van Studio TaS legt uit: “De eerste opzet van het festival was ambitieus, met minimaal 5.500 bezoekers om breakeven te draaien. Met nog iets meer dan een maand te gaan, hebben we besloten dit aantal ietwat terug te schroeven”.

Studio TaS heeft het besluit genomen het festival intiemer te maken, en doet dat met drie perfect gevulde podia. De grote bands en acts blijven uiteraard allemaal en ook aan de verschillende creatieve projecten zal geen afbreuk gedaan worden. De verwachting is nu bijgesteld naar 3.000 bezoekers. Teitsma: “We merken om ons heen, dat veel evenementen het zwaar hebben en zelfs helemaal afgelast worden. Dit laatste wilde wij voorkomen en met deze nieuwe opzet is dat gelukt. Uiteraard zonder hinderlijke concessies te doen aan het creatieve concept”.

Een verandering die de organisatie wel in petto heeft is de minimum leeftijd. Ouders van kinderen zonder oppas hebben de mogelijkheid om hun kroost gratis mee te nemen (t/m 10 jaar). Hiervoor zijn binnenkort gratis “kindertickets” te bestellen , een gebaar van FireFly Festival richting de jongste onder ons, die met een glas ranja in de hand van al het moois kunnen komen genieten.

Aangezien FireFly Festival plaats vindt in de zomermaand juli en op de prachtig gelegen Wijthmenerplas, is het advies om badhanddoeken, emmers en schepjes mee te nemen om optimaal te genieten van de warme zon en het zachte zandstrand. Om ook de wat oudere bezoekers een presentje te bieden, verlaagt FireFly Festival ook nog eens haar toegangsprijs van 32,50 euro naar 25,- euro. Dat is wel zo prettig voor de portemonnee. De btw-verlaging op toegangskaarten voor evenementen heeft mede voor deze mogelijkheid gezorgd. Teitsma: “Per 1 juli gaat deze btw-verlaging in en we willen ook dat onze bezoekers hiervan profiteren. Voor slechts 25,- euro krijgt de bezoeker nu een extravagant creatief festival met tientallen artiesten met unieke muzikale en creatieve talenten.”

Diegene die reeds al een kaart gekocht hebben (incl. de FliegensFlugge Tickets), zullen uiteraard het verschil van 7,50 euro teruggestort krijgen.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.fireflyfestival.nl en bij alle Primera-winkels. Meer info? Kijk dan snel op www.fireflyfestival.nl

Volledig programma FireFly Festival

LEGEND (hosted by Poppodium Hedon en Goomah Music)

Moss

Eefje de Visser

Vive la Fete

Isbells

School is Cool

Asakusa Jintha
Hubble Orkestar

LABYRINTH (hosted by Let’s Get Lost)

Shearwater
Talking to Turtles

The Sugarettes

The me in you
Are you a lion

Eskmo
Sofie Loizou

Seven League Beats

Sabotage

UTOPIA (hosted by Sugarfactory and Morgen.am)

DJ Isis

Olivier Weiter
Nuno dos Santos
Arjuna Schiks (Live)

Kareem Raïhani

Artikel delen:
Reactie 1
  1. al een heel ander bericht als op de stentor maar ik wil mijn geld terug daarvoor hbi k toch geen ticket gekocht???!!!! gaat vast niet door dit kinderfeeestje


    Maak melding

Reageer