Tips GGD voor hardlopers Halve Marathon

Zwolle – Het hardloopevenement de Halve Marathon van Zwolle in de Zwolse binnenstad op zaterdag 9 juni komt steeds dichterbij. Duizenden lopers zetten die dag hun beste beentje voor tijdens de Vier Engelse Mijlen en Halve Marathon. Een aantal medewerkers van GGD en Veiligheidsregio (VR) IJsselland loopt ook mee. Beide organisaties hebben gezond- en veiligheid hoog in vaandel staan. "Hardlopen is gezond, maar denk ook aan je eigen veiligheid", zo luidt hun gezamenlijke boodschap.

Bewegen is gezond. Bewezen is dat mensen die bewegen zich fitter voelen en langer leven. Dat geldt ook voor hardlopen. Alleen is het belangrijk letterlijk niet te hard van stapel te gaan. Zeker niet bij een evenement als het hardloopevenement in Zwolle. Eerst trainen is dan ook het devies om zo conditie op te bouwen, waardoor je steeds langer en steeds harder kunt. Daarnaast stimuleer je door te trainen je hart, dat harder en beter gaat pompen. Per minuut kan je dan veel meer bloed rondpompen en zuurstof transporteren. Drink, eet en rust voldoende. Zeker bij warm weer is veel drinken zeer belangrijk. De GGD heeft op de website tips staan hoe om te gaan met hitte. Denk bij hardlopen ook aan je eigen veiligheid. Je kunt een ander in nood niet redden of helpen als je zelf niet fit bent. Je eigen conditie is ook voor de ander van levensbelang. Zorg daarnaast dat je altijd goed zichtbaar. Blijf in het donker ook altijd alert: er zijn genoeg fietsers die zonder licht rijden. Bij langs de weg lopen met vrij veel auto- of fietsverkeer, loop het verkeer dan tegemoet. Gebruik bij drukke en onveilige omstandigheden geen Ipod of MP3 speler

De lopers van GGD en VR IJsselland zullen tijdens het hardloopevenement op zaterdag 9 juni bovenstaande informatie uitdragen op hun shirt met de slogan: Samen lopen voor Gezondheid en Veiligheid en zijn te herkennen aan de blauwe/groene shirts.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer