Zwols college verwelkomt nieuwe inwoners

Zwolle – Ongeveer 140 nieuwe inwoners van de stad Zwolle geven zaterdag 9 juni gehoor aan de uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders om persoonlijk kennis te komen maken. Tijdens een informele ontvangst op het stadhuis verwelkomt het voltallige college van Zwolle nieuwe inwoners. Inmiddels is het in Zwolle traditie geworden dat het gemeentebestuur haar nieuwe inwoners op het stadhuis persoonlijk welkom heet.

Na een hartelijk welkom van de burgemeester geven alle collegeleden die ochtend een korte toelichting op hun portefeuilles en taken, waaronder bijvoorbeeld het wijkwethouderschap. Aan de hand van een film over de stad worden allerlei activiteiten, mogelijkheden en ontwikkelingen in Zwolle getoond. Tijdens een kop koffie kunnen de nieuwe inwoners vervolgens persoonlijk kennismaken met de collegeleden.

Burgemeester Henk Jan Meijer: “De ontvangsten voor nieuwe inwoners zijn doorgaans hartverwarmend en bijzonder om mee te maken. Dit omdat men verrast is met deze persoonlijke ontvangst en wij, het college, bijvoorbeeld heel direct horen waarom mensen de stad Zwolle als woonplaats hebben verkozen. Het stadsbestuur is trots op haar burgers, ondernemers en alle mensen die samen de stad maken. Dat zien we terug in de vele activiteiten die worden georganiseerd op onder andere cultureel en culinair gebied”. De ochtend wordt afgesloten met een rondrit door de stad. Zo kan men in vogelvlucht kennismaken met de vele gezichten die de stad Zwolle heeft.

Bijzonder

Door het stijgende inwonertal (inmiddels 122.000) en een gemiddelde opkomst per ontvangst rond 10 procent van de nieuwe inwoners vindt deze bijeenkomst drie keer

per jaar plaats. Voor zover bekend is Zwolle de enige 100.000+ gemeente die sinds 2008 drie keer per jaar een ontvangst organiseert waarbij het voltallige college de nieuwe inwoners van de stad persoonlijk verwelkomt.

Dialoog

Deze ontvangsten passen in het beleid van het college om op deze manier de dialoog met burgers en gebruikers van de stad te zoeken. Sinds 2007 organiseert de gemeente overigens ook jaarlijks een ontvangst voor nieuwe ondernemers.

Artikel delen:

Reageer