Leerlingen motiveren voor techniek door skelterrace

Zwolle – Op 8 juni 2012 vindt de derde editie van de skelterrace plaats op de Karba Kartbaan in Zwolle. Het evenement is bedoeld om de eerste- en tweedejaars studenten van het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor techniek. De deelnemende scholen zijn Stad en Esch uit Meppel, Carmel College Salland uit Raalte, Greijdanus College uit Zwolle, van der Capellen Scholengemeenschap uit Zwolle, JenaXL uit Zwolle en Ichthus College IJsselmuiden.

De teams zijn bekend en de skelters zijn klaar voor de start van de race. Dit jaar doen er 14 teams mee. Elk team heeft een bouwpakket gekregen waarmee ze zelf de skelter in elkaar hebben gezet. Daarna wordt de skelter naar eigen ontwerp ‘gepimpt’ en voorzien van technische snufjes. Op 8 juni 2012 komen alle teams naar de Karba Kartbaan om tegen elkaar te strijden. De wedstrijd bestaat uit zeven onderdelen: een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours, een race, een verkooppraatje, een teampresentatie en een onderdeel waarbij de mooiste skelter uitgekozen wordt.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de sponsoren Salland Olie, OTIB, Technet, Bureau TOP en Van Wijhe Verf. De organisatie is in handen van studenten van de opleiding Internationale Hotelschool van het Deltion College. Meer informatie vindt u op: http://skelterrace.webklik.nl.

Artikel delen:

Reageer