Wijktheatervoorstelling DuikinDieze

Zwolle – Op 14 en 15 juni speelt DuikinDieze, de eindvoorstelling van het Dieze DonderDag project. Negen wijkbewoners, vier studenten en twee stagiaires laten u Diezerpoort ontdekken op verrassende wijze.

DuikinDieze is een theatrale en muzikale tocht door de wijk, geïnspireerd op de bewoners en hun verhalen. Deze verhalen zijn deels verzameld bij de gele dDdd-caravan die op tournee ging in de wijk, en deels verzameld bij de dDdd-café avonden die de afgelopen tijd plaatsvonden. dDdd is een samenwerking van kunstencentrum Muzerie, ArtEZ docent theater en Nieuw Ijssels Theater. Het project wordt financieel ondersteund door Sociaal Artistieke Projecten (SAP) en Buurt Actie Plannen (BAP). DuikinDieze gaat over je ergens thuisvoelen en wat er voor nodig is om zo’n thuisgevoel te hebben.   Een reizend gezin van een vader en vier dochters nemen het publiek mee langs hun ontdekkingen in Dieze. Zo vertelt Annemarie dat ze zich nergens meer thuis voelde dan in haar huis aan het Simon van Slingelandtplein en maakt het publiek kennis met Jan die zo van muziek houdt.

De voorstelling begint en eindigt aan de Gennestraat. Het eerste deel is een route door de wijk en wordt per fiets afgelegd, dus een fiets meenemen is noodzakelijk. Als dit onmogelijk is voor sommige toeschouwers, dan kunnen ze dat vooraf aangeven en zoekt de organisatie met hen een oplossing. Bij regen wordt doorgespeeld dus regenkleding meenemen is verstandig.

DuikinDieze speelt op donderdag 14 juni om 19.30u en op vrijdag 15 juni om 15.00u en op vrijdag 15 juni om 19.30u. De voorstelling is gratis voor Diezerpoorters (en artiesten die eerder optraden bij dDdd) die reserveren. Het kost €2,50 voor mensen van buiten Dieze en bij verkoop aan de kassa.

Het dDdd-project is een community art project dat kleur en levendigheid in Diezerpoort brengt én contacten tussen wijkbewoners bevordert. dDdd laat Diezerpoorters op een andere manier naar hun wijk kijken. Met café-avonden, een tourende caravan met miniterras en DuikinDieze wordt aan deze doelstellingen gewerkt. Meer informatie kunt u vinden op diezerpoortzwolle.blogspot.com of op Facebook: de dieze donderdag.

Credits:

Spel: Gré Stappenbelt, Carla de Boer, Myrna Bokeman- Frits , Jan Frits, Annemarie Dijkhof, Ellen Oort, Jet van Helden, Marianne van Riemsdijk, Lilian Volker, Manon Poort, Geertje Hendriks, Proza Smit, Victoria Vergult, Elsa van Dijk, Suzanne Lap, Stan Fritschy en anderen.

Regie:Sjoeke-Marije Wallendal, Muzerie

Productionele ondersteuning:Ellen den Hollander, Muzerie

Vormgeving: Sijas de Groot

Technische ondersteuning:Falco Douma

Flyer en afficheontwerp: Amelieke van de Lavoir

Met dank aan:Ingrid van Leeuwen, Paul op den Camp, Ben Scherluit

Artikel delen:

Reageer